Kaka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kaká
Kaká
Informasi pribadi
Jeneng pepak Ricardo Izecson dos Santos Leite
Tanggal lair 22 April 1982 (umur 34)
Papan lair Brasília, Brasil
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)
Posisi pamain Gelandang serang
Informasi klub
Klub saiki Real Madrid
Nomer 8
Karir remaja
1994–2000 São Paulo
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2001–2003
2003–2009
2009–kini
São Paulo
Milan
Real Madrid
59 (23)
193 (70)
32 (10)
Tim nasional
2002–kini Flag of Brasil Brasil 82 (27)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 6 Februari 2011.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 2 Juli 2010


Kaká

Kaká kang jeneng asliné Ricardo Izecson dos Santos Leite (dipunlairaken ing Brasília, 22 April 1982; umur 34 taun) ya iku pemain tengah bal-balan Brasil sing saiki maen ana ing Real Madrid lan tim nasional Brasil[1]. Kaka mulai karir bal-balan umur wolung taun, wektu iku dhèwèké miwiti karier ana ing klub lokal[1]. Wektu iku dhewekè uga maen tenis, lan durung nganti dhewekè pindah ing Sao Paulo FC lan nandatangani kontrak profesional sing pertama dhewekè milih fokus ana ing bal-balan[1].Kaká padatan main ing posisi gelandang serang utawa penyerang[1]. Kaká dikenal nduwèni dribble sing apik sarta umpan-umpan sing akurat[1]. Dhuwure 186 cm[1]. Taun 2003 dhewekè kègabung ana ing AC Milan kanthi biaya € 8,5 yuta[1]. Sakwise sukses karo Milan, Kakà kagabung karo Real Madrid kanthi biaya £ 56.000.000, ngalahake rekor sakdurunge Zidane, £ 49 juta[2]. Rekor Kaká banjur dikalahake déning Cristiano Ronaldo nalika dhewekè nggabung karo Real Madrid kanthi biaya £ 80 juta[1].Sakliyane konstribusi, Kaká uga dikenal ana ing bidang kemanusiaan[2]. Taun 2004 dhewekè dadi duta paling enom saka PBB World Food[2].

Rikala cilik[sunting | besut sumber]

Kaká lair ing Brasília, Brazil tanggal 22 April 1982, anak saka pasangan Simone Cristina dos Santos Leite dan Bosco Izecson Pereira Leite[2]. Kaká duwé adhi lanang, Rodrigo, kang dikenal minangka Digão, sing melu langkahe maen bal-balan ing Italia[2]. September 2000, nalika umure wolulas taun, Kaká ngalami anceman saka kariere amarga kacilakan kolam renang sing nyababaké dhewekè tugel balung burine lan kemungkinan bisa lumpuh[2]. Nanging lumpuh iku ora kadadeyan[2]. Dhewekè ngucap syukur marang Gusti lan awit iku dhewekè nyumbangakè asile kanggo gerejane[2].

Karir klub[sunting | besut sumber]

Kaká nandhatangani kontrak karo São Paulo nalika umur 15 taun lan mimpin tim juniorè ana ing kemenangan ‘Copa de Juvenil’[2]. Dhewekè mulai karire ing São Paulo FC taun 2001 nalika dhewekè isih umur wolulas taun. Ing musim pertama, dhewekè ngoleksi 12 gol ing 27 pertandhingan lan 10 gol ing 22 pertandhingan ana ing musim sakbanjure[2].Nalika umur 17 tahun, nalika semana dhewekè isih ing tim junior, São Paulo duwé niat ngedol Kaká marang tim saka Liga divisi 1 Turki, Gaziantepspor[1] . Transaksi ora kedadean, amarga manajer Gaziantepspor, Nurullah Sağlam, lan dewan pengurus tim iku nolak bayar $1.5m kanggo nom-noman 17 taun iku[1]. Sakwise kagabung karo tim senior São Paulo FC, Kaká gawé kesengsem klub-klub Éropah[1]. Dhewekè kagabung karo AC Milan kanthi bayaran US $8.5 m, jumlah sing dianggep sithik déning sing duwé klub Silvio Berlusconi[3]. Ana ing sewulan, dhewekè wis mlebu tim utama lan awit saka iku dhewekè dadi starter[3]. Debute ing Serie A ya iku nalika Milan nglawan A.C. Ancona, menang 2-0[3].Dhewekè ngasilakè 10 gol ing 30 pertandingan nalika musim iku, menangke Serie A lan Piala Super Italia[3].

Kaká iku bageyan inti saka lima pemain tengah ana ing musim 2004-2005, biasa main ing posisi penyerang bayangan ing buri striker Andriy Shevchenko[2]. Dhewekè ngoleksi 7 gol ing 36 pertandingan liga lan uga menangakè Piala Super Italia karo klubè[2]. Milan nduwèni posisi kapindho sakwise Juventus ing Serie A lan ana ing parté final karo Liverpool nalika adu penalti ing Piala/Liga Champions.[2]

Salah sawijining gol Kaká sing paling apik ya iku nalika nglawan Fenerbahçe SK ing pertandhingan pisanan AC Milan ana ing Piala/Liga Champions 2005-06, Rossoneri menang 3-1[3]. Gol iku ndadekakè dhewekè dipadhakakè karo Diego Maradona, amarga Kaká mulai playune saka tengah lapangan lan ngliwati telung ganjelan sakdurunge mlebu laladan penalti lan ngrampungakè karo shot endhek ing ngisor kiper Fenerbahçe,Volkan Demirel[3].

Tanggal 3 Juni 2009, Football Italia nglaporakè yen wis kepilih Kaká dadi pemain Real Madrid,presiden Florentino Pérez wis nawani Milan € 68,5 juta kanggo Kaká[4]. Kaká ngelakoni debut resmine tanggal 7 Agustus 2009, ing pertandhingan persahabatan menange 5-1 nglawan Toronto FC [3].Dhewekè nyetak gol pertamane kanggo Madrid saksuwene pertandhingan pra-musim tanggal 19 Agustus 2009, ing kemenangan 5-0 nglawan Borussia Dortmund [4]. Kaká banjur nglakokakè debut liga ing 29 Agustus 2009 menang 3-2 nglawan Deportivo La Coruña [4]. Dhewekè nyetak gol pertama, tendangan penalti,tanggal 23 September, ya iku ana ing 2-0 nglawan Villarreal [3]. 5 Agustus 2010, Real Madrid ngumumakè yen Kaká wis sukses operasi dhengkul kiwa. Kaká latian manèh sakwise suwe lay-off, Dhewekè mbantu Cristiano Ronaldo ana ing kemenangan 4-2 nglawan Villareal (9 Januari)[4].Manajer Jose Mourinho ngomong yen Kaká nduwèni panapakan asma anyar[4].

Ana ing Maret 2011 Kaká lara sindrom band Iliotibial sing banjur gawé dhewekè absen kanggo sakwetara[4].

Gallery[sunting | besut sumber]

Statistik Karir[sunting | besut sumber]

Club[sunting | besut sumber]

Club Season Domestic
league
Domestic
cups
Continental
competitions1
Other
tournaments2
Total
Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists
São Paulo 2001 27 12 0 7 1 0 5 0 0 - - - 33 14 0
2002 22 9 0 9 6 - - - - - - - 22 9 0
2003 10 2 0 5 0 0 - - - - - - 20 7 0
Total 59 23 0 11 7 0 5 0 0 - - - 131[5] 48[5] 0
Milan 2003–04 30 10 4 4 0 0 10 4 1 1 0 0 45 14 5
2004–05 36 7 5 1 0 0 13 2 2 1 0 0 51 9 7
2005–06 35 14 3 2 0 1 12 5 1 - - - 49 19 5
2006–07 31 8 6 2 0 0 15 10 3 - - - 48 18 9
2007–08 30 15 10 0 0 0 9 3 2 2 1 0 41 19 12
2008–09 31 16 9 1 0 0 4 0 1 - - - 36 16 10
Total 193 70 37 10 0 1 63 24 10 4 1 0 270 95 48
Real Madrid 2009–10 25 8 6 1 0 0 7 1 2 - - - 33 9 8
2010–11 9 4 1 3 0 0 2 0 1 - - - 14 4 2
Total 34 12 7 4 0 0 9 1 3 - - - 47 13 10
Career totals 286 105 44 23 7 1 77 25 13 4 1 0 448 156 58

Statistics accurate as of 13 April 2011.[6]
1Continental competitions include the Copa Libertadores, UEFA Champions League, UEFA Super Cup and UEFA Cup
2Other tournaments include the Supercoppa Italiana, Intercontinental Cup and FIFA Club World Cup

Source:Realmadrid.com - Kaká

Gol Internasional[sunting | besut sumber]

# Date Venue Opponent Score Result Competition
1. Maret 7, 2002 Cuiabá, Brazil Flag of Islandia Islandia 6–1 Win Friendly
2. Juli 19, 2003 Miami, USA Flag of Kolombia Kolombia 2–0 Win CONCACAF Gold Cup 2003
3. Juli 19, 2003 Miami, USA Flag of Kolombia Kolombia 2–0 Win CONCACAF Gold Cup 2003
4. Juli 23, 2003 Miami, USA Flag of the United States United States 2–1 Win CONCACAF Gold Cup 2003
5. September 7, 2003 Barranquilla, Colombia Flag of Kolombia Kolombia 1–2 Win FIFA World Cup Qualification 2006
6. Oktober 11, 2003 Curitiba, Brazil Flag of Uruguay Uruguay 3–3 Draw FIFA World Cup Qualification 2006
7. April 28, 2004 Budapest, Hungary Flag of Hongaria Hongaria 1–4 Win Friendly
8. Oktober 10, 2004 Maracaibo, Venezuela Cithakan:Country data VEN 2–5 Win FIFA World Cup Qualification 2006
9. Oktober 10, 2004 Maracaibo, Venezuela Cithakan:Country data VEN 2–5 Win FIFA World Cup Qualification 2006
10. Maret 27, 2005 Goiânia, Brazil Cithakan:Country data PER 1–0 Win FIFA World Cup Qualification 2006
11. Juni 29, 2005 Frankfurt, Germany Flag of Argèntina Argèntina 4–1 Win FIFA Confederations Cup 2005
12. November 10, 2005 Abu Dhabi, United Arab Emirates Flag of Uni Emirat Arab Uni Emirat Arab 0–8 Win Friendly
13. Juni 4, 2006 Geneva, Switzerland Flag of Selandia Anyar Selandia Anyar 4–0 Win Friendly
14. Juni 13, 2006 Berlin, Germany Flag of Croatia Croatia 1–0 Win FIFA World Cup 2006
15. September 3, 2006 London, England Flag of Argèntina Argèntina 3–0 Win Friendly
16. Oktober 10, 2006 Stockholm, Sweden Flag of Ekuador Ekuador 2–1 Win Friendly
17. November 15, 2006 Basel, Switzerland Flag of Switzerland Switzerland 1–2 Win Friendly
18. Maret 24, 2007 Göteborg, Sweden Flag of Chili Chili 4–0 Win Friendly
19. September 12, 2007 Foxborough, USA Flag of Mèksiko Mèksiko 3–1 Win Friendly
20. Oktober 17, 2007 Rio de Janeiro, Brazil Flag of Ekuador Ekuador 5–0 Win FIFA World Cup Qualification 2010
21. Oktober 17, 2007 Rio de Janeiro, Brazil Flag of Ekuador Ekuador 5–0 Win FIFA World Cup Qualification 2010
22. November 18, 2007 Lima, Peru Cithakan:Country data PER 1–1 Draw FIFA World Cup Qualification 2010
23. Oktober 11, 2008 San Cristobal, Venezuela Cithakan:Country data VEN 4–0 Win FIFA World Cup Qualification 2010
24. Juni 6, 2009 Montevideo, Uruguay Flag of Uruguay Uruguay 4–0 Win FIFA World Cup Qualification 2010
25. Juni 15, 2009 Bloemfontein, South Africa Flag of Mesir Mesir 4–3 Win 2009 FIFA Confederations Cup
26. Juni 15, 2009 Bloemfontein, South Africa Flag of Mesir Mesir 4–3 Win 2009 FIFA Confederations Cup
27. Juni 7, 2010 Dar es Salaam, Tanzania Cithakan:Country data TAN 1–5 Win Friendly

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k www.kaskus.us
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m [1]
  3. ^ a b c d e f g h www.acmilan-online.com Cacad panyuplik: Invalid <ref> tag; name "milan" defined multiple times with different content
  4. ^ a b c d e f bola.kompas.com
  5. ^ a b "São-paulino Kaká é eleito melhor do mundo". Saopaulofc.net. 2007-12-17. Retrieved 2010-12-12. 
  6. ^ "Kaká". ESPN soccernet. Retrieved 21 January 2010. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaka&oldid=1053964"