Anfield

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sesawangan Anfield saka Tribun Utama
John Houlding

Anfield yaiku salah sawijining stadhion bal-balan kang ana ing kutha Liverpool, Inggris. Anfield dadi kandhange klub bal-balan Liverpool FC. Stadhion kang didegaké ing taun 1884 iki dadi stadhion kang bisa gawé gigrig mungsuh-mungsuhé Liverpool nalika méntas ana kéné. Stadhion kang duwé tribun ngadeg paling gedhé sa-Inggris kang arané "The Kop" iki naté disuda kapasitasé (mligi tribun The Kop) saka 28.000 (ngadeg) dumadi 12.30 (kursi).

Kapasitas stadhion iki ing taun 2017 cacahe 45.276 kursi, asring dadi seksi bisu jaman kuncarané lan jaman angslupé Liverpool ing sajroning lumakuné sejarah klub, malah amarga ana Anfield iki Liverpool bisa madeg. Ing taun-taun wiwitan madegé, Anfield dadi kandhang klub sekutha liyané yaiku Everton. "The Toffees" parabané Everton alihan saka Anfield ing taun 1892 jalaran perkara séwa stadhion kang dirasa mundhak[1].

John Houlding kang duwèni Anfield rinasa prelu kanggo ngadegaké sawijining klub supaya bisa méntas ing Anfield, mula dadiya Liverpool FC.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Gramedia, Kompas (2010-08-20). "Full The Reds 2010/11 Seasons Guide". Premium Edition. 1: 32.