Yoann Gourcuff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yoann Gourcuff
Yoann Gourcuff
Katerangan priangga
Jeneng dawa Yoann Miguel Gourcuff[1]
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)
Posisi main Geladang serang
Katerangan klub
Tim saiki
Lyon
Angka 29
Karir nom
1992–2001 Lorient
1998–2001 PEF Ploufragan
2001–2003 Rennes
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2006 Rennes 66 (6)
2006–2009 Milan 36 (1)
2008–2009 Bordeaux (pinjaman) 37 (12)
2009–2010 Bordeaux 32 (6)
2010–kini Lyon 40 (9)
Tim nasioanl
2002–2003 U-17 Prancis 12 (2)
2003 U-18 Prancis 4 (1)
2004–2005 U-19 Prancis 17 (7)
2006–2008 U-21 Prancis 18 (4)
2008– Prancis 28 (4)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 30 Oktober 2010.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 29 Maret 2011

Yoann Gourcuff (lair ing Ploemeur, Bretagne, 11 Juli 1986; umur 31 taun) inggih punika salah satunggaling pemain Bal-balan asal Prancis. Posisinipun minangka gelandang.[2][3] Wiwit musim 2006-2007 piyambakipun main kanggé Olympique Lyonnais. Gourcuff kados ingkang sampun kaandharaken déning mantan pemain timnas Prancis, David Ginola, minangka pemain paling apik wonten ing generasinipun.[4][5] Saking gaya main lan kemampuanipun, piyambakipun lajeng kabandhingaken kaliyan Legenda Prancis, Zinedine Zidane.[6]

Taun 2001 piyambakipun kagabung kaliyan Rennes saking FC Lorient. Éwadéné pikantuk tawaran saking Ajax Amsterdam lan Arsenal F.C., Gourcuff langkung milih tetep wonten ing Rennes nalika piyambakipun resmi minangka pemain profesional nalika taun 2003. Saking musim 03/04 dumugi 05/06 piyambakipun main kanggé Rennes wonten ing Liga Prancis (Ligue 1). Nalika wonten ing Rennes piyambakipun naté main wonten ing Piala UEFA, Piala Prancis, lan Piala Liga (Prancis). Kejawi punika, piyambakipun ugi sampun ndhèrèk tim nasional bal-balan Prancis ing tingkat U-21.

Yoann minangka putra saking Christian Gourcuff, satunggaling pelatih sarta mantan pemain bal-balan.[7] Sasampuning kemajuanipun wonten ing tim junior, Gourchuff lajeng mlebet ing tim sènior, Gourchuff ingkang rikat dados pemain ingkang apik, langsung dipunminati déning klub Italia, AC Milan.[8] Gourchuff narik kawigatosan saking kathah klub apik, éwadéné makaten, piyambakipun boten naté mlebet ing starting eleven, saèngga kasilihaken dhateng klub saking nagara asalipun, inggih punika Bordeaux.[9] Ndhèrèkaken musim ingkang sukssè, ing pundi Bordeaux saged ngrebut double winner, lan Gourcuff pikantuk sapérangan pangaji-aji individu ingkang damel piyambakipun lajeng napak asmani kontrak kanthi permanèn.[10] Gourcuff dados Pemain paling apik Prancis taun punika (pikantuk pangaji-aji UNFP Ligue 1.[11] Agustus 2010, piyambakipun pindhah dhateng Lyon kanthi kontrak gangsal taun.

Gourcuff minangka pemain Internasional Prancis. Sadèrnègipun main wonten ing tingkat sènior, langkung rumiyin piyammbakipun main wonten ing Tim Nasional Prancis U-19, ingkang menangaken kejuaraan European Under-19 Football Championship taun 2005. Piyambakipun miwiti debut kanggé tim sènior nalika wulan agustus 2008.[12] Gourcuff damel gol internasional kapisananipun kalih wulan candhakipun nalika nglawan tim nasional Rumania.[13] Gourcuff main kapisanan wonten ing tetandhingan ing tunamèn ageng kanggé Prancis nalika Piala Donya FIFA 2010. Wiwit kagabung kaliyan tim nasional, piyambakipun kaposisikaken wonten ing gelandhang (playmaker), posisi ingkang dipuntilaraken lan boten dipunisi wiwit Zidane pènsiun taun 2006.[14]

Awal lan Pagesangan Pribadi[besut | besut sumber]

Gourcuff miyos tanggal 11 Juli 1986 wonten ing Ploemeur, Morbihan, Brittany saking pasangan Dr. Marine Thalouarn lan Christian Gourcuff, kekalihipun saking Breston.[15] Asalipun saking kulawarga ulah ragawan. Ingkang ibu minangka pemain basket, ingkang raka, Erwan, minangka perenang lan pembalap sepedha, dén éingkang rama minangka mantan pemain bal-balan ingkang naté main kanggé klub-klub wonten ing kathah nagara, kados Prancis, Swiss, lan Kanada, ananging piyambakipun langkung misuwur nalika main kanggé klub Rennes, Lorient, and Le Mans. Ingkang rama lajeng pindhah pedamelan minangka manajer ingkang nindakaken pedamelanipun wonten ing Rennes, Le Mans, Lorient (2), lan Qatari klub Al-Gharafa. Sapunika piyambakipun njabat minangka manager wonten ing Lorient, tugas kaping tiga wonten ing klub punika, ingkang sampun dipunkelola wiwit taun 2003.[16] Minangka putranipun, gourcuff enèm terampil wonten ing ulah raga bal-balan lan tènis, ugi dados pemain paling apik saking golongan umuripun (12 taun), ananging, pungkasanipun Gourcuff langkung milih bal-balan tinimbang tènis.[15][17] Déné nalika miwiti karièripun minangka pemain bal-balan, Gorucuff langkung remen lan pikantuk inspirasi saking gaya bal-balan tim nasional Brasil taun 1970-an, ingkang kapanggihaken wonten ing kasèt nalika piyambakipun pirsani kaliyan ingkang rama. Piyambakipun asring galdhèn supados saged niru kawegiganipun legènda Brasil, Pelé.[18]

Karièr Klub[besut | besut sumber]

Awal karièr lan Rennes[besut | besut sumber]

Gourcuff miwiti karièripun kaliya FC Lorient, ingkang nalika semanten dipunmanageri déning bapakipun piyambak nalika taun 1992. Sadanguning wonten ing Lorient, piyambakipun ugi dipungladhi déning PEF Ploufragan, sawijining akademi laladan ingkang dumunung wonten ing Brittany region, ingkang ugi kalatih wonten ing Clairefontaine, akademi wonten ing Île-de-France.[17] lajeng kapindhahanipun ingkang rama dhateng Stade Rennais F.C., Gourcuff ndhèrèkaken lan napak asmani kontrak minangka pemain enèm nalika taun 2001, déné nalika wiwitanipun dipunanggep minangka saingan saking Nantes.[17] Piyambakipun nelasaken kalih taun wonten ing akademi kanggé pemain enèm klub punika kanthi main wonten ing klub U-19, ingkang menangaken Coupe Gambardella nalika taun 2003. Rennes ngasoraken Strasbourg 4–1 wonten ing tetandhingan final wonten ing Stade de France. Gourcuff damel gol pambuka wonten ing tetandhingan punika.[19] Kalebet wonten ing tim punika inggih kanca wonten ing tim ing mangsa candhakipun lan wonten ing tim nasional, inggih punika Jimmy Briand lan Sylvain Marveaux.

Mlebet wonten ing musim 2003-2004 Ligue 1. Gourcuff dipunpromosikaken mlebet tim cadhangan wonten ing Championnat de France amateur, level angka 4 wonten ing bal-balan Prancis. Gourcuff main wonten ing 15 tetandhingan kanthi damel 2 gol kaliyan tim punika sadèrèngipun napak asmani kontrak profèsioalipun ingkang kapisanan, november 2003, ingkang dipunpromosikaken dhateng tim sènior déning manager Laszlo Bölöni.[17][20] Gourcuff miwiti debut minangka pemain profèsional nalika tanggal 25 Januari 2004 nalika ngasoraken Auxerre 2-0 minangka pemain pengganti.[21] Sasampuning tetandhingan punika, piyambakipun kawangsulaken dhateng tim cadhangan. Gourcuff mlebet malih dhateng tim sènior wulan maret, kanthi dados pemain pengganti nalika nglawan Strasbourg lan Lille.[22][23] Tanggal 18 April, piyambakipun main kapisanan minangka pemain inti nalika menang 3-1 nglawan Bordeaux.[24] Gourcuff main kaping kalih minangka pemain inti wonten ing tetandhingan pungkasan nalika damel satunggal assist nalika menang 4-0 nglawan Montpellier.[25]

Wonten ing musim kaping kalihipun kaliyan Bölöni (musim 2004-2005), Gourcuff dipunputer kanggé main wonten ing klub cadhangan lan tim sènior. Piyambakipun main kaping 9 wonten ing tim cadhangan lan kaping 21 wonten ing tim sènior.[26] Gourcuff namung main wonten ing 6 tetandhingan kanthi damel satunggal assist ananging boten damel gol.[27] Wonten ing musim 2005-2006, piyambakipun dipunparingi kostum kanthi angka 10 déning Bölöni, lan dipunparingi papan ing tim utama. Wonten ing musim kapisananipun minangka pemain inti, Gourcuff main wonten ing 42 tetandhingan kanthi nyumbangaken 6 gol. Piyambakipun main wonten ing sisih tengah kaliyan kanca sasami tiyang Prancis Olivier Monterrubio kaliyan pemain Swedia Kim Källström lan damel debut wonten ing European tanggal 15 September wonten ing UEFA Cup puteran kapisan kaliyan klub Spanyol, Osasuna minangka pemain pengganti.[28] Rennes menangaken tetandhingan kanthi agrégat 3-1, ananging lajeng kasingkir saking kompetisi wonten ing babak grup ing kompetisi punika.[29] Tigang dinten sasampuning debut Éropahnipun, tanggal 18 September, Gourcuff damel gol kapisananipun minangka pemain profèsional nalika menang 2-0 nglawan Monaco.[30] November, Gourcuff damel gol wonten ing tetandhingan nglawan Troyes lan Toulouse.[31][32] Wonten ing pérangan akir musim, Gourcuff ugi damel gol malih. Piyambakipun damel 3 gol wonten ing sekawan minggu. Gol kapisananipun tanggal 25 Pebruari 2006 wonten ing kemanangan tandhang 4-1 nglawan Lyon.[33] Sasampuning satunggal minggu boten damel gol, Gourcuff ngréspon kanthi damel gol wonten ing minggu candhakipun nalika Rennes menang nglawan Ajaccio lan Metz.[34][35] Wonten ing Coupe de France, Gourcuff main wonten ing sadaya tetandhingan, kanthi Rennes dumugi ing babak semifinal, amargi kasor 3-0 déning Marseille. Wonten ing pungkasaning musim, Rennes dumunung wonten ing posisi 7 Ligue 1, kanthi makaten tim punika kagungan hak kanggé ndhèrèk kualifikasi UEFA Intertoto Cup 2006. Gourcuff mungkasi karièripun kaliyan Rennes kanthi nglampahi 80 tetandhingan, 6 gol, lan 9 assist.

Milan[besut | besut sumber]

Sasampuning musim 2005-2006, Gourcuff kagayutaken kaliyan sajumlah klub ageng Éropah kados ta klub Walanda, Ajax Amsterdam, klub Spanyol, Valencia, lan klub Inggris, Arsenal. Ananging wonten ing pungkasan, piyambakipu kagabung kaliyan klub Italia, Milan.[17] Piyambakipun napak asmani kontrak kanthi wekdal 5 taun kanthi béya transfer € 4.58 yuta.[8][36] Gourcuff migunakaken kostum angka 20, lan nindakaken debut kompetitifipun kaliyan Rossoneri tanggal 9 Agustus 2006, wonten ing babak grup ronde kaping 3 UEFA Champions League nglawan klub Serbia, Red Star Belgrade. Piyambakipun main minangka pemain pengganti wonten ing menit kaping 81, kanggé nggantosaken Andrea Pirlo nalika Milan menang 1–0.[37] Wonten ing tetandhingan salajengipun kaliyan tim saking Yunani, AEK Athens ing UEFA Champions League babak grup, Gourcuff damel gol kapisanan kanggé klub punika nalika Milan menang 3-0.[38] Gourcuff boten damel debut wonten ing Serie A dumugi tanggal 20 September nalika mainaken tetandhingan kanthi kamenangan 1-0 saking Ascoli.[39] Wonten ing tetandhingan salajengipun, Gourcuff dipunputer antawising dados lineup awal lan wonten ing bangku cadhangan, lan nutup musim kanthi damel gol wonten ing tetandhingan pungkasan Milan ing Serie A, sawijining kekalahan 3-2 kanggé Udinese.[40] Éwadéné boten main wonten ing tetandhingan Final Liga Champions UEFA 2007, ingkang dipunmenangaken Milan, Gourcuff ndhèrèk pikantuk medhali pamenang kaliyan klub minangka partisipasinipun wonten ing babak panyisihan grup lan babak sistem palastra tetandhingan.

Amargi Milan menangaken Liga Champions, Gourcuff kalebet wonten ing skuad ingkang tetandhingan wonten ing Piala Super Éropah 2007 lan FIFA Club World Cup 2007, éwadéné piyambakipun boten main wonten ing tetandhingan sadèrèngipun lan boten asring main wonten ing kompetisi salajengipun.[41] Wonten ing musim 2007-2008, Gourcuff ngupaya kanggé saged saingan melebt tim inti kaliyan Pemain Tim Nasional Brasil lan Pamenang Pemain Paling Apik Donya FIFA 2007 Kaka. Pangembangan Gourcuff lan tumindak wonten ing klub ugi dados pitakènan déning manajer Carlo Ancelotti ingkang kanthi kritis ngandharaken bilih pemain punika kagungan perkawis bab psikologis.[42][43][44] Gourcuff namung main wonten ing 15 tetandhingan liga kanggé klub lan namung kaping sekawan dados starter. Piyambakipun damel satunggal gol wonten ing musim punika nalika tanggal 31 Oktober 2007 nalika ngasoraken Sampdoria 5-0.[45] Tanggal 24 Fèbruari 2008, sasampunipun main minangka pengganti wonten ing babak kapisanan, Gourcuff maringi assist kanggé gol ingkang kadamel déning Filippo Inzaghi wonten ing menit kaping 90, kanggé kamenangan 2-1 saking Palermo.[46] Wonten ing 9 tetandhingan pungkasan musim, Gourcuff minangka pemain cadhangan ingkang boten dipunmainaken wonten ing 7 tetandhingan. Wonten ing tetandhingan pungkasan, Gourcuff maringi assist kanggé Alexandre Pato wonten ing kamenangen 5-1 saking klub Reggina.[47]

Wonten ing tanggal 31 Mèi 2008, wakil présidhèn saking Milan, Adriano Galliani mutusaken badhé nransfer Gourcuff dhateng klub Prancis, Bordeaux wonten ing kalamangsa 2008 - 2009. Ing taun 2010, wonten ing satunggaling asiling wawancara kaliyan ariwarti Prancis, L'Equipe, kapten Paolo Maldini ngandharaken bilih Gourcuff kirang ing bab kadhisiplinan ing klub kasebat lan ugi asring nolak kanggé nyinaoni basa Italia. Paolo Maldini ugi ngandharaken, Gourcuff boten maringi pambiyantu ingkang maksimal wonten ing Milan, Gourcuff piyambak ugi mangertos bab punika.[48] Gourcuff boten nanggepi pamanggih punika, ananging ingkang rama, Kristen, boten ngandharaken dhateng France Football bilih wonten sajinis konspirasi ingkang kepingin ngrisak nama putranipun. Ingkang rama ugi nanggepi tuduhan saking Maldini kanthi ngendika bilih putranipun ndhèrèk kursus basa Italia kalih jam saben dintenipun lan saged micantenan kanthi basa Italia antawis kalih wulan candhakipun, ugi ngandharaken bilih Gourcuff remen babagan taktik, kanggé nanggepi pamanggih saking Maldini ingkang ngendika bilih Gourcuff boten purun sinau basa Italia.[49] Gourcuff ugi dipunbéla déning Présidhèn Klub, Jean-Louis Triaud ingkang minangka mantan présidhèn klubipun nalika Gourcuff taksih wonten ing Bordeaux, ingkang ngandharaken bilih koméntar Maldini, "Yoann boten kados punika. Nomer sedasa ingkang boten main kaliyan golongan ingkang radi nylenéh. Punika boten sami kaliyan punapa ingkang dipunpirsani nalika Gourcuff wonten ing Bordeaux. Piyambakipun "terintegrasi" kanthi saé kaliyan kanca sanès, lan kolèktif kaliyan sadayanipun wonten ing lapangan. Piyambakipun nilaraken pepènget ingkang saé wonten ing ngriki. "[50]

Bordeaux[besut | besut sumber]

"Gol punika sanés kebetulan." "Punika nedahaken sawijining keajaiban saking piyambakipun. Kula rumoas sedhih nalika Zidane pènsiun. Ningali Gourcuff sampun paring panglipur tumrap kula. Nalika kula ningali pemain kados Gourcuff, kula rumaos kados laré malih."
Christophe Dugarry, nalika gol ingkang dipundamel Gourcuff nglawan PSG.[51]

Wonten ing Bordeaux, Gourcuff langsung mlebet wonten ing skuat kanggé musim 2008-2009, lan damel gol wonten ing debutipun nalika nglawan Caen kanthi kamenangen 2-1 lan ugi mbiyantu Bordeaux ngrengkuh Trophy Trophee des ingkang angka 2.[52] Piyambakipun damel gol ingkang angka 4 (gol pamungkas) nalika Bordeaux menanga 4-0 saking tim Vannes wonten ing Coupe de la Ligue Final. Gourcuff ugi maringi assist kanggé gol ingkang angka 3. Piyambakipun damel kalih gol kanggé Bordeaux wonten ing Liga Champions musim 2008-09 tumrap Roma lan CFR Cluj. Tanggal 11 Januari 2009, Gourcuff damel satunggal gol ingkang kapilih minangka gol paling apik wonten ing musim punika déning para fans, gol punika kadamel nalika nglawan Paris Saint-Germain kanthi kamenangan 4–0.[53] Sasampuning pikantuk operan saking kancanipun, Matthieu Chalmé, wonten ing njawi kothak pénalti, Gourcuff kanthi rikat "ndriblle" bal, ngléwati bèk PSG, Sylvain Armand, lajeng kanthi rikat nggèsèr bal saking kiwa manengen ingkang damel Sammy Traore ical kaseimbanganipun, lajeng nendhang bal nglèwati kiper Paris Saint-Germain Mickael Landreau kanthi suku tengen pérangan njawinipun.[54]

Gourcuff taun 2008

Kalih minggu candhakipun, Gourcuff damel gol ingkang angka 5 lan 6-ipun, punika kadamel nalika nglawan Nantes wonten ing kamenangan 2-1 lan imbang 2-2 kaliyan Lille[55][56] Sasampunipun boten damel gol wonten ing 7 minggu candhakipun, Gourcuff wangsul malih saged damel gol nalika nglawan klub Le Havre.[57] Nalika tanggal 20 April 2009, Gourcuff damel kalih gol ingkang kapisanan wonten ing satunggal tetandhingan sadanguning piyambakipun main bal-balan wonten ing karièripun nalika nglawan Rennes, mantan klubipun kanthi kamenangan 3-2.[58] Tigang minggu candhakipun, Gourcuff mempertahankan makaping-kaping damel gol wonten ing saben pertandhinganipun nalika nglawan Sochaux, Valenciennes, lan Le Mans, kacathet piyambakipun sampun damel 12 gol wonten ing musim punika.[59][60][61] Bordeaux menangaken tigang tetandhingan liga, ingkang kanthi makaten damel klub punika dumunung wonten ing posisis angka 1 nuju dhateng minggu pungkasan wonten ing musim punika. Pungkasanipun Bordeaux menangaken gelar liga ingkang minangka gelar kaping enem wonten ing sajarah klub. Klub punika ugi kacathet klub angka kalih ingkang naté ngrengkuh gelar gandha, minangka kasil saking Coupe de la Ligue. Kanggé kasil saking musim 2008-09, Gourcuff dipunanugrahi pangaji-aji UNFP Ligue 1 (Player of the Year). Piyambakipun ugi mlebet wonten organisasi Ligue 1 Tim of the Year.[11] Penampilan Gourcuff sadanguning musim 2008-09 ndadosaken piyambakipun mlebet nominasi déning Kalawarti Prancis France Football kanggé pangaji-aji Ballon d'Or 2009, ingkang dipunmenangaken déning Lionel Messi déné Gourcuff mapan ing angka 20 kanthi 6 poin.[62][63]

Amargi Gourcuff nglampahi musim ingkang nengsemaken, klubipun mbiwarakaken bilih Klub punika badhé kabikak malih kanggé pemain kasebut saperlu mlebet malih dhateng skuat Milan kanggé musim 2009-10. Ananging, rencana klub Milan punika mandheg amargi niyat saking Bordeaux saperlu njangkepi klausul buy-out Gourcuff kanthi regi € 15 yuta kalebet wonten ing kasepakatan silihan. Éwadéné general manager Milan, Adriano Galliani lan manajer énggalipun, Leonardo ngupaya kanggé ngajak Gourcuff kersa wangsul dhateng Milan malih, tanggal 28 Mèi, kabiwarakaken bilih Gourcuff sampun ngiket kontrak kaliyan Bordeaux kanthi permanen saking Milan kanthi kontrak sekawan taun.[10][64][65] Kanthi béya transfer €13.6 yuta.[66]

Gourcuff sadangunipun latihan wonten ing taun 2009

Gourcuff miwiti Ligue 1 musim 2009-2010 kanthi ngklaim pérak ingkang angka 4 kaliyan Bordeaux nalika tanggal 25 Juli 2009, menangaken Trophee des Champions taun 2009 kanthi kamenangan 2-0 saking klub Guingamp. Minangka kasil saking penampilanipun, piyambakipun kadhapuk dados [Man of the Match. Kalih minggu candhakipun, piyambakipun damel kalih gol wonten ing tetandhingan pambuka musim ing liga nglawan Lens. Kanthi kasil pungkasan 4-1.[67] Rékor kamenangan wonten ing tetandhingan inggih punika menang makaping-kaping kanthi cacah 12 tetandhingan tanpa kasor.[68] Nalika tanggal 23 Agustus, piyambakipun maringi satunggal assits, wonten ing tetandhingan nglawan Nice kanthi kamenangan 4-0.[69]

Wonten ing Liga Champions, Gourcuff damel gol tunggal Bordeaux nalika main imbang 1-1 kaliyan klub Italia Juventus, satunggal gol sanèsipun kadamel déning Jaroslav Plasil. Wonten ing tanggal 30 September, Gourcuff kènging cedera pangkal paha wonten ing kamenangan 1-0 saking klub Israèl, Maccabi Haifa, ingkang damel piyambakipun kedah absèn wonten ing kalih tetandhingan liga lan wonten ing tetandhingan internasional.[70][71] Bordeaux kasor wonten ing kalih tetandhingan. Gourcuff mlebet malih dhateng Bordeaux nalika tetandhingan nglawan klub Jerman Bayern Munich. Wonten ing tetandhingan kapisanan pasca cedera, Bordeaux menang 2-1, Gourcuff boten saged damel gol saking pènalti amargi tendhanganipun ngléwati Kiper Hans-Jörg Butt ananging wonten ing tetandhingan kaping kalih, piyambakipun boten damel kalepatan kanthi damel gol nalika Bordeaux menang 2-0 wonten ing Allianz Arena.[72][73] Bordeaux mungkasi tetandhingan ing babak grup penyisihan kanthi rékor boten naté kasor.

Kanggé sapérangan ageng wonten ing wulan November lan wiwitan Dhésèmber, Gourcuff ngalami dip wonten ing liga kanthi main tanpa saged damel gol lan ugi boten paring satunggal assist. Manager Laurent Blanc lajeng ngandharaken bilih Gourcuff sampun kirang raos percaya dhiri wiwit mantun saking cedera nyusul penalti angka kalih Gourcuff ingkang boten kasil gol éwadéné Bordeaux menanga 1-0 wonten ing tetandhingan tengah minggu saking klub Montpellier wonten ing tanggal 16 November.[74][75] Ananging, tigang dinten candhakipun, Gourcuff wiwit damel gol malih saha paring assist saking tigang gol ingkang sanés nalika Bordeaux pista gol dhateng klub Lorient.[76] Tanggal 20 Dhésèmber, kados ingkang kaandharaken déning kalawarti France Football dados Pemain Paling Apik taun 2009 ngasoraken pemain - pemain ingkang sanès, kados ta Nicolas Anelka, Hugo Lloris, Thierry Henry, lan Franck Ribéry, nama pungkasan minangka pamenang kalih taun pungkasan.[77]

Gourcuff nalika musim 2009–2010

Nalika tanggal 23 Fèbruari 2010, Gourcuff paring assist kanggé gol tunggal Bordeaux, ingkang kadamel déning Michaël Ciani, wonten ing kamenangan shutout saking klub Yunani Olympiacos wonten ing lèg kapisanan Liga Champions ,UEFA Liga, babak sistem palastra.[78] Wonten ing lèg angka kalih, piyambakipun damel gol pambuka nalika tetandhingan mlebet ing angka 5 menit saking tendhangan bébas, ingkang ndadosaken Bordeaux unggul agrégat 2-0.[79] Tim menangaken tetandhingan kanthi skor agrégat 3-1 saéngga majeng dhateng babak perempat final ing pundi Bordeaux kapanggih kaliyan sainganipun wonten ing Ligue 1, Lyon. Wonten ing lèg kapisan, Lyon menang 3-1, Gourcuff maringi pambiyantu dhateng gol ingkang kadamel déning Marouane Chamakh.[80] Wonten ing lèg angka kalih, Bordeaux damel gol wonten ing babak kapisan, ananging boten saged damel gol malih, saéngga Lyon majeng dhateng babak semi-final kanthi agrégat 3-2.[81] Nalika tanggal 24 April, wonten ing tetandhingan liga nglawan Lorient, Gourcuff kènging cedera pangkal paha malih nalika wiwitan tetandhingan. Éwadéné nedahaken tandha - tandha cedera, Gourcuff tetep main wonten ing sadengahing tetandhingan dumugi pungkasaning babak kapisanan.[82] Amargi cedera, Gourcuff absèn wonten ing gangsal tetandhingan Liga kaliyan Bordeaux. Klub damel kalih kamenangan, satunggal imbang, lan kaping kalih kasor wonten ing gangsal tetandhingan ingkang nyebabakaken Bordeaux gagal lolos dhateng Kompetisi UEFA musim candhakipun.

Wonten ing musim 2010-11, Gourcuff main kapisanan kanggé Bordeaux wonten ing tigang tetandhingan. Déné nalika tanggal 22 Agustus 2010, média Prancis nglapuraken bilih, nalika Bordeaux tandhing nglawan Paris Saint-Germain, gelandang Bordeaux punika nedahaken niatipun ingkang kapéngin gabung kaliyan Lyon dhateng para punggawa klub Bordeaux.[83] Wonten ing tetandhingan kasebut, Gourcuff kalebetaken dhateng bangku cadhangan. Déné wonten ing tetandhingan pungkasanipun kaliyan Bordeaux, Gourcuff paring assist kanggé gol ingkang kadamel déning Ciani nalika wekdal nedahaken injury time.[84]

Lyon[besut | besut sumber]

Gourcuff wonten ing Lyon taun 2010

Tanggal 23 Agustus 2010, Lyon ngandharaken wonten ing situsipun bilih klub sampun dumugi tembung sarujuk kaliyan Bordeaux babagan transfer Gourcuff. Sasampuning ngléwati cék médis tanggal 25 Agustus, Gourcuff napak asmani kontrak kanthi wekdal gangsal taun kaliyan klub Lyon kanthi bayaran € 22.000.000, ingkang kedah dipunbayar wonten ing tigang angsuran dumugi 31 Dhésèmber 2012.[85][86] Gourcuff milih angka 29 kanggé kostumipun lan nindakaken debut kaliyan Lyon tanggal 28 Agustus nalika ngasoraken Lorient 2-0. Gourcuff main minangka pemain pengganti wonten ing tetandhingan punika nalika César Delgado cedera.[87] Tanggal 17 Oktober, piyambakipun damel gol kapisanan wonten wiwit main kanggé Lyon nalika ngasoraken Lille 3-1.[88] Wonten ing Liga Champions, Gourcuff damel gol kapisananipun nalika Lyon kasor 4-3 wonten ing babak panyisihan grup saking klub Portugis, Benfica nalika tanggal 2 November.[89] Wonten ing pertengahan November, pyambakipun maringi assist kanggé gol kamenangan Lyon saking Nice lan Lens wonten ing Ligue 1.[90][91]

Nalika wiwitan wulan Fèbruari 2011, Gourcuff maringi katrangan bilih piyambakipun "kuciwa lan frustrasi" tumrap penampilanipun kanggé Lyon wiwit kagabung kaliyan klub ngandharaken "kula kapéngin langkung saking pribadinipun kula" lan "Sampun gamblang bilih sumbanganipun wonten ing panyerangan boten cekap".[92] Gourcuff ugi ngaku bilih piyambakipun sampun ngupiya adhaptasi kaliyan gaya ingkang dipunagem kaliyan manajer Claude Puel, éwadéné pemain punika lajeng ngandharaken bilih andharanipun sampun ngantos dipuntegesi kanthi béda.[93][94] Kalih minggu candhakipun, tanggal 18 Fèbruari 2011, Gourcuff damel hattrick nalika Lyon ngasoraken Nancy 4-0.[95] Lajeng, kalih wulan candhakipun Gourcuff boten damel satunggal gol, piyambakipun namung saged damel satunggal assist dhateng Jimmy Briand nalika Lyon ngasoraken Lens 3-0 nalika tanggal 10 April.[96] Nalika tanggal 27 April, Gourcuff damel gol pamungkas ingkang menangaken Lyon wonten ing kasil 3-2 nglawan Montpellier sasampuning main minangka pemain pengganti sadéréngipun.[97] Satunggal minggu candhakipun, musim kanggé piyambakipun pungkasan sadéréng wekdalipun amargi piyambakipun kènging cedera adduktor nalika klubipun kasor 2-0 saking Toulouse.[98] Gourcuff mungkasi debut wonten ing musim kapisananipun kaliyan Lyon kanthi nindakaken 36 tetandhingan, 4 gol, lan 5 assist.

Nalika tanggal 26 Juli 2011, kados ingkang kalaporaken déning Lyon, bilih Gourcuff badhé nindakaken operasi ankle (pergelangan suku) saperlu nambani sakit wonten ing pergelangan sukunipun.[99] Operasi punika nyebabaken piyambakipun boten saged ndhèrkè wonten ing sadaya tur pra musim klub kanggé musim 2011-12. Wonten ing wulan September 2011, piyambakipun pikantuk cedera nalika saweg gladhèn, saèngga boten saged miwiti debutipun wonten ing sangandhapipun manager énggal, Rémi Garde, nglawan Marseille tanggal 18 September.[100][101] Gourcuff miwiti debutipun satunggal wulan candhakipun, sasampunipun main minangka pemain pengganti nalika Lyon ngasoraken Nancy kanthi skor 3-1.[102] Kalih minggu candhakipun, piyambakipun damel gol kapisananipun wonten ing musim punika nalika Lyon menang 2-0 saking Saint-Étienne.[103]

Karièr Internasional[besut | besut sumber]

Junior (Enèm)[besut | besut sumber]

Gourcuff minangka labèl kanggé Prancis wonten ing tingkat sekolah, piyambakipun damel debut kapisananipun wonten ing tim nasional U-17 nalika Prancis imbang kalaawan timnas Spanyol U-17, tanggal 18 September 2002.Piyambakipun damel gol kapisanan kanggé tim nalika tanggal 5 Fèbruari 2003 wonten ing tetandhingan uji coba kaliyan timnas Republik Ceko.[104] Gourcuff mungkasaken musim kaliyan timnas U-17 kanthi 12 penampilan lan total 2 gol nalika skuat timnas Prancis U-17 boten saged lolos dhateng Piala Éropah U-17 taun 2003. Déné wonten ing timnas U-18, Gourcuff namung main wonten ing sekawan tetandhingan lan damel satunggal gol kémawon, nalika tanggal 30 Oktober kanthi kasil imbang 2-2 kaliyan timnas Ukraina.[105] Gourcuff wangsul dhateng tingkat internasional kaliyan timnas {{Prancis]] U-19 ingkang minangka péranganing tim pamenang Piala Éropah U-19 taun 2005. Nyaketi turnamèn, Gourcuff damel gol nglawan Timnas Armenia wonten ing babak kualifikasi kapisanan lan Timnas Spanyol U-19 wonten ing babak inggil.[106][107] Kamenangan 1-0 saking Spanyol ngyakinaken kasiling kualifikasi Prancis kanggé miwiti turnamèn. Wonten ing turnamèn, Gourcuff damel hat-trick nalika menang 3-1 saking Timnas Norwegia kanthi mungkasaken 2 tendhangan pènalti lan satunggal saking permainan kabikak.[108] Piyambakipun paring kalih assist nalika menang 3-2 wonten ing babak semifinal saking timnas Jerman U-19 lan main wonten ing sadaya tetandhingan nalika nglawan Timnas Inggris U-19. Prancis menangaken tetandhingan 3-1, maringi gelar ingkang kaping enem kanggé Prancis lan minangka gelar kapisanan Gourcuff wonten ing tingkat internasional.[109] Total wonten ing Timnas U-19, Gourcuff main wonten ing 17 tetandhingan kanthi damel 7 gol.

Gourcuff nindakaken debut kanggé Timnas Prancis U-21 rikala tanggal 18 Mèi 2006 wonten ing sawijining tetandhingan uji coba kanggé nyamektakaken Piala Éropah U-21 taun 2006 klawan Timnas U-21 Kroasia.[110] Wonten ing salebeting turnamèn, Gourcuff minangka satunggaling pemain ingkang wonten ing sangandhapipun rerata umur ingkang main ing sekawan tetandhingan tim nalika Perncis dumugi ing semifinal lan kasor wonten ing babak tambahan wekdal saking Timnas Walanda U-21. Nalika tanggal 5 September 2006, Gourcuff damel gol kapisananipun wonten ing Timnas U-21 wonten ing Kajuaraan Piala Éropah U-21 taun 2007 wonten ing tetandhingan kualifikas nglawan timnas Slovenia U-21.[111] Wondéné, Prancis, gagal lolos dhateng turnamèn punika. Rikala tanggal 27 Maret 2007, Gourcuff dados kaptèn timnas U-21 kanggé kapisanan, déné Prancis kasor 1-0 saking timnas U-21 Norwegia.[112] Amargi cedera, piyambakipun boten saged ndhèrèk kualifikasi Kajuaraan Piala Éropah U-21 taun 2009 nglawan Timnas Jerman U-21. Prancis kasor kanthi agrégat 2-1. Kasil ingkang négatif mungkasi karièripun wonten ing Timnas U-21.

Sènior[besut | besut sumber]

Gourcuff wonten ing timnas Prancis

Gourcuff pikantuk dhawauh saperlu mlebet dhateng tim sènior tanggal 11 Agustus 2008 kanggé tetandhingan uji coba nglawan Timnas Swedia ingkang kalaksananaken tanggal 20 Agustus.[113] Piyambakipun nindakaken caps kapisananipun wonten ing tetandhingan minangka pemain pengganti wonten ing menit kaping 92 rikala Prancis menang 3-2.[114] Piyambakipun damel gol kapisananipun tumrap Les Bleus rikala tanggal 11 Oktober 2008, wonten ing tetandhingan kualifikasi Piala Donya 2010 klawan timnas Rumania. Satunggalig tendhangan saking jarak 30 mèter wonten ing tetandhingan ingkang kanthi kasil imbang 2-2 negesaken posisi Prancis wonten ing grup.[115] Wiwit tetandhingan nglawan Timnas Serbia, ingkang dipunlaksanakaken satunggal wulan sadèrèngipun tetandhingan klawan Rumania, manajer Raymond Domenech sampun mapanaken Gourcuff wonten ing posisi gelandhang, wonten ing sawingkingipun penyerang, posisi ingkang dèrèng wonten ingkang ngisi malih wiwit Zinedine Zidane pènsiun sasampunipun Piala Donya 2006.[116][117] Rikal tanggal 30 Mèi, Gourcuff paring assist dhateng gol ingkang kadamel déning William Gallas nalika Prancis main imbang 1-1 kaliyan Timnas Tunisia.

Gourcuff minangka anggota saking 23 pemain Prancis ingkang main wonten ing Piala Donya FIFA 2010. Tanggal 11 Juni 2010, Gourcuff damel debut wonten ing Piala Donya nalika tetandhingan pambuka ing penyisihan grup nglawan timnas Uruguay. Tetandhingan pungkasan kanthi kasil imbang 0-0, déné Gourcuff kagantosaken wonten ing babak ingkang kaping kalih. Sasampunipun tetandhingan nglawan Uruguay, mantan pemain internasional, Just Fontaine ngandharaken bilih Gourcuff "ical" sadangunipun tetandhingan.[118] Bab punika lajeng kalaporaken déning mèdia bilih gelandhang Franck Ribéry lan striker Nicolas Anelka kados sengaja damel Gourcuff "frozen-out" wonten ing tetandhingan nalika nglawan Uruguay.[119][120] Wonten ing laga pamungkas ing babak penyisihan grup nglawan tuan rumah Afrika Selatan, Gourcuff kausir wonten ing babak kapisan sasampunipun wasit ndhapuk bilih piyambakipun sengaja nyikut pemain lawan ing praupan. Prancis kasor kanthi kasil 2-1, ingkang nyebabaken boten saged lolos dhateng babak salajengipun.

Amargi akumulasi kartu abrit wonten ing Piala Donya 2010, Gourcuff nglèwataken kalih tetandhingan kanggé tim nasional nalika wulan Agustus lan September. Wondéné rikala wulan Oktober 2010, piyambakipun dipundangu malih mlebet tim nasional déning mantan manageripun rikala taksih main ing klub Bordeaux, Laurent Blanc kanggé kualifikasi Piala Éropah taun 2012 nglawan Tim Nasional Rumania lan Luksemburg. Wonten ing tetandhingan nglawan Rumania, Gourcuff main minangka pemain pengganti lan damel gol pungkasan nalika Prancis menang 2-0.[121] Piyambakipun ugi mlebet wonten ing "line-up" awal nglawan Luksemburg lan paring pambiyantu assist dhateng gol pambuka ingkang kadamel déning Karim Benzema lan damel gol ingkang angka kalih kanthi kasil kamenangan 2-0.[122][123]

Gourcuff boten mlebet wonten ing skuat pemain Prancis kanggé kajuaraan UEFA Euro 2012 (Piala Éropah 2012).[124]

Tanggal 8 November 2012, piyambakipun dipundangu malih déning pelatih énggal Prancis, Didier Deschamps kanggé tetandhingan uji coba nglawan Tim Nasional Italia.[125] Wonten ing tetandhingan punika piyambakipun main minangka pemain pengganti wonten ing menit kaping 73 kanggé nggantosaken Mathieu Valbuena.[126]

Statistik Karièr[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Per 19 May 2012..
Club Season League Cup[nb 1] Europe[nb 2] Total
Main Gol Assist Main Gol Assist Main Gol Assist Main Gol Assist
Rennes 2003–04 9 0 1 1 0 0 10 0 1
2004–05 21 0 1 2 0 0 23 0 1
2005–06 36 6 4 6 0 2 5 0 1 42 6 7
Total 66 6 6 9 0 2 5 0 1 80 6 9
Milan 2006–07 21 1 3 4 0 0 8 1 2 33 2 5
2007–08 15 1 2 0 0 0 3 0 0 18 1 2
Total 36 2 5 4 0 0 11 1 2 51 3 7
Bordeaux 2008–09 37 12 8 5 1 4 7 2 3 49 15 15
2009–10 29 6 7 6 1 1 8 2 2 43 9 10
2010–11 3 0 1 0 0 0 3 0 1
Total 69 18 16 11 2 5 15 4 5 95 24 26
Lyon 2010–11 27 3 5 2 0 0 7 1 0 36 4 5
2011–12 13 2 2 5 0 0 5 0 0 23 2 2
2012–13
Total 40 5 7 7 0 0 12 1 0 59 6 7
Career total 209 31 33 32 2 7 43 6 8 285 40 49

Internasional[besut | besut sumber]

Per 30 Maret 2013..[127]
National team Season Apps Goals Assists
France 2008–09 11 1 5
2009–10 11 0 2
2010–11 6 3 1
2011–12 1 0 0
Total 29 4 8

Internasional gol[besut | besut sumber]

# Date Venue Opponent Score Result Competition
1 11 Oktober 2008 Stadionul Farul, Constanţa, Rumania Flag of Rumeni Rumeni 2 – 2 2–2 Kualifikasi Piala Donya 2010
2 9 Oktober 2010 Stade de France, Paris, Prancis Flag of Rumeni Rumeni 2 – 0 2–0 Kualifikasi UERO 2012
3 12 Oktober 2010 Stade Saint-Symphorien, Metz, Prancis Cithakan:Country data Luxemburg 2 – 0 2–0 Kualifikasi UERO 2012
4 25 Maret 2011 Stade Josy Barthel, Kutha Luxemburg, Luxemburg Cithakan:Country data Luxemburg 2 – 0 2–0 Kualifikasi UERO 2012

Pangaji-aji[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Rennes
Milan
Bordeaux
Lyon

Internasional[besut | besut sumber]

Prancis

Individu[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Yoann Gourcuff Search". Fédération Internationale de Football Association. 2009-8-12. Dijupuk 2009-8-12.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  2. ^ "Yoann Gourcuff: The new Zidane?". The Independent (UK). 27 January 2009. Dijupuk 30 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ "Yoann Gourcuff ESPN Profile". ESPN. Dijupuk 30 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. ^ "Gourcuff is probably the most talented player of his generation". Sport.co.uk. 19 October 2010. Dijupuk 30 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  5. ^ "Ginola: Gourcuff is the best in a generation". ESPN. 19 October 2010. Dijupuk 30 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. ^ "Yoann Gourcuff au Trophée Unfp". YouTube. 24 May 2009. Dijupuk 30 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)[pranala mati]
  7. ^ "Gourcuff par Gourcuff". Yoann Gourcuff (ing basa French). 31 July 2008. Dijupuk 30 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  8. ^ a b "AC Milan sign French talent Gourcuff". Monsters and Critics. 22 June 2006. Diarsip saka sing asli ing 6 September 2012. Dijupuk 30 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  9. ^ "Gourcuff joins Bordeaux on loan from Milan". ESPN. 3 June 2008. Dijupuk 30 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  10. ^ a b "Gourcuff signs permanent deal at Bordeaux". ESPN. 28 May 2009. Dijupuk 30 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  11. ^ a b "Dix-huitièmes Trophées UNFP du football Saison 2008–2009 Le palmarès". National Union of Professional Footballers (ing basa French). 23 May 2009. Dijupuk 30 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  12. ^ "GOURCUFF Yoann". French Football Federation (ing basa French). 12 August 2009. Dijupuk 1 April 2013. 
  13. ^ "France v. Romania Match Report". Fédération Internationale de Football Association. 11 October 2008. Dijupuk 1 April 2013. 
  14. ^ "TACTICAL OVERVIEW: France". 360 Football News. 8 June 2010. Dijupuk 1 April 2013. 
  15. ^ a b "Yoann Gourcuff voit la vie en bleu". Ouest-France (ing basa French). 11 October 2008. Dijupuk 1 April 2013. 
  16. ^ "Gourcuff, Christian". FC Lorient (ing basa French). 12 Agustus 2009. Diarsip saka sing asli ing 16 Oktober 2007. Dijupuk 1 April 2013. 
  17. ^ a b c d e "Gourcuff, prénom Yohan". MaxiFoot (ing basa French). 1 Dhésèmber 2005. Dijupuk 1 April 2013.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  18. ^ "Interview Croisée: Yoann et Christian GOURCUFF". Foot Citoyen Magazine (ing basa French). Dhésèmber 2008. Dijupuk 1 April 2013.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  19. ^ "Retour en images sur la victoire des Rennais". French Football Federation (ing basa French). 2 Juni 2003. Dijupuk 1 April 2013. 
  20. ^ "Stade Rennais Reserve Pro: Saison Football 2003/2004". Stat 2 Foot (ing basa French). Dijupuk 1 April 2013. 
  21. ^ "Rennes v. Auxerre Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 7 February 2004. Dijupuk 1 April 2013. 
  22. ^ "Strasbourg v. Rennes Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 27 March 2004. Dijupuk 1 april 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  23. ^ "Lille v. Rennes Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 3 April 2004. Dijupuk 1 April 2013. 
  24. ^ "Rennes v. Bordeaux Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 18 April 2004. Dijupuk 1 April 2013. 
  25. ^ "Rennes v. Montpellier Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 23 May 2004. Dijupuk 1 April 2013. 
  26. ^ "Stade Rennais Reserve Pro: Saison Football 2004/2005". Stat 2 Foot (ing basa French). Dijupuk 1 April 2013. 
  27. ^ "Stade Rennais: Saison Football 2004/2005". Stat 2 Foot (ing basa French). Dijupuk 1 April 2013. 
  28. ^ "Rennes 3–1 Osasuna". Union of European Football Associations. 15 September 2005. Dijupuk 1 April 2013.  horizontal tab character ing |title= ing posisi 7 (pitulung)
  29. ^ "Rennes stand firm in Spain". Union of European Football Associations. 29 September 2005. Dijupuk 1 April 2013. 
  30. ^ "Monaco v. Rennes Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 18 September 2005. Dijupuk 1 April 2013. 
  31. ^ "Troyes v. Rennes Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 6 November 2005. Dijupuk 1 April 2013. 
  32. ^ "Rennes v. Toulouse Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 20 November 2005. Dijupuk 1 April 2013. 
  33. ^ "Lyon v. Rennes Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 25 February 2006. Dijupuk 1 April 2013. 
  34. ^ "Rennes v. Ajaccio Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 4 March 2006. Dijupuk 1 April 2013. 
  35. ^ "Metz v. Rennes Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 11 March 2006. Dijupuk 1 April 2013. 
  36. ^ "AC Milan 2006 Annual Report" (PDF). AC Milan (ing basa Italin). ca. April 2007. Dijupuk 1 April 2013.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  37. ^ "AC Milan 1–0 Crvena Zvezda". ESPN. 9 August 2006. Dijupuk 1 April 2013. 
  38. ^ "AC Milan 3–0 AEK Athens". ESPN. 23 September 2006. Dijupuk 1 April 2013. 
  39. ^ "AC Milan 1–0 Ascoli". ESPN. 20 September 2006. Dijupuk 2 April 2013. 
  40. ^ "AC Milan 2–3 Udinese". ESPN. 19 May 2007. Dijupuk 2April 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  41. ^ "AC Milan FIFA World Club Cup Squad". Fédération Internationale de Football Association. Dijupuk 2 April 2013. 
  42. ^ "Yoann Gourcuff Earning Zidane Comparisons". Inside Futebol. 18 January 2009. Dijupuk 2 April 2013. 
  43. ^ "Domenech slams AC Milan boss Ancelotti over Gourcuff criticism". Tribal Football. 3 May 2009. Dijupuk 2 April 2013. 
  44. ^ "Milan chief: Kaka not for sale in the summer". ESPN. 3 March 2009. Dijupuk 2 April 2013. 
  45. ^ "Sampdoria 2–3 Milan". ESPN. 31 October 2007. Dijupuk 2 April 2013. 
  46. ^ "Milan 2–1 Palermo". ESPN. 24 February 2008. Dijupuk 2 April 2013. 
  47. ^ "Milan 5–1 Palermo". ESPN. 20 April 2008. Dijupuk 2 April 2013. 
  48. ^ "Maldini duro su Gourcuff". Sportmediaset (ing basa Italin). 26 November 2010. Dijupuk 4 April 2013. 
  49. ^ "Affaire Gourcuff – Maldini: Christian Gourcuff parle de complot autour de son fils" (ing basa French). Yahoo!. 7 December 2010. Dijupuk 4 April 2013.  [pranala mati]
  50. ^ "Gourcuff père répond à Maldini". Maxifoot (ing basa French). 28 November 2010. Dijupuk 4 April 2013. 
  51. ^ "Yoann Gourcuff: The new Zidane?". The Independent (UK). 29 January 2009. Dijupuk 4 April 2013. 
  52. ^ "Bordeaux v. Caen Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 9 August 2008. Dijupuk 4 April 2013. 
  53. ^ "Bordeaux v. PSG Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 11 January 2009. Dijupuk 5 April 2013. 
  54. ^ a b "Yoann Gourcuff Vs PSG – Chef d'oeuvre". YouTube. 14 January 2009. Dijupuk 5 April 2013. [pranala mati]
  55. ^ "Nantes v. Bordeaux Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 17 January 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  56. ^ "Bordeaux v. Lille Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 24 January 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  57. ^ "Le Havre v. Bordeaux Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 21 March 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  58. ^ "Rennes v. Bordeaux Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 29 April 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  59. ^ "Bordeaux v. Sochaux Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 3 May 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  60. ^ "Valenciennes v. Bordeaux Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 13 May 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  61. ^ "Bordeaux v. Le Mans Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 16 May 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  62. ^ "Ronaldo heads 30 nominations for Ballon d'Or". Cable News Network. 18 October 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  63. ^ "Ballon d'Or, les Bleus à la traîne". Europe 1 (ing basa French). 30 November 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  64. ^ "Milan’s Adriano Galliani Bemoans Gourcuff Sale". Football Directa. 30 May 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  65. ^ "Gourcuff signs for Bordeaux". Channel 4 Itali. 28 May 2009. Diarsip saka sing asli ing 30 May 2008. Dijupuk 8 April 2013. 
  66. ^ "AC Milan Group 2009 annual report" (PDF). AC Milan. Dijupuk 8 April 2013. 
  67. ^ "Bordeaux v. Lens Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 9 August 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  68. ^ "Record pour Bordeaux". France Football (ing basa French). 9 August 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  69. ^ "Bordeaux v. Nice Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 23 August 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  70. ^ "Yoann Gourcuff out of France squad due to thigh injury". World News. 1 October 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  71. ^ "Ciani beats clock to clinch Bordeaux win". Union of European Football Associations. 30 September 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  72. ^ "Ciani beats clock to clinch Bordeaux win". Union of European Football Associations. 21 October 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  73. ^ "Late shows put Bordeaux through". Union of European Football Associations. 3 November 2009. Dijupuk 8 April 2013. 
  74. ^ "Bordeaux Star Yoann Gourcuff Is Lacking Confidence – Laurent Blanc". Yahoo! Sports. 16 December 2009. Dijupuk 9 April 2013. [pranala mati]
  75. ^ "Montpellier v. Bordeaux Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 16 December 2009. Dijupuk 9 April 2013. 
  76. ^ "Bordeaux v. Lorient Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 19 December 2009. Dijupuk 9 April 2013. 
  77. ^ "Gourcuff et Blanc décorés". France Football (ing basa French). 20 December 2009. Dijupuk 9 April 2013. 
  78. ^ "Ciani puts clinical Bordeaux in charge". Union of European Football Associations. 23 February 2010. Dijupuk 9 April 2013. 
  79. ^ "Bordeaux resist Olympiacos rally". Union of European Football Associations. 17 March 2010. Dijupuk 9 April 2013. 
  80. ^ "Lisandro double puts Lyon in charge". Union of European Football Associations. 30 March 2010. Dijupuk 9 April 2013. 
  81. ^ "Lyon hold firm to oust Bordeaux". Union of European Football Associations. 7 April 2010. Dijupuk 9 April 2013. 
  82. ^ "More misery for champions". ESPN. 24 April 2010. Dijupuk 9 April 2013. 
  83. ^ "Gourcuff veut rejoindre l'OL". L'Equipe. 22 August 2010. Dijupuk 9 April 2013. 
  84. ^ "Paris Saint-Germain v. Bordeaux Match Report". Ligue de Football Professionnel. 22 August 2010. Dijupuk 9 April 2013. 
  85. ^ "Accord avec Bordeaux pour le transfert de Yoann Gourcuff" (ing basa French). Olympique Lyonnais. 23 August 2010. Dijupuk 9 April 2013. 
  86. ^ "Gourcuff: Accord Lyon-Bordeaux" (ing basa French). France Football. 23 August 2010. Dijupuk 9 April 2013. 
  87. ^ "Lorient v. Lyon Match Report" (ing basa French). Ligue de Football Professionnel. 28 August 2010. Dijupuk 9 April 2013. 
  88. ^ "Lyon v. Lille Match Report" (ing basa French). Ligue de Football Professionnel. 17 October 2010. Dijupuk 9 April 2013. 
  89. ^ "Coentrão inspires Benfica revival". Union of European Football Associations. 2 November 2010. Dijupuk 9 April 2013. 
  90. ^ "Lyon v. Nice Match Report" (ing basa French). Ligue de Football Professionnel. 14 November 2010. Dijupuk 9 APril 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  91. ^ "Lens v. Lyon Match Report" (ing basa French). Ligue de Football Professionnel. 21 November 2010. Dijupuk 9 April 2013. 
  92. ^ "Gourcuff disappointed by Lyon form" (ing basa French). Reuters. 4 February 2011. Dijupuk 9 April 2013. 
  93. ^ "Gourcuff rectifie l'interview" (ing basa French). L'Equipe. 5 February 2011. Dijupuk 9 April 2013. 
  94. ^ "Gourcuff évoque Puel, Blanc" (ing basa French). Sport24. 7 February 2011. Dijupuk 9 April 2013. 
  95. ^ "Lyon v. Nancy Match Report" (ing basa French). Ligue de Football Professionnel. 18 February 2011. Dijupuk 9 April 2013. 
  96. ^ "Lyon v. Lens Match Report" (ing basa French). Ligue de Football Professionnel. 10 April 2011. Dijupuk 9 April 2013. 
  97. ^ "Lyon v. Montpellier Match Report" (ing basa French). Ligue de Football Professionnel. 27 April 2011. Dijupuk 9 April 2013. 
  98. ^ "Toulouse v. Lyon Match Report" (ing basa French). Ligue de Football Professionnel. 1 May 2011. Dijupuk 9 April 2013. 
  99. ^ "French midfielder Gourcuff to undergo ankle surgery". Xinhua. 26 July 2011. Dijupuk 10 April 2013. 
  100. ^ "Gourcuff suffers ankle setback". Fédération Internationale de Football Association. 19 September 2011. Dijupuk 10 April 2013. 
  101. ^ "Gourcuff absent contre l'OM" (ing basa French). L'Equipe. 17 September 2011. Dijupuk 10 April 2013. 
  102. ^ "Lyon v. Nancy Match Report" (ing basa French). Ligue de Football Professionnel. 15 October 2011. Dijupuk 10 April 2013. 
  103. ^ "Lyon v. Saint-Étienne Match Report" (ing basa French). Ligue de Football Professionnel. 29 October 2011. Dijupuk 10 April 2013. 
  104. ^ "La France domine la République Tchèque (1–0)". French Football Federation. 5 February 2003. Dijupuk 10 April 2013. 
  105. ^ "Score de parité pour le second rendez-vous (2–2)". French Football Federation. 30 October 2003. Dijupuk 10 April 2013. 
  106. ^ "France 2–1 Armenia". Union of European Football Associations. 28 September 2004. Dijupuk 10 April 2013. 
  107. ^ "Gourcuff strike sends France through". Union of European Football Associations. 16 April 2005. Dijupuk 10 April 2013. 
  108. ^ "Gourcuff spot on for France". Union of European Football Associations. 20 July 2005. Dijupuk 10 April 2013. 
  109. ^ "French fightback clinches crown". Union of European Football Associations. 29 July 2005. Dijupuk 10 April 2013. 
  110. ^ "La France gagne (1–0)". French Football Federation. 18 May 2006. Dijupuk 10 April 2013. 
  111. ^ "Les Bleuets qualifiés pour les barrages". French Football Federation (ing basa French). 5 September 2006. Dijupuk 10 April 2013. 
  112. ^ "La Norvège s'impose (1–0)". French Football Federation (ing basa French). 27 March 2007. Dijupuk 10 April 2013. 
  113. ^ "Domenech goes for youth against Sweden". BLNZ. 11 August 2008. Dijupuk 10 April 2013. 
  114. ^ "SUEDE 2–3 FRANCE". French Football Federation (ing basa French). 20 August 2008. Dijupuk 10 April 2013. 
  115. ^ "Romania 2–2 France". Fédération Internationale de Football Association. 11 October 2008. Dijupuk 10 April 2010. 
  116. ^ "Yoann Gourcuff, Absolutely "The New Zinedine Zidane"". Soccer Fiesta. 20 January 2009. Dijupuk 10 April 2013. [pranala mati]
  117. ^ "World Cup 2010 Team Profile: Four players who can make the difference for France". BetFair. 5 July 2009. Dijupuk 10 April 2013. [pranala mati]
  118. ^ "Fontaine tacle Ribéry et Anelka". L'Equipe (ing basa French). 13 June 2010. Dijupuk 10 April 2013. 
  119. ^ "Resentment over Gourcuff treatment behind implosion". The Irish Times. 23 June 2010. Dijupuk 10 April 2013. 
  120. ^ "Yoann Gourcuff enigma clouds French camp". The Times of India. 13 June 2010. Diarsip saka sing asli ing 18 June 2010. Dijupuk 10 April 2013. [pranala mati]
  121. ^ "Substitutes edge France past Romania". Union of European Football Associations. 9 October 2010. Dijupuk 10 April 2013. 
  122. ^ "Benzema and Gourcuff keep France flying". Union of European Football Associations. 12 October 2010. Dijupuk 10 April 2013. 
  123. ^ "Gourcuff shines as France beat Luxembourg 2–0". Rueters. 12 October 2010. Dijupuk 10 April 2013. 
  124. ^ [www.bbc.co.uk/sport/0/football/18250592 "Euro 2012: Yoann Gourcuff dropped by France"] Priksa gandra |url= (pitulung). BBC. 29 May 2012. 
  125. ^ [www.ligue1.com/autresCompetitions/article/gourcuff-back-in-france-squad.htm "Gourcuff back in France squad"] Priksa gandra |url= (pitulung). 10 April 2013. 
  126. ^ [uk.eurosport.yahoo.com/football/international-friendlies/2012/italy-france-503286.html "Italy 1–2 France"] Priksa gandra |url= (pitulung). Eurosport. 14 November 2012. 
  127. ^ GOURCUFF Yoann, fff.fr. Retrieved 7 February 2010
  128. ^ "Gourcuff, quand la jeunesse prend le pouvoir…". National Union of Professional Footballers (ing basa French). 6 April 2006. Dijupuk 30 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  129. ^ "Gourcuff, enfin...". National Union of Professional Footballers (ing basa French). 6 May 2009. Dijupuk 30 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  1. ^ Includes Coupe de France, Coupe de la Ligue, Trophée des Champions, Coppa Italia, Supercoppa Italiana
  2. ^ Includes UEFA Supercup, FIFA Club World Cup

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Skuat PD2010 Prancis Cithakan:Skuat Olympique Lyonnais