Florentino Pérez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Florentino Pérez
Florentino Perez.jpg
Lair Florentino Pérez Rodríguez
(1947-03-08) 8 Maret 1947 (umur 71)
Hortaleza, Madrid, Spanyol
Padunungan Madrid, Spanyol
Bangsa Spanyol
Alma mater Technical University of Madrid
Pakaryan Civil engineer
Kondhang ing Presiden klub Real Madrid
Kutha asal Madrid[1]
Bebathèn
resik
IncreaseUS$2.1 billion (May 2017)[2]
Anggota paheman Chairman of Grupo ACS
Bojo María Ángeles "Pitina" Sandoval Montero (died 22 May 2012)[3]
Anak María Ángeles Pérez Sandoval
Eduardo Pérez Sandoval
Florentino Pérez Sandoval
Dulur Eduardo Pérez del Barrio (father)
Soledad Rodríguez Pérez (mother)[4]

Florentino Pérez Rodriguez (lair ing Hortaleza, Madrid, Spanyol, 8 Maret 1947; umur 71 taun) inggih punika Prèsidhèn Real Madrid CF lan mandhegani tim punika ing kalih mangsa ingkang bénten.[5] Kapisan ing mangsa taun 2000-2006 lan kaping kalihipun tanggal 1 Juni 2009 ngantos dumugi samenika.[5] Perez misuwur minangka prèsidhèn klub ingkang asring mendhet juru main bal kualitas paling saé lan reginipun awis, saéngga ing tim punika kathah juru main bintang ngantos dipunsebat Los Galactiécos.[5]

Florentino Pérez sampun kasil pikantuk bebingah prèstisius tingkat donya dhateng Real Madrid.[5] Bab punika dipunsebabaken amargi pambudidayanipun ngrembakakaken klub saéngga suksès pikantuk manéka warni prestasi kados ngrebat 36 titel juwara, kalebet sekawan Piala Eropa kanggé bal-balan lan setunggal kanggé olahraga baskét.[5] Perez sampun ndamel klub Real Madrid minangka klub paling sugih sakndonya lan pikantuk prédhikat klub olahraga paling préstisius sakndonya miturut kalawarti Forbes.[5]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Florentino Perez". Forbes. Dijupuk 6 January 2018. 
  2. ^ Perez(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)]
  3. ^ "Death of "Pitina" Sandoval". [pranala mati permanèn]
  4. ^ "ABC (Madrid) - 05/05/2004, p. 46 - ABC.es Hemeroteca". hemeroteca.abc.es. 
  5. ^ a b c d e f Florentino Pérez(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)