Mark van Bommel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mark van Bommel
Mark van Bommel 20120611.jpg
Van Bommel main kanggo Timnas Walanda taun 2012
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mark Peter Gertruda Andreas van Bommel[1]
Tanggal lair (1977-04-22) 22 April 1977 (umur 43)
Papan lair Maasbracht, Limburg,  Walanda
Dhuwur 1.87 m (6 ft 2 in)
Posisi main Defensive midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Pensiun
Karir nom
1985–1992 RKVV Maasbracht
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1992–1999 Fortuna Sittard 153 (13)
1999–2005 PSV 169 (46)
2005–2006 Barcelona 24 (2)
2006–2011 Bayern Munich 123 (11)
2011–2012 Milan 39 (0)
2012–2013 PSV 28 (6)
Gunggung 536 (78)
Tim nasional
1996–2000 Walanda U21 27 (3)
2000–2012 Walanda 79 (10)
Tim dikemunah
2018 Ustrali (asistèn)
2018–2019 PSV

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Mark Peter Gertruda Andreas van Bommel (Pocapan ing basa Walanda: [ˈmɑr(ə)k fɑm ˈbɔməl];[2] lair tanggal 22 April 1977) ya iku mantan pamain bal-balan profésional.

Van Bommel menangake Liga Champions UEFA 2005-06 karo FC Barcelona lan minangka bagéyan saka tim Walanda sing dadi runner up Piala Donya FIFA 2010. Piala FIFA World Cup ngandhakaké dhèwèké minangka "mesin pencetus lan pemenang bal, nanging uga duwé pamain sing apik lan wasis ing tendangan bébas, nalika ana ing PSV." [3] Nalika main kanggo Bayern Munich, dhèwèké dadi kaptèn non-Jerman pisanan. Sasuwéné wektu iki, dhèwèké mimpin tim kasebut kanggo rong gelar Bundesliga, lan dadi runner up ing Final Liga Champions UEFA 2010.

Antarané 2000 lan 2011, Van Bommel menangaké wolung gelar kajuwaran nasional ing papat kompetisi béda, papat karo PSV, loro karo Bayern Munich, siji karo Barcelona lan siji karo Milan. Dhèwèké uga mantu mènèjer mantan timnas Walanda Bert van Marwijk.

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala Eropa Gunggung
Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Fortuna Sittard 1992–93 1 0 0 0 0 1 0
1993–94 13 0 0 0 0 13 0
1994–95 31 7 1 0 0 31 8
1995–96 27 0 0 0 0 27 0
1996–97 19 0 0 0 0 19 0
1997–98 31 1 0 0 0 31 1
1998–99 31 5 2 4 0 35 7
Gunggung 153 13 3 4 0 157 16
PSV 1999–00 33 6 0 4 0 37 6
2000–01 32 7 4 0 11 2 47 9
2001–02 23 4 3 0 7 2 33 6
2002–03 28 9 3 0 6 0 37 9
2003–04 23 6 1 0 8 1 32 7
2004–05 30 14 3 1 14 2 47 17
Gunggung 169 46 14 1 50 7 233 54
Barcelona 2005–06 24 2 3 1 9 1 36 4
Total 24 2 3 1 9 1 36 4
Bayern Munich 2006–07 29 6 3 1 8 1 40 8
2007–08 27 2 6 0 13 1 46 3
2008–09 29 2 3 0 9 1 41 3
2009–10 25 1 4 0 9 1 38 2
2010–11 13 0 2 0 3 0 18 0
Gunggung 123 11 18 1 42 4 183 16
Milan 2010–11 14 0 2 0 0 0 16 0
2011–12 25 0 3 0 6 0 34 0
Gunggung 39 0 5 0 6 0 50 0
PSV 2012–13 28 6 3 1 3 1 34 8
Gunggung 28 6 3 1 3 1 34 8
Gunggung karir 536 78 43 7 114 13 693 98

Nagara[besut | besut sumber]

Tim Nasional Walanda
Taun Panampilan Gol
2000 3 0
2001 7 4
2002 5 0
2003 7 1
2004 8 2
2005 4 0
2006 6 0
2007 0 0
2008 6 1
2009 7 1
2010 14 1
2011 6 0
2012 6 0
Gunggung 79 10
Gol Internasional Mark van Bommel
# Surya Papan Mungsuh Sekor Asil Kompetisi
1. 14 Maret 2001 Mini Estadi, Barcelona, Spanyol Andora 0–5 0–5 Kuwalifikasi Piyala Donya 2002
2. 15 Agustus 2001 White Hart Lane, London, Inggris Flag of Inggris Inggris 0–1 0–2 Kekancan
3. 5 September 2001 Philips Stadhion, Eindhoven, Walanda Flag of Estonia Estonia 2–0 5–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2002
4. 4–0
5. 2 April 2003 Stadhion Sheriff, Tiraspol, Moldova Moldova 1–2 1–2 Kuwalifikasi Euro 2004
6. 18 August 2004 Stadhion Råsunda, Solna, Swèdhia Flag of Swèdhen Swèdhen 1–2 2–2 Kekancan
7. 3 September 2004 Stadhion Galgenwaard, Utrecht, Walanda Lichtenstein 1–0 3–0 Kekancan
8. 15 October 2008 Stadhion Ullevaal, Oslo, Norwégia Norwégia 0–1 0–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
9. 6 June 2009 Laugardalsvöllur, Reykjavík, Eslan Eslan 0–2 1–2 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
10. 5 June 2010 Amsterdam Arena, Amsterdam, Walanda Flag of Honggari Honggari 4–1 6–1 Kekancan

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "FIFA World Cup South Africa 2010 – List of Players" (PDF). Fédération Internationale de Football Association (FIFA). Retrieved 30 January 2018.
  2. Van in isolation: [vɑn].
  3. "Player Profile". FIFA. Retrieved 30 January 2018.