Patrice Evra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Patrice Evra
FC Salzburg gegen Olympique Marseille (28. September 2017) 49.jpg
Evra main ing Liga Europa bareng Olympique de Marseille
Katerangan priangga
Jeneng dawa Patrice Latyr Evra[1]
Tanggal lair (1981-05-15) 15 Mèi 1981 (umur 38)
Papan lair Dakar, Senegal
Dhuwur 1.74 m (5 ft 9 in)[2]
Posisi main Left-back
Katerangan klub
Tim saiki
West Ham United
Angka 33
Karir nom
1992–1993 CO Les Ulis
1993–1997 CSF Brétigny
1997–1998 Paris Saint-Germain
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1998–1999 Marsala 24 (3)
1999–2000 Monza 3 (0)
2000–2002 Nice 40 (1)
2002–2006 Monaco 120 (2)
2006–2014 Manchester United 273 (7)
2014–2016 Juventus 48 (3)
2016–2018 Olympique de Marseille
2018–saiki West Ham United
Tim nasional
2002–2003 France U21 11 (0)
2004– France 80 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Patrice Evra (lair ing Dakar, Senegal, 15 Mèi 1981; umur 38 taun) ya iku salahsijiné juru main bal-balan profèsional teka Prancis sing saiki main kanggo klub Italia, Juventus. Piyambaké main ndhik posisi bèg kiwa sanadyan bisa uga main ndhik posisi sayap kiwa.

Evra ana ing Eropa liwat Brussels wektu umuré isih 6 taun. Piyambaké digedhèkné ndhik Les Ulis,[3] Essonne, Prancis.

Prestasiné[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Monaco
  • Coupe de la Ligue (1): 2002–03
Manchester United
Juventus
  • Serie A (1): 2014–15
  • Coppa Italia (1): 2014–15
  • Supercoppa Italiana (1): 2015

Individualé[besut | besut sumber]

  • UNFP Ligue 1 Young Player of the Year (1): 2003–04
  • UNFP Ligue 1 Team of the Year (1): 2003–04
  • PFA Premier League Team of the Year (3): 2006–07, 2008–09, 2009–10
  • FIFA FIFPro World XI (1): 2009
  • UEFA Team of the Year (1): 2009

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Premier League clubs submit squad lists" (PDF). PremierLeague.com. Premier League. 2 February 2012. k. 23. Dijupuk 2 February 2012. 
  2. "Patrice Evra". juventus.com. 
  3. "From Dakar to Old Trafford, via Paris, Milan (just), Sicily and Stamford Bridge". The Guardian. 2006-01-22. Dijupuk 2007-04-16.