Granit Xhaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Granit Xhaka
Granit Xhaka - Switzerland vs. Argentina, 29th February 2012 (cropped).jpg
Xhaka wekdal main ing Timnas Swiss taun 2012
Katerangan priangga
Jeneng dawa Granit Xhaka[1]
Tanggal lair (1992-09-27) 27 Sèptèmber 1992 (umur 26)
Papan lair Basel, Swiss
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)[2]
Posisi main Gelandhang
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 29
Karir nom
2000–2002 Concordia Basel
2002–2010 Basel
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2012 Basel 42 (1)
2012–2016 Borussia Mönchengladbach 108 (6)
2016– Arsenal 54 (3)
Tim nasional
2008–2009 Swiss U17 14 (1)
2009–2010 Switzerland U18 14 (0)
2010–2011 Swiss U19 10 (3)
2010–2011 Swiss U21 5 (0)
2011– Swiss 57 (8)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:52, 3 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:33, 12 November 2017 (UTC)

Granit Xhaka (IPA: [ɡɾaˈnit ˈdʒaka]; lair 27 Sèptèmber 1992) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Swiss ingkang main ing posisi gelandhang ing klub Liga Primèr Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Swiss.[3]

Xhaka miwiti kariripun ing papan kalairanipun ing klub Basel, menang Liga Super Swiss ing mangsa kapisan lan kaping kalih. Piyambakipun lajeng pindhah dhateng Bundesliga tim Borussia Mönchengladbach ing taun 2012, Xhaka gadhah réputasi minangka juru main ingkang gadhah tèknik lan tendhangan jarak tebih ingkang mumpuni, nanging ugi gadhah témpramèn ingkang inggil.[3] Piyambakipun lajeng dipunpasrahi dados kaptèn tim Borussia Mönchengladbach ing taun 2015 nalika umur 22 taun, ngantos saged tembus kualifikasi Liga Champios UEFA.[4] Xhaka lajeng dipuntransfer dhateng klub Arsenal ing Mèi 2016 kanthi regi 30 yuta éuro.[5]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "2014 FIFA World Cup Brazil: List of Players" (PDF). FIFA. 11 June 2014. k. 30. Dijupuk 12 January 2018. 
  2. "Spielerkader – Borussia Mönchengladbach". Borussia.de. Dijupuk 18 January 2018. 
  3. a b title=Granit Xhaka: Profile of Arsenal's first summer signing(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)
  4. Xhaka: a born leader who will finally bring some grit to Arsenal(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)]
  5. Xhaka becomes Arsenal's third-most expensive transfer at around £30m(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)]