Marouane Chamakh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Marouane Chamakh
Chamakh Emirates Cup cropped.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Marouane Chamakh
Dhuwur 188 m (616 ft 9.6 in)[1]
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 29
Karir nom
1988–1994 Nérac
1994–2000 Marmandais
2000–2003 Bordeaux
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2010 Bordeaux 230 (56)
2010– Arsenal 40 (8)
Tim nasioanl
2003 U-19 Perancis 1 (0)
2003– Maroko 61 (17)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16:15, 5 Mei 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:00, 30 Maret 2012 (UTC)

Marouane Chamakh (Basa Arab: مروان الشماخ‎; lair ing Tonneins, Perancis, 10 Januari 1984; umur 32 taun) ya iku pemain bal-balan Maroko, sing saiki main ing Arsenal F.C. lan nduwé nomer geger 29. Sadurungé main kanggo Arsenal F.C., panjenengané main kanggo Bordeaux.[2][3]

Chamakh nalika latian karo Bordeaux taun 2009.

Chamakh miwiti kariré ing pirang-pirang klub, kayata Aquitaine. Ing taun 2000, panjenengané nandatangani kontrak karo Bordeaux. Chamakh nggawé debut profesional kanggo klub iki ing Liga Prancis 2008-2009. Panjenengane ngentekaké 9 taun ing klub iki lan mbiyantu Bordeaux menangaké Piala Prancis. Ing Liga Prancis 2008-2009, Chamakh menangaké gelar juara liga sing kapisan bareng Bordeaux. Klub iki uga menangaké Piala Perancis 2009.

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Bordeaux

Internasional[besut | besut sumber]

Maroko

Individu[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "La fiche de Marouane Chamakh". Ligue de Football Professionnel. Dijupuk 2011-3-27.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ "Marouane Chamakh completes move to Arsenal". Arsenal F.C. 21 May 2010. Dijupuk 16 February 2011. 
  3. ^ Russell Kempson (21 May 2010). "Marouane Chamakh signs long-term deal with Arsenal". The Sunday Times (London). Dijupuk 16 February 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marouane_Chamakh&oldid=1086021"