Gaël Clichy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gaël Clichy
Gael Clichy Arsenal vs Birmingham 2010-11.jpg
Clichy nalika main kanggo Arsenal
Katerangan priangga
Jeneng dawa Gaël Clichy
Dhuwur 1.76 m (5 ft 9 12 in)[1]
Posisi main Bek Kiri
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 22
Karir nom
1990–1996 Hersoise
1996–1997 Cugnaux
1997–1998 Muret
1998–2000 Tournefeuille
2000–2002 Cannes
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2002–2003 Cannes 15 (0)
2003–2011 Arsenal 187 (1)
2011– Manchester City 10 (0)
Tim nasional
2001 Prancis U15
2001–2002 Prancis U17
2002–2003 Prancis U18
2003–2004 Prancis U19
2004–2005 Prancis U21 13 (0)
2008– Prancis 11 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22.00, 12 Dhésèmber 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 August 2011

Gaël Clichy (lair ing Toulouse, Prancis, 26 Juli 1985; umur 33 taun) ya iku juru main bal-balan Perancis keturunan Maritinik kang main minangka bèk kiwa kanggo Manchester City ing Liga Primer Inggris lan Prancis.

Clichy miwiti karir minangka juru main profésional bareng klub Cannes. Panjenengané banjur gabung karo Arsenal ing taun 2003 lan kalebu ing skuat Arsenal kang éntuk gelar juara Liga Primer Inggris mangsa 2003–04 kang tanpa ngalami kalah ing liga. Ing wulan Juli 2011, Clichy gabung ing Manchester City kanthi nandatangani kontrak kang durasiné petang taun.[2]

Clichy main kanggo timnas Perancis wiwit wulan September 2008. Panjenengané main kang kapisan nalika tetandhingan kualifikasi Piala Donya FIFA 2010 ngadepi Serbia.[3] Clichy ya iku anggota skuat timnas Perancis ing putaran final Piala Donya FIFA 2010.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Gael Clichy Profile". Sky Sports. Dijupuk 2008-04-03. 
  2. "City clinch Clichy capture". Sky Sports. 4 July 2011. Dijupuk 4 July 2011. 
  3. "France 2-1 Serbia: Win gives Domenech time". ESPN Soccernet. 10 September 2008. Dijupuk 13 December 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]