Maarten Stekelenburg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Maarten Stekelenburg
Maarten Stekelenburg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Maarten Stekelenburg
Dhuwur 197 m (646 ft 3.9 in)
Posisi main Panjaga gawang
Katerangan klub
Tim saiki
Ajax Amsterdam
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2001- Ajax Amsterdam 57 (0)
Tim nasioanl
2004- Walanda 2 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 26 June 2006.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 26 June 2006

Maarten Stekelenburg (lair ing Haarlem, 22 Sèptèmber 1982; umur 34 taun) iku sawijining pamain bal-balan Walanda kang ndarbèni tugas dadi panjaga gawang tim nasional bal-balan Walanda kang nduwèni dedeg awak 197 cm lan main ing klub Italia AS Roma wiwit mangsa 2011/2012.[1] Pamain kang misuwur lan ngawa tim nasional bal-balan Walanda déning parté final Piala Donya 2010 kang ditandhingake ing Afrika Kidul ngawe klub-klub kang misuwur ing Inggris lan Italia kepincut lan kepingin njupuk pamain kang ana ing pos jaga gawang.Minangka klub kang kepincut lan kepengen ngrebut dadi pamain salah sijine kayata Manchester United saka Inggris kanggo ngantékake Edwin Van Der Sar kang wis purna utawa pansiun saka donya bal-balan serta klub saka kutha krajan Italia ya iku AS Roma.Banjur kapastian lan katerangan gabungé kiper ing klub Spanyol Atletico Madrid ke Old Trafford, David de Gea, Stekelenburg pungkasan bisa mutusake kanggo nerima paganyangan déning AS Roma lan srujuk kontrak suwiné patang taun

Cathetan sikil[besut | besut sumber]


 
Tim nasional bal-balan Walanda Euro 2008
Gendéra Walanda

1 Van der Sar · 2 Ooijer · 3 Heitinga · 4 Mathijsen · 5 Van Bronckhorst · 6 De Zeeuw · 7 Van Persie · 8 Engelaar · 9 Van Nistelrooy · 10 Sneijder · 11 Robben · 12 Melchiot · 13 Timmer · 14 Bouma · 15 De Cler · 16 Stekelenburg · 17 De Jong · 18 Kuyt · 19 Huntelaar · 20 Afellay · 21 Boulahrouz · 22 Vennegoor of Hesselink · 23 Van der Vaart · Coach: Van Basten