Rafael van der Vaart

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart 2013 (1).jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Rafael Ferdinand van der Vaart
Dhuwur 175 m (574 ft 1.8 in)
Posisi main Gelandang
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 23
Karir nom
1987–1993
1993–2000
De Kennemers
Ajax
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2005
2005–2008
2008–2010
2010-
Ajax
Hamburg
Real Madrid
Tottenham Hotspur
117 (52)
074 (29)
032 0(5)
8 (2)
Tim nasioanl
2001– Walanda 066 (14)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 2 Juni 2009.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:54, 2 April 2009 (UTC)

Rafael van der Vaart iku sawijining pamain bal-balan saka Walanda.[1] Rafael van der Vaart lahir 11 Februari 1983.[1] Rafael van der Vaart jebolan saka Ajax Amsterdam lan nglakokke debut sepisanan ning ndunya profesional ning klub taun 1999-2000 pas nduweni umur 17 taun.[2] Karir dadi pemain bal akèh kahanane amarga Rafael van der Vaart kerep banget cidera saengga kerep kelangan panggon ning tim.[1] Rata-rata maene namung 23 ing wektu lima musim ning Ajax Amsterdam.[3] Taun 2005 Van der Vaart pindah ning klub bundesliga ning Hamburg FC amarga ana selisih pangerten antarane Rafael van der Vaart karo pelatihe Ajax Ronald Koeman .[4] Van der Vaart sangare saka penampilan impresif banget bisa ngloloske Hamburg ning Liga Éropah sarta dadi kapten.[1] Karir Van der Vaart terus munggah mula ing taun 2008 di kontrak karo Real Madrid.[1] Ananging ning klub anyare iki Van der Vaart kurang bisa intok panggon ning skuad Real Madrid amarga sangking akehe stok pemain bal ning kana.[1] Mula pas taun 2010 sakbubare Piala Dunia 2010pindah menyang Totenham Hostpur.[5] Papan panggonan Van der Vaart pas maen bal-balan ya iku dadi penyerang utawa gelandang, namung kelemahane Van der Vaart ora bisa konsisten maene.[1] Panghargyan sing paling dhuwur ya iku the best young player of the year ing taun 2003.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h biangbola.com (diakses tanggal 12 Mei 2011)
  2. ^ www.footymania.com (diakses tanggal 12 Mei 2011)
  3. ^ www.transfermarkt.co.uk (diakses tanggal 12 Mei 2011)
  4. ^ www.rafaelvandervaart.com (diakses tanggal 12 Mei 2011)
  5. ^ www.rafaelvandervaart.com (diakses tanggal 12 Mei 2011)


 
Tim nasional bal-balan Walanda Euro 2008
Gendéra Walanda

1 Van der Sar · 2 Ooijer · 3 Heitinga · 4 Mathijsen · 5 Van Bronckhorst · 6 De Zeeuw · 7 Van Persie · 8 Engelaar · 9 Van Nistelrooy · 10 Sneijder · 11 Robben · 12 Melchiot · 13 Timmer · 14 Bouma · 15 De Cler · 16 Stekelenburg · 17 De Jong · 18 Kuyt · 19 Huntelaar · 20 Afellay · 21 Boulahrouz · 22 Vennegoor of Hesselink · 23 Van der Vaart · Coach: Van Basten