Mark van Bommel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Mark van Bommel
Mark van Bommel 20120611.jpg
Van Bommel main kanggo Timnas Walanda taun 2012
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mark Peter Gertruda Andreas van Bommel[1]
Tanggal lair (1977-04-22) 22 April 1977 (umur 41)
Papan lair Maasbracht, Limburg, Walanda
Dhuwur 1.87 m (6 ft 2 in)
Posisi main Defensive midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Australia (Asisten Pelatih)
Karir nom
1985–1992 RKVV Maasbracht
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1992–1999 Fortuna Sittard 153 (13)
1999–2005 PSV 169 (46)
2005–2006 Barcelona 24 (2)
2006–2011 Bayern Munich 123 (11)
2011–2012 Milan 39 (0)
2012–2013 PSV 28 (6)
Gunggung 536 (78)
Tim nasional
1996–2000 Netherlands U21 27 (3)
2000–2012 Netherlands 79 (10)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Mark Peter Gertruda Andreas van Bommel (Pocapan ing basa Walanda: [ˈmɑr(ə)k fɑm ˈbɔməl];[2] lair tanggal 22 April 1977) ya iku mantan pamain bal-balan profésional.

Van Bommel menangake Liga Champions UEFA 2005-06 karo FC Barcelona lan minangka bagéyan saka tim Walanda sing dadi runner up Piala Donya FIFA 2010. Piala FIFA World Cup ngandhakaké dhèwèké minangka "mesin pencetus lan pemenang bal, nanging uga duwé pamain sing apik lan wasis ing tendangan bébas, nalika ana ing PSV." [3] Nalika main kanggo Bayern Munich, dhèwèké dadi kaptèn non-Jerman pisanan. Sasuwéné wektu iki, dhèwèké mimpin tim kasebut kanggo rong gelar Bundesliga, lan dadi runner up ing Final Liga Champions UEFA 2010.

Antarané 2000 lan 2011, Van Bommel menangaké wolung gelar kajuwaran nasional ing papat kompetisi béda, papat karo PSV, loro karo Bayern Munich, siji karo Barcelona lan siji karo Milan. Dhèwèké uga mantu mènèjer mantan timnas Walanda Bert van Marwijk.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "FIFA World Cup South Africa 2010 – List of Players" (PDF). Fédération Internationale de Football Association (FIFA). Dijupuk 30 January 2018. 
  2. Van in isolation: [vɑn].
  3. "Player Profile". FIFA. Dijupuk 30 January 2018.