Glandhang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Posisi glandhang sajeroning ulah raga bal-balan

Sajeroning bal-balan, siji juru main tengah utawa glandhang iku juru main kang posisiné dumunung ing antara para panyerang lan para bèg (ditandhani nganggo bunderan biru ing gambar sisih tengen). Fungsi utama juru main glandhang ya iku ngéntukaké lan njaga panguwasaan bal, sarta mènèhaké bal marang para panyerang. Nanging ana uga glandhang kang tugasé luwih bertahan, lan ana uga kang posisiné amèh kaya panyerang.

Posisi[besut | besut sumber]

Glandhang Bertahan[besut | besut sumber]

Glandhang bertahan iku juru main kang dipasang ing posisi sangarepé juru main mburi kanggo alesan pertahanan, uga kanggo nahan kabébasan juru main lawan kang lagi nyerang.

Glandhang misuwur[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]