Rafael van der Vaart

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Brighton v Spurs Amex Opening 30711.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Rafael Ferdinand van der Vaart
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Posisi main Glandhang
Katerangan klub
Tim saiki
Pensiun
Angka 23
Karir nom
1987–1993
1993–2000
De Kennemers
Ajax
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2005
2005–2008
2008–2010
2010-
Ajax
Hamburg
Real Madrid
Tottenham Hotspur
Hamburg
Real Betis
Midtjylland
Esbjerg FB
117 (52)
074 (29)
032 0(5)
8 (2)
Tim nasional
2001– Walanda 066 (14)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 2 Juni 2009.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:54, 2 April 2009 (UTC)

Rafael van der Vaart iku sawijining juru main bal-balan saka Walanda.[1] Rafael van der Vaart lair 11 Fèbruari 1983.[1] Rafael van der Vaart jebolan saka Ajax Amsterdam lan nglakokke debut sepisanan ning ndunya profésional ning klub taun 1999-2000 pas duwé umur 17 taun.[2] Karir dadi juru main bal akèh kahanane amarga Rafael van der Vaart kerep banget cidera saéngga kerep kelangan panggon ning tim.[1] Rata-rata maene namung 23 ing wektu lima mangsa ning Ajax Amsterdam.[3] Taun 2005 Van der Vaart pindah ning klub bundesliga ning Hamburg FC amarga ana selisih pangerten antarané Rafael van der Vaart karo pelatihe Ajax Ronald Koeman .[4] Van der Vaart sangare saka penampilan impresif banget bisa ngloloske Hamburg ning Liga Éropa sarta dadi kapten.[1] Karir Van der Vaart terus munggah mula ing taun 2008 di kontrak karo Real Madrid.[1] Nanging ning klub anyare iki Van der Vaart kurang bisa intok panggon ning skuad Real Madrid amarga saking akèhé stok juru main bal ning kana.[1] Mula pas taun 2010 sakbubare Piala Dunia 2010 pindah menyang Totenham Hostpur.[5] Papan panggonan Van der Vaart pas maen bal-balan ya iku dadi penyerang utawa glandhang, namung kelemahane Van der Vaart ora bisa konsisten maene.[1] Panghargyan sing paling dhuwur ya iku the best young player of the year ing taun 2003.[1]

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub mangsa Liga Piyala Piyala Liga Eopah Other Gunggung
Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Ajax 1999–2000 1 0 0 0 0 0 1 0
2000–01 27 7 1 0 4 2 32 9
2001–02 20 14 2 2 5 1 27 17
2002–03 21 18 2 0 6 2 1 2 30 22
2003–04 26 7 1 0 7 1 34 8
2004–05 22 6 2 0 7 1 1 0 32 7
Gunggung 117 52 8 2 29 7 2 2 156 63
Hamburg SV 2005–06 19 9 2 0 8 5 7 2 36 16
2006–07 26 8 0 0 2 0 5 3 33 11
2007–08 29 12 4 4 9 3 2 2 44 21
Gunggung 74 29 6 4 2 0 22 11 9 4 113 48
Real Madrid 2008–09 32 5 1 0 7 0 2 0 42 5
2009–10 26 6 2 1 3 0 31 7
Gunggung 58 11 3 1 10 0 2 0 73 12
Tottenham Hotspur 2010–11 28 13 1 0 0 0 7 2 36 15
2011–12 33 11 4 1 1 0 1 1 39 13
2012–13 2 0 0 0 0 0 0 0 2 0
Gunggung 63 24 5 1 1 0 8 3 77 28
Hamburger SV 2012–13 27 5 0 0 27 5
2013–14 27 7 3 1 2 0 32 8
2014–15 24 4 2 1 1 0 27 5
Gunggung 78 16 5 2 3 0 86 18
Real Betis 2015–16 7 0 2 0 9 0
Gunggung 7 0 2 0 9 0
Midtjylland 2016–17 15 2 2 0 1 0 18 2
2017–18 2 0 0 0 0 0 2 0
Gunggung 17 2 2 0 1 0 20 2
Esbjerg fB 2018–19 3 0 1 0 4 0
Gunggung 3 0 1 0 4 0
Gunggung karir 417 135 32 10 3 0 70 21 16 6 538 171

Nagara[besut | besut sumber]

Tim Nasional Walanda
Taun Panampilan Gol
2001 1 0
2002 2 0
2003 10 3
2004 13 1
2005 9 2
2006 5 1
2007 10 5
2008 14 1
2009 10 2
2010 14 1
2011 5 1
2012 10 4
2013 6 4
Gunggung 109 25

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Rafael van der Vaart – goals for the Netherlands
# Surya Papan Mungsuh Angka Asil Kompetisi
1. 6 Sèptèmber 2003 De Kuip, Rotterdam, Walanda Flag of Ostenrik Ostenrik 1–0 3–1 Kuwalifikasi Euro 2004
2. 10 Sèptèmber 2003 Toyota Arena, Praha, Republik Céko Flag of Républik Céko Républik Céko 1–2 1–3 Kuwalifikasi Euro 2004
3. 11 October 2003 Philips Stadion, Eindhoven, Walanda Makedonia 4–0 5–0 Kuwalifikasi Euro 2004
4. 1 Juni 2004 Olympique de la Pontaise, Lausanne, Swis Flag of Kapuloan Pharur Kapuloan Pharur 1–0 3–0 Kekancan
5. 7 Sèptèmber 2005 Philips Stadion, Eindhoven, Walanda Andora 1–0 4–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2006
6. 8 Oktober 2005 Toyota Arena, Praha, Republik Ceko Flag of Républik Céko Républik Céko 1–0 2–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2006
7. 15 Novèmber 2006 Amsterdam Arena, Amsterdam, Walanda Flag of Inggris Inggris 1–1 1–1 Kekancan
8. 7 Fébruari 2007 Amsterdam Arena, Amsterdam, Walanda Flag of Ruslan Ruslan 4–1 4–1 Kekancan
9. 2 Juni 2007 Seoul World Cup Stadium, Seoul, Korea Kidul Flag of Koréa Kidul Koréa Kidul 1–0 2–0 Kekancan
10. 2 Juni 2007 Seoul World Cup Stadium, Seoul, Korea Kidul Flag of Koréa Kidul Koréa Kidul 2–0 2–0 Kekancan
11. 6 Juni 2007 Rajamangala Stadium, Bangkok, Thailand Flag of Thai Thai 1–0 3–1 Kekancan
12. 21 Novèmber 2007 Dinamo Stadium, Minsk, Bélarus Flag of Bélarus Bélarus 1–2 1–2 Kuwalifikasi Euro 2008
13. 10 Sèptèmber 2008 Philip II Arena, Skopje, Republic of Macedonia Makedonia 2–0 2–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
14. 1 April 2009 Amsterdam Arena, Amsterdam, Walanda Makedonia 4–0 4–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
15. 12 Agustus 2009 Amsterdam Arena, Amsterdam, Walanda Flag of Inggris Inggris 2–0 2–2 Kekancan
16. 1 Juni 2010 De Kuip, Rotterdam, Walanda Flag of Ghana Ghana 2–0 4–1 Kekancan
17. 25 Maret 2011 Ferenc Puskás Stadium, Budapest, Honggari Flag of Honggari Honggari 1–0 4–0 Kuwalifikasi Euro 2012
18. 30 Mèi 2012 De Kuip, Rotterdam, Walanda Flag of Slowak Slowak 1–0 2–0 Kekancan
19. 17 Juni 2012 Metalist Stadium, Kharkiv, Ukraina Flag of Portegal Portegal 1–0 1–2 UEFA Euro 2012
20. 12 Oktober 2012 De Kuip, Rotterdam, Walanda Andora 1–0 3–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
21. 16 October 2012 Arena Națională, Bucharest, Rumania Flag of Rumeni Rumeni 3–1 4–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
22. 22 Maret 2013 Amsterdam Arena, Amsterdam, Walanda Flag of Éstlan Éstlan 1–0 3–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
23. 26 Maret 2013 Amsterdam Arena, Amsterdam, Walanda Flag of Rumeni Rumeni 1–0 4–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
24. 11 Oktober 2013 Amsterdam Arena, Amsterdam, Walanda Flag of Honggari Honggari 7–1 8–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
25. 16 Novèmber 2013 Cristal Arena, Genk, Bèlgi Flag of Jepang Jepang 1–0 2–2 Kekancan

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h biangbola.com (diakses tanggal 12 Mèi 2011)
  2. www.footymania.com (diakses tanggal 12 Mèi 2011)
  3. www.transfermarkt.co.uk (diakses tanggal 12 Mèi 2011)
  4. www.rafaelvandervaart.com (diakses tanggal 12 Mèi 2011)
  5. www.rafaelvandervaart.com (diakses tanggal 12 Mèi 2011)


 
Tim nasional bal-balan Walanda Euro 2008
Gendéra Walanda

1 Van der Sar · 2 Ooijer · 3 Heitinga · 4 Mathijsen · 5 Van Bronckhorst · 6 De Zeeuw · 7 Van Persie · 8 Engelaar · 9 Van Nistelrooy · 10 Sneijder · 11 Robben · 12 Melchiot · 13 Timmer · 14 Bouma · 15 De Cler · 16 Stekelenburg · 17 De Jong · 18 Kuyt · 19 Huntelaar · 20 Afellay · 21 Boulahrouz · 22 Vennegoor of Hesselink · 23 Van der Vaart · Coach: Van Basten