Dele Alli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dele Alli
MK Dons Vs Barnsley (16176325970, cropped).jpg
Alli wekdal taksih main ing klub Milton Keynes Dons taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Bamidele Jermaine Alli
Tanggal lair (1996-04-11) 11 April 1996 (umur 23)
Papan lair Milton Keynes, Inggris
Dhuwur 6 ft 2 in (1.88 m)[1]
Posisi main Gelandang
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 20
Karir nom
0000–2007 City Colts
2007–2011 Milton Keynes Dons
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2015 Milton Keynes Dons 62 (18)
2015– Tottenham Hotspur 92 (33)
2015Milton Keynes Dons (loan) 12 (4)
Tim nasional
2012–2013 Inggris U17 9 (0)
2014 Inggris U18 2 (0)
2014 Inggris U19 4 (0)
2015– Inggris U21 2 (0)
2015– Inggris 22 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:10, 14 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:10, 14 January 2018 (UTC)

Bamidele Jermaine Alli (/ˈdɛli ˈæli/ DEL-ee AL-ee;[2] lair 11 April 1996) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Inggris ingkang main minangka gelandhang ing Liga Primèr Inggris klub Tottenham Hotspur lan Tim Nasional Bal-balan Inggris.

Lair lan ageng ing wewengkon Milton Keynes, piyambakipun ndhèrèk program palatihan bal Milton Keynes Dons nalika umur 11 taun lan gangsal taun salajengipun mlebet klub ingkang kapisanan ing klub Milton Keynes Dons F.C. mangsa 2012-13. Kalih setengah taun piyambakipun main ing tim punika kanthi 88 pertandhingan, lan nyithak gol 24. Piyambakipun pindhah dhateng Tottenham Hotspur ing wulan Fèbruari 2015 kanthi regi transfer 5 yuta euro, lan dipunampilaken malih dhateng klub Don kanggé sisa mangsa. Ing mangsa kapisan ing Tottenham, Alli kapilih dados juru main enèm paling saé taun punika, lan menangaken malih ing mangsa kakalih. Wulan Januari 2016, piyambakipun mlebet rèngking 8 ing urutan Gazzetta dello Sport 50 juru main enèm paling saé ing taun ingkang sami Alli pikantuk rangking U21 paling saé dèning FourFourTwo.[3][4]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Dele Alli: Overview". Premier League. Dijupuk 18 January 2018. 
  2. FATV (20 June 2016), FATV Exclusive: Dele Alli Q & A with fans | #ask..., dijupuk 18 January 2018 
  3. Bianchin, Luca; di Feo, Giulio. "Cresci bene che ripasso". GazzettaDelloSport (ing basa Italian). Dijupuk 18 January 2018. 
  4. "FourFourTwo's 59 Best Under-21 Wonderkids in the World: 10–1". 18 January 2018.