Séamus Coleman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Séamus Coleman
FIFA WC-qualification 2014 - Austria vs Ireland 2013-09-10 - Seamus Coleman 02.jpg
Coleman ing Timnas Republik Irlandia
Katerangan priangga
Jeneng dawa Séamus Coleman[1]
Tanggal lair (1988-10-11) 11 Oktober 1988 (umur 29)[1]
Papan lair Killybegs, County Donegal, Republik Irlandia
Dhuwur 1.77 m (5 ft 9 12 in)[2]
Posisi main Right-back
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 23
Karir nom
St. Catherine's FC
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2009 Sligo Rovers 55 (1)
2009– Everton 206 (18)
2010Blackpool (silihan) 9 (1)
Tim nasional
2007–2010 Republik Irlandia U-21 13 (1)
2011– Republik Irlandia 43 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17:39, 18 March 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 02:06, 25 March 2017 (UTC)

Séamus Coleman /ˈʃməs ˈklmən/ (lair 11 Oktober 1988) ya iku pamain bal-balan profésional Republik Irlandia sing main minangka bek-bek ing klub bal-balan Liga Utama Inggris Everton F.C.lan kapten tim nasional Republik Irlandia.[3]

Wiwité dadi pemain bal-balan ing tim Gaelic, Coleman miwiti karir bal-balan bebarengan karo klub amatir St. Catherine ing Killybegs. Dhèwèké gabung karo Sligo Rovers ing liga Irlandia ing taun 2006 sawisé dikalahaké kanthi apik. Dhèwèké banjur ngalih menyang Inggris kanggo mlebu Everton ing Januari 2009 kanthi biaya £ 60.000. Ing taun 2010, piyambakipun ngginakaken setengah mangsa kanthi étangan kaliyan Blackpool, ingkang mbiyantu promosi klub kasebut kanthi cepet ing turnamèn Championship, sadèrèngipun kondur dhateng Everton lan ndadosaken langkung saking 200 penampilan, lan sampun dipunanggep minangka salah satunggaling pemain paling apik ing liga.[4]

Coleman wis dadi juwara senior Republik Irlandia wiwit 2011, éntuk luwih saka 40 tetandhingan. Panjenengané menangaké Piala Bangsa-Bangsa 2011 lan dianugrahi FAI Under-21 International Player of the Year ing 2009 lan 2010. Dhèwèké kapilih kanggo skuad Irlandia ing UEFA Euro 2016, dadi striker wektu Irlandia nglawan Italia lan Prancis. Dhèwèké diarani kapten Irlandia anyar ing Sèptèmber 2016 sawisé Robbie Keane pénsiun internasional.[4]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Edinburgh: Mainstream Publishing. k. 89. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. ^ "Seamus Coleman". UEFA. Dijupuk 31 January 2018. 
  3. ^ Séamus Coleman(dipunundhuh tanggal 31 Januari 2018)
  4. ^ a b Séamus Coleman(dipunundhuh tanggal 31 Januari 2018)