Alex Iwobi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alex Iwobi
Alex Iwobi (24109638313) (cropped).jpg
Iwobi main ing klub Arsenal taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Alexander Chuka Iwobi[1]
Tanggal lair (1996-05-03) 3 Mèi 1996 (umur 23)
Papan lair Lagos, Nigeria
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[2]
Posisi main sayap, striker
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 17
Karir nom
2004–2015 Arsenal
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2015– Arsenal 51 (6)
Tim nasional
2011–2012 Inggris U16 7 (1)
2013 Inggris U17 3 (0)
2013 Inggris U18 1 (0)
2015– Nigeria 14 (4)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18:34, 7 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 15:59, 8 October 2017 (UTC)

Alexander Chuka Iwobi (/ɪˈwbi/ ih-WOH-bee;[3] lair 3 Mèi 1996) inggih punika satunggaling juru main bal profésional saking Nigeria ingkang main minangka striker kanggé Liga Primer Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal Nigeria. Iwobi lair ing kutha Lagos sadèrèngipun pindhah dhateng Inggris wekdal umur sekawan taun.[4][5] Piyambakipun dados juru main bal profésional Jay-Jay Okocha.[5] He is "best mates" with former Arsenal teammate Tyrell Robinson.[6]

Karièr Klub[besut | besut sumber]

Iwobi nggabung kaliyan klub Arsenal wekdal taksih sekolah SMP,[7][8] lan kawitan main ing tim dados juru main cadhangan ing League Cup mengsah klub West Bromwich Albion wekdal tanggal 25 September 2013.[9] Iwobi pindhah dhateng klub Arsenal ing wulan Oktober 2015 kanthi kontrak ingkang dangu.[7]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Alex Iwobi

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Player details". Confederation of African Football. Dijupuk 11 January 2018. 
  2. "Profile". Premier League. Dijupuk 11 January 2018. 
  3. Arsenal (11 January 2018), Arsenal: Introducing Alex Iwobi, dijupuk 11 January 2018 
  4. Taylor, Daniel (11 January 2018). "How Arsenal's Alex Iwobi became England's loss and Nigeria's gain". The Guardian. Dijupuk 10 April 2016. 
  5. a b "Profile". Arsenal F.C. Dijupuk 11 January 2018. 
  6. Simon Parker (11 January 2018). "Bradford City: Tyrell Robinson will not ease off after signing new contract". Telegraph & Argus. Dijupuk 11 January 2018. 
  7. a b "Alex Iwobi signs new contract". Arsenal F.C. 11 January 2018. Dijupuk 11 January 2018. 
  8. "Arsenal tie down young Nigerian forward Alex Iwobi to a new long term contract: but who is he?". 
  9. "Results/matches: 2013/14". Soccerbase. Centurycomm. Dijupuk 11 January 2018.