Dar es Salaam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Dar es Salaam
Mzizima
Dar
Kutha
Dar es Salaam City skyline
Dar es Salaam City skyline
[[file:Cithakan:Location map Tanzania|240px|Dar es Salaam is located in Cithakan:Location map Tanzania]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Tanzania|6x6px|Dar es Salaam|link=|alt=]]
Dar es Salaam
Location of Dar es Salaam in Tanzania
Coordinates: 6°48′S 39°17′E / 6.800°L 39.283°W / 6.800; 39.283Koordinat: 6°48′S 39°17′E / 6.800°L 39.283°W / 6.800; 39.283
Country Tanzania
Districts
Government
 • Mayor Dr Didas Massaburi
AreaRegion/Province
 • Kutha 1.590,5 km2 (6,141 sq mi)
 • Water 0 km2 (0 sq mi)
Population (2002)
 • Metro 2.497.940
Time zone GMT +3

Dar-es-Salaam (دار السلام [saka basa Arab kanthi makna: "Omah Damai"] Dār as-Salām), lan biyèn dikenal minangka Mzizima iku kutha krajan sekaligus kutha paling gedhé ing Tanzania. Padunungé ing laladan kutha watara 2.456.100 jiwa (2005).

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dar_es_Salaam&oldid=1016407"