Nicolas Anelka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nicolas Anelka
Nicolas Anelka 4690.jpg
Anelka playing for Chelsea
Katerangan priangga
Jeneng dawa Nicolas Sébastien Anelka[1]
Dhuwur 185 m (606 ft 11.5 in)[2][3]
Posisi main Striker / Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 39
Karir nom
1983–1993 Trappes Saint-Quentin
1993–1995 Clairefontaine[4]
1995–1996 Paris Saint-Germain
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1996–1997 Paris Saint-Germain 10 (1)
1997–1999 Arsenal 65 (23)
1999–2000 Real Madrid 19 (2)
2000–2002 Paris Saint-Germain 39 (10)
2002 Liverpool (loan) 22 (5)
2002–2004 Manchester City 89 (37)
2004–2006 Fenerbahçe 39 (14)
2006–2008 Bolton Wanderers 53 (21)
2008– Chelsea 116 (47)
Gunggung 452 (160)
Tim nasioanl
1997 France U20 3 (0)
1998–2010 France 69 (14)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21:09, 22 May 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 16:58, 20 November 2010 (UTC)

Nicolas Anelka ya iku pemain bal kang asale saka Perancis. Nicolas Anelka (lair 14 Maret 1979 ning Versailles, Perancis) ya iku pemain bal saka Perancis sing saiki main ning Chelsea FC. Karir maen bal dilakoni saka pirang-pirang klub Éropah. Nicolas Anelka tahu dadi pemain bal kang larang banget. Dhèwèké dadi wong Muslim, terus kondang ngnaggo jeneng Abdul Salam Bilal.Nicolas Anelka ya iku starter pemain bal kanggo tim Nasional Perancis. Carlo Ancelotti nggambarke dhèwèké dadi pemain bal sing cepet lan uga bisa apik ning bal-bal dhuwur, teknik, nembak bal (shooting), lan obahe ora ngnggo bal uga apik. Anelka sepisanan mulai karis saka klub Paris Saint-Germain, ananging terus pindah ning Arsenal. Dhèwèké gelis kalebu tim utama, lan nduwèni jam mabur sing urut lan menangke PFA Young Player of the Year musim ngarepe. Real Madrid napak asmani dhèwèké sing regane £ 22.3 yuta ing taun 1999, lan dadi rekor biyaya transfer musim iku, ananging dhèwèké ora netep ning kana lan balik manèh ning klube Paris Saint-Germain nganggo biyaya £ 20 yuta. Nicolas Anelka balik manèh ning Liga Premier Inggris sing kepindhone, dhèwèké pindah ning Liverpool ing sasi Januari 2002 ananging pindah manèh ning klub Manchester City sing diregani £ 13 yuta kanggo ing awal taun 2002-2003. Sakwise telu musim ning Menchester City, dhèwèké pindah ning Fenerbache kanggp sakmusim sakdurunge pindah ning Inggris manèh ning Bolton Wanderes kang diregani £ 7-8 yuta poundsterling. Dhèwèké terus ditransfer manèh menyang Chelsea daka Bolton Wanderes 15 yuta ing taun 2008.

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Arsenal
Real Madrid
PSG
Fenerbahçe
Chelsea

Tim Nasional[besut | besut sumber]

Prancis

Individual[besut | besut sumber]

  • Premier League Player of the Month (2): February 1999, November 2008
  • PFA Team of the Year (2): 1999, 2009
  • Barclays Golden Boot: 2008–09
  • PFA Young Player of the Year: 1999
  • Top Skor Piala FA: 2009

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "List of Players" (PDF). FIFA World Cup South Africa 2010. FIFA. Dijupuk 16 June 2010. 
  2. ^ "Profile – Nicolas Anelka". Chelsea FC. 16 July 2008. Dijupuk 16 July 2008. 
  3. ^ "Premier League Player Profile". Premier League. Dijupuk 30 April 2011. 
  4. ^ "INF, formateur de talents" (ing French). FFF. Dijupuk 21 July 2009. 
  5. ^ Hugman, Barry J. (2005). The PFA Premier & Football League Players' Records 1946–2005. Queen Anne Press. k. 25. ISBN 1852916656. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nicolas_Anelka&oldid=1093777"