Ibrahim Afellay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ibrahim Afellay
Ibrahim Afellay Oranje.jpg
Katerangan priangga
Tanggal lair (1986-04-02) April 2, 1986 (umur 31)
Papan lair Utrecht, Netherlands
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[1]
Posisi main Attacking midfielder / Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 20
Karir nom
1996–2003 PSV
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2011 PSV 159 (35)
2011– Barcelona 16 (1)
Tim nasioanl
2007– Walanda[2] 36 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 30 May 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 9 June 2011

Ibrahim Afellay iku sawijining pamain bal-balan Walanda. Ibrahim Afellay (lair ing Utrecht, 2 April 1986; umur 31 taun) ya iku panjenengané pamain bal-balan warganegara Walanda pameluk agama Islam kang kaluwargané saka Maroko, ing mangsa saiki panjenengané mbela Barcelona. Panjenengané main ing tengah (Gelandang) utawa Panyerang.Panjenengané uga mbela Walanda ing Piala Donya FIFA 2010

Karir Klub[besut | besut sumber]

Karir Internasional[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Ibrahim Afellay". Sky Sports. Dijupuk 9 August 2009. 
  2. ^ Ibrahim Afellay Profile (ing basa Walanda) Wereld van Oranje
  3. ^ "Netherlands 2:0 Dhènemarken". FIFA.com. 14 June 2010. Dijupuk 16 June 2010. 


 
Tim nasional bal-balan Walanda Euro 2008
Gendéra Walanda

1 Van der Sar · 2 Ooijer · 3 Heitinga · 4 Mathijsen · 5 Van Bronckhorst · 6 De Zeeuw · 7 Van Persie · 8 Engelaar · 9 Van Nistelrooy · 10 Sneijder · 11 Robben · 12 Melchiot · 13 Timmer · 14 Bouma · 15 De Cler · 16 Stekelenburg · 17 De Jong · 18 Kuyt · 19 Huntelaar · 20 Afellay · 21 Boulahrouz · 22 Vennegoor of Hesselink · 23 Van der Vaart · Coach: Van Basten