Georginio Wijnaldum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Georginio Wijnaldum
20160604 AUT NED 8839.jpg
Wijnaldum ing Timnas Walanda taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Georginio Gregion Emile Wijnaldum
Tanggal lair (1990-11-11) 11 Novèmber 1990 (umur 29)
Papan lair Rotterdam,  Walanda
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Posisi main Glandhang
Katerangan klub
Tim saiki
Liverpool
Angka 5
Karir nom
1997–2004 Sparta Rotterdam
2004–2007 Feyenoord
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007–2011 Feyenoord 111 (23)
2011–2015 PSV 109 (40)
2015–2016 Newcastle United 38 (11)
2016–saiki Liverpool 132 (13)
Tim nasional
2005–2007 Walanda U17 15 (4)
2007–2009 Walanda U19 17 (5)
2009–2013 Netherlands U21 24 (10)
2011–saiki Walanda 62 (18)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 15:01, 17 Mei 2020 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 17 Mei 2020

Georginio Wijnaldum utawa Georginio Gregion Emile Wijnaldum yaiku salah sawijining pamain bal-balan aguna kang asalé saka nagara Walanda uga dwé getih Surinamé lan main kanggo klub Liga Primèr Inggris, Liverpool FC. Dhèwèké lair ing kutha Rotterdam surya ping 11 Novèmber 1990 (umur 29), duwé dedeg 175 cm 69 kg lan mapan ing posisi glandhang tengah dhèwèké migunakaké nomer geger 5 nalika ing lapangan tetandhingan.[1][2][3] Salawasé main ing Liga Primèr Inggris, Wijnaldum wis nyathethaké 170 panampilan, 24 gol, lan 16 asis (Liverpool lan Newcastle).[4]

Wiwitan[besut | besut sumber]

Nalika umur 16 taun, Wijnaldum dadi pamain paling enom Feyenoord kang nglakoni debut ing pungkasan mangsa 2006-07. Dhèwèké yaiku asil panggulawentah lakucara akadhemi pamain nom, sejatiné Wijnaldum isih pengin ana Feyenoord tumeka taun 2011 ditransfer menyang PSV Eindhoven déné dhèwèké ajeg nyithak gol lan nyumbang asis saka garis tengah. Nanging ing mangsa 2013-14 jalaran cidra ing geger dhèwèké dadi ajeg nglakoni oprasi kanggo nambani cidrané satémah arang-arang dimainaké ing tetandhingan liga.[5]

Karir[besut | besut sumber]

Liverpool[besut | besut sumber]

Wijnaldum yaiku pamain kang sarwa bisa kang teka menyang Liverpool saka Newcastle United ing 22 Juli 2016 kepungkur, sawisé nandhatangani kontrak dhèwèké banjur napak tilas nomer 5 kang mauné dianggo déning Daniel Agger, Wijnaldum banjur mlebu skéma formasi Liverpool besutan Jürgen Klopp kawit purwakaning mangsa 2016-17. Wijnaldum nyithak gol sepisané kanggo Liverpool nalika 6 Novèmber 2016 sajroning tetandhingan kang dimenangi Liverpool atas Watford kanthi angka 6-1 ing stadhion Anfield. Wijnaldum ngegolke kaping enem ing mangsa sepisané manganggo klambi Liverpool, nanging gol paling penting yaiku nalika tetandhingan pungkasan ing mangsa 2016-17 nalika Liverppol lumawan Middlesbrough kanggo mesthèkaké jatah tikèt Liga Champions kanggo Liverpool. Wijnaldum asring nyithak gol kang wigati kanggo Liverpool, tuladhané nalika ing semifinal Liga Champions 2018 nalika tetandhingan tandhang lumawan AS Roma, ing stadhion Olimpico, Roma. Wijnaldum kasil nyundhul bal kang dumadi saka tendhangan pojok James Milner, gol kuwi biyantu Liverpool lolos menyang final Liga Champions 2018. Pamain asil akadhemi Feyenoord kasebut nyathetaké panampilan kaping 100 kanggo Liverpool ing 29 Sèptèmber 2018 nalika tetandhingan gebag lumawan Chelsea. Wijnaldum biyantu Liverpool kanggo menangi piyala Liga Champions 2019, apa manèh ing semifinal tetandhingan kapindho nalika Liverpool tempuk Barcelona, dhèwèké dimainaké ing babak kaloro kanggo ngegolke gol sundhulan menyang gawangé Marc André Terstegen, lan main sajroning 62 menit ing final Liga Champions ing Madrid, nalika lumawan Tottenham Hotspur kanggo mikolèhi gelar kapisané kanggo Liverpool FC.[6]

Riwayat Transfer[besut | besut sumber]

  • 22 Sèptèmber 2009 dadi pamain utama Feyenoord Rotterdam.[7]
  • 4 Juli 2011 ditransfer saka Feyenoord menyang PSV Eindhoven kanthi rega kang ora disebutaké.[7]
  • 11 Juli 2015 ditransfer saka PSV Eindhoven menyang Newcastle United kanthi rega 14, 5 yuta Poundsterling.[7]
  • 21 Agustus 2016 ditransfer saka Newcastle United menyang Liverpool kanthi rega 25 yuta Poundsterling.[7]

Pangaji-aji[besut | besut sumber]

Selawasé kariré Wijnaldum ing jagad bal-balan, dhèwèké kapétung wis main ing patang klub kang béda-béda lan kalebu pamain kang sukses jalaran wis kasil ngantukaké pirang-pirang gelar juara.[8]

Priyangga[besut | besut sumber]

  • Pamain bal-balan paling becik Walanda taun 2015.

Klub[besut | besut sumber]

  • Juwara PIala Walanda U-17 bareng Feyenoord Rotterdam.
  • Juwara Piala Walanda 2008 bareng Feyenoord Rotterdam.
  • Juwara Piala Walanda 2012 bareng PSV Eindhoven.
  • Juwara Piala Super Walanda 2013 bareng PSV Eindhoven.
  • Kampiun Eredivisie 2015 bareng PSV Eindhoven.
  • Juwara Liga Champions Éropa 2019 bareng Liverpool.
  • Juwara Piala Super Éropa 2019 bareng Liverpool.
  • Juwara Piala Donya Antarklub FIFA 2019 bareng Liverpool.
  • Juwara Liga Primèr Inggris 2020 bareng Liverpool.

Statistik[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piala Piala Liga Eropa Liyané Gunggung
Divisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Feyenoord 2006–07 Eredivisie 3 0 0 0 0 0 3 0
2007–08 Eredivisie 10 1 2 0 0 0 12 1
2008–09 Eredivisie 33 4 3 0 6 1 3 0 45 5
2009–10 Eredivisie 31 4 7 1 38 5
2010–11 Eredivisie 34 14 1 0 12 0 37 14
Gunggung 111 23 13 1 8 1 3 0 135 25
PSV 2011–12 Eredivisie 32 8 6 2 12 4 50 14
2012–13 Eredivisie 33 14 6 1 5 4 1 1 45 20
2013–14 Eredivisie 11 4 0 0 4 0 15 4
2014–15 Eredivisie 33 14 3 2 8 2 44 18
Gunggung 109 40 15 5 29 10 1 1 154 56
Newcastle United 2015–16 Liga Primèr Inggris 38 11 1 0 1 0 40 11
Gunggung 38 11 1 0 1 0 40 11
Liverpool 2016–17 Liga Primèr Inggris 36 6 1 0 5 0 42 6
2017–18 Liga Primèr Inggris 33 1 2 0 1 0 14 1 50 2
2018–19 Liga Primèr Inggris 35 3 0 0 0 0 12 2 47 5
2019–20 Liga Primèr Inggris 28 3 0 0 0 0 8 2 2 0 38 5
Gunggung 132 13 3 0 6 0 34 5 2 0 177 18
Gunggung Karir 388 87 32 6 7 0 71 16 6 1 506 110

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Transfermarkt, Admin (2020-04-08). "Profil Pamain Georginio Wijnaldum (Saka Basa Inggris)". Transfermarkt. Dijupuk 2020-05-17. 
  2. Admin, Bola Net. "Profil Georginio Gregion Emile Wijnaldum (Saka Basa Indonesia)". Bola Net. Dijupuk 2020-05-17. 
  3. World Football, Admin. "Ringkesan Pamain Georginio Wijnaldum (Saka Basa Inggris)". World Football. Dijupuk 2020-05-17. 
  4. Premier League, Admin. "Deleng Pamain Georginio Wijnaldum (Saka Basa Inggris)". Premier League. Dijupuk 2020-05-19. 
  5. LFC History, Admin. "Profil Pamain Georginio Wijnaldum (saka Basa Inggris)". LFC History. Dijupuk 2020-05-17. 
  6. Liverpool FC, Admin. "Pamain Tim Utama Georginio Wijnaldum (Saka Basa Inggris)". Liverpool FC. Dijupuk 2020-05-17. 
  7. a b c d Sky Sports, Admin (2020-01-07). "Sky Sports Georginio Wijnaldum (Saka Basa Inggris)". Sky Sports. Dijupuk 2020-05-17. 
  8. Transfermarkt, Admin (2020-04-08). "Gelar-gelar Georginio Wijnaldum (Saka Basa Inggris)". Transfermarkt. Dijupuk 2020-05-19.