James Milner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
James Milner
James-Milner Wigan-vs-Man-City 2010-09-19.JPG
Katerangan priangga
Jeneng dawa James Philip Milner [1]
Dhuwur 1.76 m (5 ft 9 12 in) [2]
Posisi main Glandhang
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 7
Karir nom
1996–2002 Leeds United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2002–2004 Leeds United 48 (5)
2003Swindon Town (silihan) 6 (2)
2004–2008 Newcastle United 94 (6)
2005–2006Aston Villa (silihan) 27 (1)
2008–2010 Aston Villa 73 (11)
2010– Manchester City 58 (3)
Tim nasional
2001–2002 Inggris U16 6 (5)
2002–2003 Inggris U17 11 (8)
2003 Inggris U19 1 (0)
2003–2004 Inggris U20 6 (4)
2004–2009 Inggris U21 46 (9)
2009– Inggris 30 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22.00, 12 Dhésèmber 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23.30, 15 Agustus 2012 (UTC)

James Philip Milner (lair ing Wortley, West Yorkshire, Leeds, Inggris, 4 Januari 1986; umur 33 taun) ya iku salah sijining juru main bal-balan profésional sing main minangka glandhang kanggo klub Manchester City ing Liga Primer Inggris lan Inggris.

Milner miwiti karir ing akademi Leeds United. Panjenengané naté main kanggo Leeds United, Swindon Town, Newcastle United, lan Aston Villa sadurungé gabung karo Manchester City ing wulan Agustus 2010.[4][5]

Karir klub[besut | besut sumber]

Leeds United[besut | besut sumber]

Panjenengané main sing kapisan kanggo Leeds United nalika tanggal 10 November 2002 nalika nglawan West Ham United. Penampilané iki nggawé panjenengané minangka salah siji juru main paling enom sing main ing Liga Primer Inggris umur 16 taun 309 dina.

Newcastle United[besut | besut sumber]

Ing wulan Juli 2004, Milner gabung karo Newcastle United lan nglakoni debut tanggal 18 Agustus 2004. Milner naté disilihake ing klub Aston Villa nalika mangsa 2005-2006 lan bali ing Newcastle United nalika mangsa 2006-2007

Aston Villa[besut | besut sumber]

Tanggal 29 Agustus 2008, Milner gabung karo Aston Villa lan nglakoni debut tanggal 31 Agustus 2008. Permainané sing apik nggawé panjenengané langsung dadi juru main kunci ing Aston Villa, panjenengané uga karan-sebut minangka glandhang mangsa ngarep timnas Inggris.

Manchester City[besut | besut sumber]

Nalika tanggal 17 Agustus 2010, Aston Villa lan Manchester City sepakat kanggo transfer pindahé Milner. Biaya transfer dilaporaké sakiwa-tengené £26 yuta,[4] kalebu ijolé juru main Stephen Ireland (bijine sakiwa-tengené £8 yuta) gabung karo Aston Villa.[5]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Hugman, Barry J. (2005). The PFA Premier & Football League Players' Records 1946–2005. Queen Anne Press. k. 430. ISBN 1852916656. 
  2. "Player Profile-James Milner". Premier League. Dijupuk 18 April 2011. 
  3. Stewart, Rob (2010-05-10). "James Milner: England midfielder at World Cup 2010". The Daily Telegraph (London). 
  4. a b "James Milner completes his transfer to Manchester City". BBC Sport. 2010-08-18. 
  5. a b Stuart, James (17 August 2010). "Manchester City agree deal to sign James Milner from Aston Villa". Guardian (London). Dijupuk 17 August 2010. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]