Arjen Robben

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Arjen Robben
Arjen Robben.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Arjen Robben
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)[1]
Posisi main Suwiwi
Katerangan klub
Tim saiki
Pensiun
Angka 10
Karir nom
0000–1996 vv Bedum
1996–2000 Groningen
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2002 Groningen 50 (8)
2002–2004 PSV 56 (17)
2004–2007 Chelsea 67 (15)
2007–2009 Real Madrid 50 (11)
2009–2019 Bayern Munich 42 (30)
2019-saiki Groningen
Tim nasional
2003–2017 Walanda 53 (15)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 Juli 2020.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 29 Sèptèmber 2020

Arjen Robben iku juru main bal-balan Walanda. Arjen Robben (lair ing Bedum, Groningen, Nèderlan, 23 Januari 1984; umur 36 taun) ya iku juru main bal-balan Walanda kang duwé tugas dadi glandhang sayap utawa panyerang kaloro. Ing mangsa iki panjenengané main kanggo Bayern München ing Jerman lan kanggo Nèderlan.

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala Bawana Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Groningen 2000–01 Eredivisie 18 2 0 0 18 2
2001–02 28 6 6 4 34 10
Total 46 8 6 4 52 12
PSV 2002–03 Eredivisie 33 12 3 0 4 1 1 0 41 13
2003–04 23 5 2 0 8 2 1 1 34 8
Total 56 17 5 0 12 3 2 1 75 21
Chelsea 2004–05 Liga Primèr Inggris 18 7 2 0 5 1 4 1 29 9
2005–06 28 6 4 1 6 0 2 0 40 7
2006–07 21 2 4 0 8 1 4 0 37 3
Gunggung 67 15 10 1 19 2 10 1 106 19
Real Madrid 2007–08 La Liga 21 4 2 1 5 0 0 0 28 5
2008–09 29 7 0 0 6 1 2 0 37 8
Gunggung 50 11 2 1 11 1 2 0 65 13
Bayern Munchen 2009–10 Bundesliga 24 16 3 3 10 4 37 23
2010–11 14 12 2 1 2 0 0 0 18 13
2011–12 24 12 3 2 9 5 36 19
2012–13 16 5 5 4 9 4 1 0 31 13
2013–14 28 11 5 4 10 4 2 2 45 21
2014–15 21 17 2 0 7 2 0 0 30 19
2015–16 15 4 3 0 3 2 1 1 22 7
2016–17 26 13 3 0 8 3 0 0 37 16
2017–18 21 5 4 2 9 0 0 0 34 7
2018–19 12 4 2 0 4 2 1 0 19 6
Gunggung 201 99 32 16 71 26 5 3 309 144
Groningen 2020–21 Eredivisie 1 0 0 0 1 0
Gunggung 1 0 0 0 1 0
Gunggung karir 421 150 55 22 113 32 19 5 608 209

Nagara[besut | besut sumber]

Walanda
Taun Panampilan Gol
2003 3 1
2004 8 2
2005 6 3
2006 10 2
2007 4 0
2008 6 2
2009 8 1
2010 7 4
2011 1 0
2012 10 2
2013 10 5
2014 13 6
2015 2 2
2016 1 1
2017 7 6
Gunggung 96 37

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Arjen Robben". ESPN. Retrieved 22 May 2010.

Cithakan:Skuat PD2010 Nèderlan

Cithakan:Tim nasional Euro 2008 Nèderlan