Phil Jagielka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Phil Jagielka
1 phil jagielka 2015.jpg
Jagielka main kanggo Everton ing taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Philip Nikodem Jagielka[1]
Tanggal lair (1982-08-17) 17 Agustus 1982 (umur 37)[1]
Papan lair Manchester, Inggris
Dhuwur 6 ft 0 in (1.83 m)[2]
Posisi main Centre back
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 6
Karir nom
1998–2000 Sheffield United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2007 Sheffield United 254 (18)
2007– Everton 305 (13)
Tim nasional
2002–2003 Inggris U21 6 (2)
2007 Inggris B 1 (0)
2008– Inggris 40 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:19, 14 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:19, 14 January 2018 (UTC)

Philip Nikodem Jagielka (/jəˈɡjɛlkə/[3][4] or /ˌæɡiˈɛlkə/;[5][6] umur 17 Agustus 1982) ya iku pamain bal-balan profésional Inggris kang main minangka bèg tengah kanggo klub Liga Utama Inggris, Everton F.C. lan timnas Inggris. Jagielka uga dadi kapten Everton.[7]

Jagielka miwiti kariré ing Sheffield United ing taun 2000, ing ngendi dhèwèké main minangka gelandhang tengah. Dhèwèké mbiyantu dhèwèké éntuk status uji coba kanggo mangsa 2006-07, sasampunipun gabung karo Everton kanthi biaya £ 4 juta.

Dhèwèké wis nglakoni 40 pertandhingan ing timnas Inggris wiwit debute ing 2008 lan kalebu ing tim Inggris ing UEFA Euro 2012 lan Piala Donya 2014 FIFA.

Awal urip[besut | besut sumber]

Jagielka lair ing Manchester, Manchester [1] lan mlebu ing Akademi Knutsford. Dhèwèké main kanggo Holy Family Football Club. Dhèwèké main minangka pemain sayap kanan, amarga dhèwèké nduwèni kecepatan gedhe, malah dimainake ing pertandhingan nglawan bocah lanang ing taun sekolah kang luwih tuwa tinimbang dheweké. Nanging, dhèwèké pisanan ndadèkake main ing klub iki nalika main kanggo tim lokal Hale Barns United ing Altrincham. Dhèwèké main ing lini tengah sajroné wektu karo klub iki.[8] Dhèwèké uga main kanggo tim sekolah, Moorlands Junior School, muter posisi apa waé kalebu ing striker. Dhèwèké ana ing akademi Everton minangka bocah cilik lan latian wektu karo klub-klub kaya Stoke City, lan Manchester City, sadurungé bergabung karo Sheffield United ing taun 1998 ing umur 15 taun.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Edinburgh: Mainstream Publishing. k. 216. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. "2014 FIFA World Cup Brazil: List of players: England" (PDF). FIFA. 14 July 2014. k. 14. Dijupuk 30 January 2018. 
  3. FATV (11 March 2015), Phil Jagielka Special - Everton v Chelsea (2015/16 Emirates FA Cup) | FATV Focus, dijupuk 14 November 2017 
  4. FATV (14 June 2015), Which superhero would Phil Jagielka be? | Gone In 60 Seconds, dijupuk 30 January 2018 
  5. England Football Official (31 May 2014), Jagielka goal - England v Peru | Goals & Highlights, dijupuk 15 November 2017 
  6. NBC Sports (9 April 2017), Phil Jagielka rises to give Everton a 3-2 lead, dijupuk 30 January 2018 
  7. Phil Jagielka(dipunundhuh tanggal 30 Januari 2018)
  8. Lawton, Matt (1 February 2009). "From time keeper England centre half rise rise PhilJagielka". Daily Mail (London). Dijupuk 20 March 2009. Cithakan:Unreliable source?