Jonjoe Kenny

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jonjoe Kenny
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jonjoe Kenny[1]
Tanggal lair (1997-03-15) 15 Maret 1997 (umur 22)[2]
Papan lair Liverpool, Inggris
Dhuwur 1.76 m (5 ft 9 12 in)[2]
Posisi main Right-back
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 43
Karir nom
2006–2014 Everton
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2014– Everton 16 (0)
2015Wigan Athletic (loan) 7 (0)
2016Oxford United (loan) 17 (0)
Tim nasional
2012–2013 Inggris U16 3 (0)
2013–2014 Inggris U17 10 (1)
2014–2015 Inggris U18 3 (0)
2015–2016 Inggris U19 10 (0)
2016–2017 Inggris U20 14 (0)
2017– Inggris U21 3 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18:46, 6 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 18:23, 10 October 2017 (UTC)[3]

Jonjoe Kenny (lair 15 Maret 1997)[4] ya iku sawijining pemain bal-balan profésional Inggris sing main minangka bèg tengen klub kanggo klub Liga Utama Inggris Everton F.C. lan timnas Inggris. Dhèwèké kalebu asil pelatihan sistem nom-noman tim Liga Premier, ing ngendi dhèwèké wis main profésional wiwit Juli 2014.[5]

Karir klub[besut | besut sumber]

Kenny mlebu ing Liga klub Wigan Athletic ing tanggal 21 Juli 2015.[6] Sawisé main ping pitu kanggo tim sepisanan, dhèwèké bali menyang Everton ing pungkasan mangsa kanthi status silihan, senadyan mènèjer Wigan, Gary Caldwell ngandhakaké kepinginan kanggo ngetokaké pasarujukan.[7]

Tanggal 27 Januari 2016, Kenny gabung karo Oxford United League Two, kang wiwitané dadi silihan sawulan,[8] banjur diterusaké ing pungkasan mangsa.[9]

Dhèwèké nglakoni debut Liga Primer kanggo Everton, minangka pengganti Matthew Pennington nglawan Norwich City, tanggal 15 Mei 2016.[10]

Kenny banjur main manèh ing Everton, dadi pengganti Mason Holgate nglawan Swansea City, tanggal 6 Mèi 2017.[11]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Premier League - Squad List 2015/16" (PDF). Premier League. k. 13. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 1 February 2018. Dijupuk 1 February 2018. 
  2. a b "Jonjoe Kenny". 11v11.com. AFS Enterprises. Dijupuk 1 February 2018. 
  3. "Jonjoe Kenny". The FA. Dijupuk 2 October 2015. 
  4. "Jonjoe Kenny". UEFA. Dijupuk 1 February 2018. 
  5. "Youngsters Sign Pro Deals". Everton. 18 July 2014. Dijupuk 1 February 2018. 
  6. "Everton's Francisco Junior & Jonjoe Kenny join Wigan on loan". BBC Sport. 21 July 2015. Dijupuk 1 February 2018. 
  7. "Defender Jonjoe Kenny's returns to Everton following loan.". Wigan Athletic. 22 September 2015. Dijupuk 1 February 2018. 
  8. "Oxford United Sign Jonjoe Kenny". Oxford United F.C. 27 January 2016. Dijupuk 1 February 2018. 
  9. Pritchard, David (30 March 2016). "Jonjoe Kenny to stay at Oxford United for run-in after Everton agree to loan extension". Oxford Mail. Dijupuk 1 February 2018. 
  10. "Everton 3 Norwich City 0". BBC Sport. 15 May 2016. Dijupuk 1 February 2018. 
  11. "Swansea 1 Everton 0". BBC Sport. 6 May 2017. Dijupuk 1 February 2018.