Marouane Chamakh

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Marouane Chamakh
Chamakh Emirates Cup cropped.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Marouane Chamakh
Tanggal lair 10 Januari 1984 (umur 32)
Papan lair Tonneins, Perancis
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[1]
Posisi pamain Penyerang
Informasi klub
Klub saiki Arsenal
Nomer 29
Karir remaja
1988–1994 Nérac
1994–2000 Marmandais
2000–2003 Bordeaux
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2003–2010 Bordeaux 230 (56)
2010– Arsenal 40 (8)
Tim nasional
2003 U-19 Perancis 1 (0)
2003– Maroko 61 (17)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 16:15, 5 Mei 2012 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 22:00, 30 Maret 2012 (UTC)


Marouane Chamakh (Basa Arab: مروان الشماخ‎; lair ing Tonneins, Perancis, 10 Januari 1984; umur 32 taun) ya iku pemain bal-balan Maroko, sing saiki main ing Arsenal F.C. lan nduwé nomer geger 29. Sadurungé main kanggo Arsenal F.C., panjenengané main kanggo Bordeaux.[2][3]

Chamakh nalika latian karo Bordeaux taun 2009.

Chamakh miwiti kariré ing pirang-pirang klub, kayata Aquitaine. Ing taun 2000, panjenengané nandatangani kontrak karo Bordeaux. Chamakh nggawé debut profesional kanggo klub iki ing Liga Prancis 2008-2009. Panjenengane ngentekaké 9 taun ing klub iki lan mbiyantu Bordeaux menangaké Piala Prancis. Ing Liga Prancis 2008-2009, Chamakh menangaké gelar juara liga sing kapisan bareng Bordeaux. Klub iki uga menangaké Piala Perancis 2009.

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Bordeaux

Internasional[besut | besut sumber]

Maroko

Individu[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "La fiche de Marouane Chamakh". Ligue de Football Professionnel. Retrieved 2011-3-27.  Check date values in: |access-date= (help)
  2. ^ "Marouane Chamakh completes move to Arsenal". Arsenal F.C. 21 May 2010. Retrieved 16 February 2011. 
  3. ^ Russell Kempson (21 May 2010). "Marouane Chamakh signs long-term deal with Arsenal". The Sunday Times (London). Retrieved 16 February 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marouane_Chamakh&oldid=1037567"