Éric Abidal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Éric Abidal
Éric Abidal - 001.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Éric Sylvain Abidal[1]
Dhuwur 186 m (610 ft 3 in)
Posisi main Defender
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 22
Karir nom
1999–2000 Lyon Duchère
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2002 Monaco 25 (0)
2002–2004 Lille 60 (0)
2004–2007 Lyon 76 (0)
2007– Barcelona 98 (0)
Tim nasioanl
2004– France 55 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 30 May 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 9 June 2011

Éric Sylvain Abidal (lair 11 September 1979) utawi asring sinebat mawi asma Eric Abidal, inggih punika pemain bal-balan saking negari Perancis.[2] Eric Abidal nggadhahi posisi minangka bek tengah ing tim nasional bal Perancis lan klub FC Barcelona saking negari Spanyol.[2]

Karier Klub[besut | besut sumber]

Abidal (tengah) kaliyan kanca ing FC Barcelona Jeffrén Suárez (kiwa) lan Bojan Krkić (tengen) nalika taksih latian

Abidal latian bal ing Lyon-Duchère, satunggalipun sub tim Lyon.[2] Abidal miwiti karier profesionalipun ing klub Monaco FC ing tanggal 16 September 2000, nalika semanten Eric Abidal main ing klub punika sampun 25 adu tandhing. Salajengipun Abidal pindhah dhateng klub Lille OSC.[2] Ing klub punika Abidal saged reuninan kaliyan kancanipun Claude Puel, ing tim punika Abidal main bal cacahipun 62 adu tandhing.[2] Ing pungkasanipun taun 2004, Abidal gantos dhateng klub Olympique Lyonnais.[2] Ing tim punika, Abidal main bal sesarengan kanca setunggal tim ing tim nasional Perancis (Grégory Coupet, François Clerc, lan Anthony Réveillère) lan ugi kaliyan kalih kancanipun saking tim nasional bal Brazil (Cristiano Marques Gomez lan Caçapa).[2] Tanggal 17 Januari 2007, Abidal saged damel gol lan minangka gol pisanan sadangunipun karieripun. Nalika semanten Olympique Lyonnais saged ngalahaken Le Mans Union Club 72 kanthi skor pungkasan 1-0. Pertandhingan kasebat kalaksanan ing taun 2006/2007.[3] Tanggal 30 Juni 2007, Abidal pindhah dhateng klub FC Barcelona kanthi regi transfer 9 juta Euro. Kontrak punika dangunipun sekawan taun.[4]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "List of Players" (PDF). FIFA. Dijupuk 16 June 2010. 
  2. ^ a b c d e f g (en)Eric Abidal dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  3. ^ (en)Coupe de la Ligue – Match stats dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  4. ^ (en)Abidal completes move to Barcelona dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

(en)Eric Abidal


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Éric_Abidal&oldid=1093773"