Alexandre Lacazette

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alexandre Lacazette
Alexandre Lacazette at Baku before 2019 UEFA Europe League Final.jpg
Lacazette sadurunge final Liga Europa 2019
Katerangan priangga
Jeneng dawa Alexandre Lacazette[1]
Tanggal lair (1991-05-28) 28 Mèi 1991 (umur 28)
Papan lair Lyon, France
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)[2]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 9
Karir nom
1998–2003 ELCS Lyon
2003–2011 Lyon
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2011 Lyon B 53 (23)
2010–2017 Lyon 203 (100)
2017– Arsenal 22 (8)
Tim nasional
2006–2007 Tim Nasional Bal-balan Perancis U16 4 (0)
2007–2008 Tim Nasional Bal-balan Perancis U17 11 (1)
2008–2009 Tim Nasional Bal-balan Perancis U18 10 (1)
2009–2010 Tim Nasional Bal-balan Perancis U19 10 (4)
2010–2011 Tim Nasional Bal-balan Perancis U20 12 (9)
2011–2012 Tim Nasional Bal-balan Perancis U21 11 (5)
2013– Tim Nasional Bal-balan Perancis 16 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 19:29, 3 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:56, 14 November 2017 (UTC)

Alexandre Lacazette (pocaping cara Prancis: [alɛksɑ̃dʁ lakazɛt]; lair 28 Mèi 1991) inggih punika juru main bal-balan profèsional saking Perancis ingkang main ing posisi striker kanggé Liga Primèr Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Perancis.[3]

Lacazette kalebet satunggaling striker prodhuktif ingkang main ing Liga Primèr Inggris. Ing sawetawis mangsa Lacazette tansah nyithak gol sakedhikipun 20 gol permusim.[4] Awit saking penampilanipun ingkang konsistèn ing saben mangsa, Alexandre Lacazette dados juru main bal ingkang misuwur ing Perancis, éropah lan saindenging donya.[4] Nami Lacazette tansah mlebet dhaftar juru main paling saé taunan ing Ligue 1. Alexandre Lacazette gadhah rékor konversi paling kathah ing gangsal Top Liga Éropah, ngantos striker-striker misuwur kados Luis Suarez, Karim Benzema, Robert Lewandowski mboten saged nguyak rékor Lacazette.[4] Ing mangsa 2014-2015, Lacazette nyithak 27 gol ing Ligue 1, mecahaken rékor klub sadanguning setunggal mangsa.[4]

Rikala mangsa 2016-2017, Lacazette nyithak kalih gol saking sadèrèngipun 28 gol. Namung kalih gol saking 26 gol ingkang Lacazette damel saking njawi kothak pénalti.[4] Tanggal 5 Juli 2017, Lacazette resmi dipunrékrut Arsenal.[4] Lacazette napakasmani kontrak dhurasi gangsal taun, dhedhasar data ingkang sumberipun saking transfermarkt, Arsenal mbayar béya transfer Lacazette ngantos 40 yuta Éuro kanggé pikantuk jasa Lacazette.[4]

Prana njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Profil Lacazette (ing Basa Inggris)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Squads for 2017/18 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2017. Dijupuk 18 January 2018. 
  2. "Alexandre Lacazette LyonProfile". Dijupuk 18 January 2018. 
  3. Alexandre Lacazette(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)
  4. a b c d e f g Alexandre Lacazette(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)