Jürgen Klopp

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jürgen Norbert Klopp
Tanggal lair (1967-06-16) 16 Juni 1967 (umur 51)
Papan lair Stuttgart, Jerman Barat
Dhuwur 1.90 m (6 ft 3 in)
Posisi main
Katerangan klub
Tim saiki
Liverpool (manajer)
Karir nom
1975–1983 SV Glatten
1983–1989 TuS Ergenzingen
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1987 1. FC Pforzheim 4 (0)
1987–1988 Eintracht Frankfurt II
1988–1989 Viktoria Sindlingen
1989–1990 Rot-Weiss Frankfurt
1990–2001 Mainz 05 337 (52)
Tim dikemunah
2001–2008 Mainz 05
2008–15 Borussia Dortmund
2015-samenika Liverpool

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Jürgen Norbert Klopp (pangucap cara Jerman: [ˈjʏɐ̯ɡn̩ ˈklɔp]; miyos tanggal 16 Juni 1967) inggih punika satunggaling manajer bal-balan saking negri Jerman lan tilas juru main bal-balan profésional ingkang samenika dados manajer utawi pelatih tim Liverpool F.C. ing Liga Primer Inggris.[1] Klopp nelasaken sapérangan ageng kariripun ing klub bal-balan Mainz 05 dangunipun ngantos 15 taun.[2] Klopp ugi dados manajer ing tim Mainz 05 saking taun 2001 ngantos dumugi 2008, wekdal punika klub Mainz 05 kasil nggayuh promosi ing Bundesliga.[2] Wekdal taun 2008, Klopp ndherek gabung klub Borussia Dortmund, lan kasil nggayuh kamenangan Bundesliga taun 2011 lan 2012, sarta DFB-Pokal ing taun 2012, DFL-Supercup ing taun 2013 lan 2014, lan mlebet final wonten UEFA Champions Final Liga pada 2013.[2] Klopp ugi menang dados manajer bal-balan paling saé Jerman ing taun 2011 lan 2012[3], saderengipun nilaraken Dortmund ing taun 2015.[4] Klopp nglatih Dortmund wiwit taun 2008.[5] Klopp sampun mandhegani 309 pertandhingan Dortmund kanthi prosentase kamenangan ngantos 56,63 persen.[5] Klopp dados manajer Liverpool ing wulan Oktober 2015, lan kasil mbekta Liverpool dumugi final Piala Liga lan UEFA Europa League ing mangsa wiwitan nglatih.[2]

Karir klub[besut | besut sumber]

Klopp miyos ing Stuttgart[6], ibukutha negara bagéan Baden-Württemberg, lan ageng ing désa Black Forest Glatten sacaketipun Freudenstadt. Klopp gadhah kalih sadhèrèk èstri.[6] Klopp miwiti kariripun kanthi ndhèrèk klub TuS Ergenzingen minangka juru main junior, kanthi tugas ing FC Pforzheim lan salajengipun ing tigang klub Frankfurt, Eintracht Frankfurt II, Viktoria Sindlingen lan Rot-Weiss Frankfurt, ing mangsa enèmipun.[7] Wekdal taun 1990, ing pertandhingan play-off mengsah Rot-Weiss Frankfurt mengsah Mainz 05 kanggé promosi dhateng Bundesliga, Klopp pikantuk gati manajer Mainz lan dipuntapakasmani déning pihak Mainz 05.[8] Klopp ngemban sapérangan ageng karir profesionalipun ing Mainz 05, saking taun 1990 ngantos taun 2001.[8] Wiwitanipun dados striker lan nglebetaken 52 gol kanggé klub Mainz 05.[8]

Karir Manajer[besut | besut sumber]

Wiwitan Karir[besut | besut sumber]

Kala taun 1988, panjenenganipun wonten ing universitas lan ngemban main kanggé Eintracht Frankfurt non-profésional, panjenenganipun nglatih Frankfurt D-Juniors U-10.[9]

Mainz 05[besut | besut sumber]

Sasampunipun pensiun ing klub Mainz 05, Klopp dipundhawuhi dados manajer klub wekdal tanggal 27 Februari 2001 sasampunipun dipunpecat déning Eckhard Krautzun.[10] Pertandhingan kapisan Mainz saged menang 1-0 mengsah MSV Duisburg.[11] Panjenenganipun dados manajer sadangunipun pitung taun, ing wekdal punika Klopp saged kasil mromosikaken Mainz 05 dhateng Bundesliga, lan lolos dhateng Piala UEFA 2005-2006.[12] Ing pungkasaning mangsa 2006-2007, Mainz 05 dipundhégradhasi, nanging Klopp tetep ing klub wau.[13] Nanging, amargi mboten saged kasil nggayuh promosi, Klopp lajeng medal saking klub Mainz 05 ing pungkasaning mangsa 2007-2008.[14] Kanthi cathetan 109 kamenangan, 78 asil imbang, lan 83 kawon.[15]

Borussia Dortmund[besut | besut sumber]

2008-2012[besut | besut sumber]

Klopp ing Borussia Dortmund taun 2010

Wekdal wulan Mèi 2008, Klopp dipuncaketi kanggé dados manajer enggal Borussia Dortmund, lajeng napakasmani kontrak kalih taun ing klub wau. Wekdal punika Dortmund ing posisi ingkang nguciwani wekdal dipunmanajeri Thomas Doll.[16] Ing mangsa kawitan tugas, Klopp mandhegani Borussia Dortmund kanggé menangaken DFB-Supercup, ngawonaken juwara Jèrman Bayern Munich.[17]

Klopp kasil mbekta klub kasebat ing posisi kaping enem ing mangsa kawitan nglatih, lan finish ing posisi ka-5 ing mangsa salajengipun.[18] Klopp kasil mimpin klub kasebat nggayuh juwara Bundesliga taun 2010-11[19], lan mangsa 2011-12.[20]

Wekdal musim Bundesliga 2011-12, Borussia Dortmund saged ngempalaken 81 poin [21] kalebet poin paling ageng ing sejarah Bundesliga lan 47 poin ingkang dipunkempalaken ing paruh kaping kalih ing musim ugi nyithak rekor enggal.[22] Kamenangan 25 liga Borussia Dortmund saged sami kaliyan Bayern Munich ing taun 1972-73, sawetawis ing urutan kaping 28 pertandhingan liga mboten saged dipunkalahaken menika kalebet paling saé ingkang sampun kav=cathet wonten ing setunggal musim pertandhingan ing Jerman.[23] Cacahipun poin kanggé sedaya musim lan paruh kaping kalih musim menika, lan cacahipun rekor kemenangan ingkang dipuntetepaken utawi sami kaliyan Borussia Dortmund ing musim 2011-12 dipunpecahaken dening Bayern Munich ing musim 2012-13.[24] Dortmun kecalan Piala Super Jerman ing taun 2011.[25] Wekdal tanggal 12 Mei 2012, Klopp damel sejarah Borussia Dortmund kanthi kamenangan dobel ing liga domestic, kanthi ngalahaken Bayern Munich 5-2 ing final DFB-Pokal 2012.[26] Klopp nggambaraken kamenangan kasebat minangka “langkung saé saking ingkang dipunbayangaken”.[27][28]

Liverpool[besut | besut sumber]

2015-samenika[besut | besut sumber]

Klopp ing Liverpool taun 2017

Tanggal 8 Oktober 2015, Klopp nyarujuki prajanjen tigang kanggé dados manajer Liverpool, nggantosi Brendan Rodgers.[20] Wekdal konferènsi kawitan, Klopp njuluki piyambakipun 'The Normal One' minangka parodi kanggé julukan 'The Special One' Jose Mourinho ingkang misuwur wekdal kawitan dados manajer Chelsea ing taun 2004.[29] Debut ingkang kapisan punika kasil nahan imbang 0-0 mengsah Tottenham Hotspur ing tanggal 17 Oktober 2015.[30] Tanggal 28 Oktober 2015, Klopp masthekaken kamenangan ingkang kawiwitan minangka manajer Liverpool mengsah Bournemouth ing Piala Liga kanggé ngrebat posisi perempat final.[31] Kemenangan salajengipun ing Liga Primer dumados tigang dinten salajengipun, kemenangan tandang 3-1 mengsah Chelsea.[32] Sasampunipun ambal kaping tiga imbang 1-1 ing pertandhingan pambuka Liga Èropah UEFA, Liverpool kasil ngawonaken Rubin Kazan kanthi skor kamenangan 1-0.[33] Kemenganan kapisan Klopp ing Eropah minangka menejer Liverpool.[34]

Ing tanggal 6 Februari 2016, piyambakipun mboten saged nglampahi pertandhingan Liga Primer kanggé nglampahi operasi usus buntu sasampunipun ngalami radang usus buntu.[35] Wekdal tanggal 28 Februari 2016, Liverpool kicalan final Piala FA 2016 ing Stadhion Wembley mengsah Manchester City 3-1 kanthi adu penalti.[36] Wekdal tanggal 17 Maret 2016, Klopp mbiyantu Liverpool majeng ing perempat final Liga Europa UEFA kanthi keklahan agregat Manchester United 3-1.[37] Ing 14 April 2016, Liverpool nglawan deficit 3-1 ing babak kaping kalih ing leg kaping kalih pertandhingan perempat final mengsah tilas klubipun Borussia Dortmund, lan menang 4-3, majeng ing babak semifinal UEFA Europa. Menang agregat 5-4.[38] Tanggal 5 Mei 2016, Kloop mbekta Liverpool dhateng final Eropa kapisan wiwit 2007 lan ngalahaken Villareal 3-1 sacara agregat ing semifinal Liga Europa UEFA.[39] Ing babak final mengsah Sevilla, kalah 1-3 kanthi Daniel Sturridge nyethak gol pambuka kanggé Liverpool ing babak kapisan.[40]

Tanggal 8 Juli 2016, Klopp lan staf pelatih napakasmani perpanjangan enem taun kontrak ing Liverpool ngantos 2022.[41] Tanggal 21 Mei 2017, Liverpool lolos dhateng Liga Champions ingkang kapisan wiwit taun 2014-15 sasampunipun menang 3-0 mengsah Middlesbrough lan finis ing posisi kaping sekawan ing Liga Utama 2016-2017.[42]

Karir Medhiya[besut | besut sumber]

Wekdal taun 2005, Klopp tampil minangka komentator ahli regular ing jaringan televise Jerman ZDF, paring panyaruwe babagan permainan tim nasional Jerman.[43] Piyambakipun nyambut damel minangka analis pertandhingan sadangunipun Piala Donya 2006, lan piyambakipun pikantuk Deutscher Fernsehpreis ing kategori pertunjukab olahraga paling saé ing wulan Oktober 2006, lan ugi Euro 2008.[44][45][46] Karir Klopp rampung sasampunipun kompetisi kasebat bibar, lan piyambakipun dipun gantos dening Oliver Kahn.[47] Wekdal Piala Donya FIFA 2010 ing Afrika Kidul, piyambakipun nyambet damel sarengan kaliyan RTL sesarengan Gunther Jauch.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Jurgen Klopp - Bola.net". Bola.net. Dijupuk 2018-01-17. 
  2. ^ a b c d "Karir Melatih Klopp : Biodata Jurgen Klopp". Bolanews.web.id (ing basa Inggris). 2015-10-07. Dijupuk 2018-01-17. 
  3. ^ "Pelatih Terbaik Jerman - Google Nggoleki". www.google.co.id. Dijupuk 2018-01-17. 
  4. ^ "Jürgen Klopp - Manager profile" (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-17. 
  5. ^ a b Liputan6.com. "Alasan Jurgen Klopp Tinggalkan Borussia Dortmund". liputan6.com. Dijupuk 2018-01-17. 
  6. ^ a b "Klopp, Jürgen Norbert Klopp - Manager". www.bdfutbol.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-17. 
  7. ^ Kreisblatt, Höchster. "Was Klopp mit Sindlingen verbindet | Höchster Kreisblatt" (ing basa Jerman). Dijupuk 2018-01-17. 
  8. ^ a b c "Jürgen Klopp". worldfootball.net (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-17. 
  9. ^ title=Jürgen Klopp über sein Studium an der Goethe-Uni (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2018)
  10. ^ ONLINE, RP. "Faschingsdienstag fiel der Vorhang: Trainer Krautzun bei Mainz 05 entlassen". RP ONLINE. Dijupuk 2018-01-17. 
  11. ^ "Bundesliga". 2001-04-19. Dijupuk 2018-01-17. 
  12. ^ uefa.com. "Mainz take step into unknown - UEFA Europa League - News - UEFA.com". UEFA.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-17. 
  13. ^ GmbH, RZ-Online. "Jürgen Klopp im Interview: Abstieg ist verarbeitet". archiv.rhein-zeitung.de. Dijupuk 2018-01-17. 
  14. ^ "Fußball: Klopp nimmt tränenreichen Abschied von Mainz" (ing basa Jerman). Dijupuk 2018-01-17. 
  15. ^ Germany, kicker online, Nürnberg,. "1. FSV Mainz 05 - Alle Trainer von 1974/75 bis 2017/18". kicker online (ing basa Jerman). Dijupuk 2018-01-17. 
  16. ^ "Klopp entfacht beim BVB Aufbruchstimmung". Dijupuk 2018-01-17. 
  17. ^ Germany, kicker online, Nürnberg,. "1. Bundesliga 2009/10, der 34. Spieltag". kicker online (ing basa Jerman). Dijupuk 2018-01-17. 
  18. ^ Germany, kicker online, Nürnberg,. "1. Bundesliga 2010/11, der 34. Spieltag". kicker online (ing basa Jerman). Dijupuk 2018-01-17. 
  19. ^ "Borussia Dortmund". Eurosport Australia. 2011-04-30. Dijupuk 2018-01-17. 
  20. ^ a b "Liverpool FC confirm Jürgen Klopp appointment". Liverpool FC. Dijupuk 2018-01-17. 
  21. ^ "1. Bundesliga – Spieltag / Tabelle". kicker.de (ing basa German). kicker. Dijupuk 25 July 2016. 
  22. ^ Penders, Peter (5 May 2012). "Dortmunder Rekord-Meister" [4–0 against Freiburg: Dortmunder record champions]. Frankfurter Allgemeine (ing basa German). Dijupuk 20 May 2016. 
  23. ^ "Season review: Germany". UEFA. 23 May 2012. Dijupuk 23 May 2012. 
  24. ^ Rößner, Jörg (19 May 2013). "Super Saison! Meister Bayern stellt 30 Rekorde auf" [Super season! Champions Bayern is on 30 records]. Die Welt (ing basa German). Dijupuk 20 May 2016. 
  25. ^ "Fährmann bringt BVB zur Verzweiflung" (ing basa German). kicker. 23 July 2011. Dijupuk 25 July 2016. 
  26. ^ "Borussia Dortmund win domestic double beating Bayern Munich". zeenews.com. 13 May 2012. Dijupuk 19 May 2012. 
  27. ^ "Dortmund rout Bayern to claim double". ESPN Soccernet. 12 May 2012. Dijupuk 12 May 2012. 
  28. ^ "Bundesliga champ Borussia Dortmund beats Bayern Munich 5–2 to win German Cup final". WP Sports. 12 May 2012. Dijupuk 12 May 2012. 
  29. ^ Hunter, Andy (2015-10-09). "Jürgen Klopp, the ‘Normal One’, takes over as new Liverpool manager". the Guardian. Dijupuk 2018-01-17. 
  30. ^ "Tottenham Hotspur 0-0 Liverpool". BBC Sport (ing basa Inggris). 2015-10-17. Dijupuk 2018-01-17. 
  31. ^ "Liverpool 1-0 Bournemouth". BBC Sport (ing basa Inggris). 2015-10-28. Dijupuk 2018-01-17. 
  32. ^ "Chelsea 1-3 Liverpool". BBC Sport (ing basa Inggris). 2015-10-31. Dijupuk 2018-01-17. 
  33. ^ "Europa League (Sky Sports)". SkySports (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-17. 
  34. ^ "FC_Rubin_Kazan 0–1 Liverpool". SkySports. 5 November 2015. Dijupuk 5 November 2015. 
  35. ^ "Jurgen Klopp misses Liverpool v Sunderland to have operation". BBC Sport. 6 February 2016. Dijupuk 6 February 2016. 
  36. ^ "Klopp feeling like 's***' after cup loss". FourFourTwo. 29 February 2016. Dijupuk 6 March 2016. 
  37. ^ McNulty, Phil (18 March 2016). "Manchester United 1–1 Liverpool". BBC Sport. Dijupuk 16 April 2016. 
  38. ^ McNulty, Phil (14 April 2016). "Liverpool 4–3 Borussia Dortmund". BBC Sport. Dijupuk 16 April 2016. 
  39. ^ "Liverpool push past 10-man Villarreal and into Europa League final". The Guardian. 5 May 2016. Dijupuk 18 May 2016. 
  40. ^ Bascombe, Chris (18 May 2016). "Liverpool lose Europa League final: I don't think I'm unlucky, says Jurgen Klopp, after fifth final loss". The Daily Telegraph. Dijupuk 19 May 2016. 
  41. ^ "Jurgen Klopp: Liverpool manager signs six-year contract extension". BBC Sport. 
  42. ^ "Liverpool seal Champions League place with victory over Middlesbrough". The Guardian. 21 May 2017. https://www.theguardian.com/football/2017/may/21/liverpool-middlesbrough-premier-league-match-report. Diwiwiti 25 May 2017.
  43. ^ "Jürgen Klopp – Fußballtrainer und Medienstar". vip.de. Dijupuk 30 April 2016. 
  44. ^ Martin, Uwe (25 June 2006). "Der Fußball-Pendler" [The football commuter]. Frankfurter Allgemeine (ing basa German). Dijupuk 20 May 2016. 
  45. ^ "20.10.2006 „Fußball-WM 2006 im ZDF“ gewinnt den Deutschen Fernsehpreis 2006" [20 October 2006 „2006 World Cup on ZDF" wins the German Television Award]. Deutscher Fernsehpreis (ing basa German). 20 October 2006. Dijupuk 20 May 2016. 
  46. ^ Erichsen, Björn (9 June 2008). "Euphorie und leichtes Abseits beim ZDF" [Euphoria and lights off at ZDF]. Stern (ing basa German). Dijupuk 20 May 2016. 
  47. ^ Hübner, Peter (25 April 2008). "Klopp geht, Kahn kommt" [Klopp goes, Kahn comes]. Stern (ing basa German). Deutsche Presse-Agentur. Dijupuk 20 May 2016.