Robert Lewandowski

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Cithakan:EngvarB

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski FCB.jpg
Robert Lewandowski ing Bayern Munchen taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Robert Lewandowski
Tanggal lair (1988-08-21) 21 Agustus 1988 (umur 32)
Papan lair Warsaw, Polen
Dhuwur 1.84 m (6 ft 0 in)
Posisi main Panyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Bayern Munchen
Angka 9
Karir nom
1996–1997 Partyzant Leszno
1997–2004 MKS Varsovia Warsaw
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005 Delta Warsaw 17 (4)
2005–2006 Legia Warsaw II 12 (2)
2006–2008 Znicz Pruszków 59 (36)
2008–2010 Lech Poznań 58 (32)
2010–2014 Borussia Dortmund 131 (74)
2014– Bayern Munich 202 (179)
Tim nasional
2007 Poland U19 1 (0)
2008 Poland U21 3 (0)
2008–saiki Poland 116 (63)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 12:19, 20 Dhésèmber 2020 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 12:19, 20 Dhésèmber 2020 (UTC)

Robert Lewandowski iku juru main bal-balan profèsional sing lair ndhik Warsaw, Polen tanggal 21 Agustus 1988.[1] Pemain sing dhuwuré 184 cm kuwi main ndhik posisi ngarep.[1]

Striker FC Bayern München kuwi saiki dadi juru main sing paling rikat gawé gol ndhik sakdawané sajarah FC Bayern München ya iku 50 gol ndhik Bundesliga Jerman. Rekor kuwi wis ngalahné rekor sing tau digawé Roy Makay.[2]

Karir[besut | besut sumber]

2007-2008 Znicz Pruszków[1]

2008-2010 Lech Poznan[1]

2010-2014 Borussia Dortmund[1]

2008-saiki Tim Nasional Polen[1]

2014-Saiki FC Bayern München[1]

Juwara[besut | besut sumber]

Juwara Bundesliga karo FC Bayern München taun 2015 lan 2016[1]

Juwara Bundesliga karo Borussia Dortmund 2011 lan 2012[1]

Juwara DFB-Supercup karo FC Bayern München taun 2017[1]

Juwara DFB-Supercup karo Borussia Dortmund 2014[1]

Juwara DFB Pokal karo FC Bayern München taun 2016[1]

Juwara DFB Pokal karo Borussia Dortmund 2012[1]

Juwara Ekstraklasa karo Lech Poznan taun 2010[1]

Juwara Puchar Polski karo Lech Poznan taun 2009[1]

Juwara Superpuchar Ekstraklasy karo Lech Poznan taun 2010[1]

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol déning klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala Eropah Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Delta Warszawa 2004–05 IV liga 17 4 2 0 19 4
Gunggung 17 4 2 0 0 0 0 0 19 4
Legia Warsaw II 2005–06 III liga 12 2 1 2 13 4
Gunggung 12 2 1 2 0 0 0 0 13 4
Znicz Pruszków 2006–07 III liga 27 15 5 2 32 17
2007–08 II liga 32 21 2 0 34 21
Gunggung 59 36 7 2 0 0 0 0 66 38
Lech Poznań 2008–09 Ekstraklasa 30 14 6 2 12 4 48 20
2009–10 28 18 1 0 4 2 1 1 34 21
Gunggung 58 32 7 2 16 6 1 1 82 41
Borussia Dortmund 2010–11 Bundesliga 33 8 2 0 8 1 43 9
2011–12 34 22 6 7 6 1 1 0 47 30
2012–13 31 24 4 1 13 10 1 1 49 36
2013–14 33 20 5 2 9 6 1 0 48 28
Gunggung 131 74 17 10 36 18 3 1 187 103
Bayern Muenchen 2014–15 Bundesliga 31 17 5 2 12 6 1 0 49 25
2015–16 32 30 6 3 12 9 1 0 51 42
2016–17 33 30 4 5 9 8 1 0 47 43
2017–18 30 29 6 6 11 5 1 1 48 41
2018–19 33 22 5 7 8 8 1 3 47 40
2019–20 31 34 5 6 10 15 1 0 47 55
2020–21 12 17 0 0 4 3 2 0 18 20
Gunggung 202 179 31 29 66 54 8 4 307 266
Gunggung karir 48 326 65 45 118 78 12 6 674 456

Nagara[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol déning tim nasional lan taun
Tim Nasional Taun Panampilan Gol
Polen 2008 4 2
2009 12 1
2010 13 6
2011 11 3
2012 10 2
2013 10 3
2014 6 5
2015 7 11
2016 12 8
2017 6 9
2018 11 4
2019 10 6
2020 4 2
Gunggung 116 63

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p "Robert Lewandowski". www.eurosport.com. Dibukak ing 30 Agustus 2016.
  2. "Berita Liga Jerman: Lagi, Robert Lewandowski Pecahkan Rekor Baru Bayern Munich". www.ligaolahraga.com. Dibukak ing 30 Agustus 2016.