Dominic Calvert-Lewin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dominic Calvert-Lewin
Manchester United v Everton, 17 September 2017 (35).jpg
Calvert-Lewin in Everton colours, 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Dominic Nathaniel Calvert-Lewin[1]
Tanggal lair (1997-03-16) 16 Maret 1997 (umur 22)[2]
Papan lair Sheffield, Inggris
Dhuwur 1.87 m (6 ft 1 12 in)[2]
Posisi main Forward
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 29
Karir nom
2005–2014 Sheffield United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2014–2016 Sheffield United 11 (0)
2014–2015Stalybridge Celtic (silihan) 5 (6)
2015–2016Northampton Town (silihan) 20 (5)
2016– Everton 33 (4)
Tim nasional
2016–2017 England U20[3] 14 (6)
2017– England U21[4] 4 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18:36, 6 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 18:21, 10 October 2017 (UTC)

Dominic Nathaniel Calvert-Lewin (lair 16 Maret 1997) ya iku sawijining pemain bal-balan profésional saka Inggris sing main kanggo tim Liga Utama Inggris Everton F.C. lan Tim Nasional Inggris.[5]

Dominic lair ing Sheffield,Inggris. Dhèwèké miwiti karir ing tim lokal Sheffield United, ngawiti debut senior kanthi dadi pemain silihan ing tim Konferensi Utara Stalybridge Celtic ing Dhésèmber 2014. Dhèwèké ngentèni separo babak pisanan mangsa 2015-16 disilihaké ing Northampton Town ing League Two, lan ing wulan Agustus 2016 dhèwèké gabung karo Everton kanthi bayaran £ 1,5 yuta. Calvert-Lewin minangka bagéyan saka timnas negara Inggris sing menang ing Piala Dunia 2017 U21, lan nyithak gol ing tetandhingan final kasebat.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Cithakan:Hugman
  2. a b "Dominic Calvert-Lewin". ToffeeWeb. Dijupuk 1 September 2017. 
  3. "Dominic Calvert-Lewin". thefa.com. The Football Association. Dijupuk 20 December 2016. 
  4. "Dominic Calvert-Lewin". thefa.com. The Football Association. Dijupuk 1 September 2017. 
  5. Dominic Calvert-Lewin(dipunundhuh tanggal 31 Januari 2018)