Mikel Arteta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mikel Arteta
Mikel Arteta 20111017.jpg
Arteta nganggo seragam Arsenal F.C.
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mikel Arteta Amatriain
Dhuwur 1.79 m (5 ft 10 12 in) [1]
Posisi main Gelandang
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Karir nom
1994–1997 Antiguoko
1997–1999 Barcelona
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2002 Barcelona B 42 (3)
2000–2002 PSG (pinjaman) 31 (8)
2002–2004 Glasgow Rangers 50 (12)
2004–2005 Real Sociedad 15 (1)
2005–2011 Everton 174 (28)
2011– Arsenal 38 (7)
Tim nasioanl
1998–1999 Spanyol U16 10 (4)
1999 Spanyol U17 7 (0)
1999–2001 Spanyol U18 13 (1)
2002–2003 Spanyol U21 12 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18.10, 27 Oktober 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23 Juli 2006 (UTC)

Mikel Arteta Amatriain (lair ing San Sebastián, Spanyol , 26 April 1982; umur 35 taun) ya iku salah sijining pemain bal-balan sing nduwé kebangsaan Spanyol sing saiki main kanggo klub Arsenal.

Karir[besut | besut sumber]

Arteta sadurung naté main ing klub Barcelona B, PSG, Rangers, lan Real Sociedad.

Arsenal

Arteta gabung karo klub Arsenal F.C. tanggal 31 Agustus kanthi biaya transfer sakiwa-tengené £10 yuta ing 31 Agustus 2011.[2]

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Paris Saint-Germain
Rangers

Internasional[besut | besut sumber]

Spanyol
  • Kejuaraan Bal-balan UEFA U16: 1999
  • UEFA-CAF Meridian Cup: 1999

Individu[besut | besut sumber]

  • Pemain Paling Apik Taunan Everton F.C.: 2005–06, 2006–07
  • Pemain Paling Apik Taunan Everton F.C. pilihan Pemain: 2005–06
  • Gelandang Paling Apik Taunan déning Sky Sports: 2006–07
  • Pemain Paling Apik Taunan déning North West: 2006–07

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Premier League Player Profile". Premier League. Dijupuk 9 April 2011. 
  2. ^ "Arteta joins Arsenal on a four-year deal". Arsenal.com. 31 August 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]