Saint-Denis, Réunion

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Saint-Denis
[[File:SaintDenisReunion003.jpg|270x250px|none|alt=|Panoramic view of the city from the heights of Bellepierre]]Panoramic view of the city from the heights of Bellepierre
Coordinates: 20°52′44″Kd 55°26′53″W / 20.8789°Kd 55.4481°W / -20.8789; 55.4481Koordinat: 20°52′44″Kd 55°26′53″W / 20.8789°Kd 55.4481°W / -20.8789; 55.4481
Country France
Overseas region and department Réunion
Arrondissement Saint-Denis
Intercommunality Nord de la Réunion
Pamaréntahan
 • Mayor (2008–2014) Gilbert Annette
Wewengkon1 142,79 km2 (5,513 sq mi)
Populasi (2007)2 142.241
 • Kapadhetan 10/km2 (26/sq mi)
INSEE/Postal code 97411 / 97400
Elevation 0–2.276 m (0–7.467 ft)
(avg. 23 m or 75 ft)
1 French Land Register data, which excludes lakes, ponds, glaciers > 1 km² (0.386 sq mi or 247 acres) and river estuaries. 2 Population without double counting: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.

Saint-Denis, utawa jeneng ora resminé Saint-Denis de la Réunion, minangka ibukutha administratif saka pulo Réunion, yaiku sawijining tèritori lan départemèn jaban rangkah negara Prancis ing Samudra Hindia.

Saint-Denis kuwi pedunungé paling padhet ing pulo iki, yaiku 996 jiwa/km² miturut cacah taun 1999. Kutha iki diadegaké taun 1669 déning Étienne Régnault, lan minangka ibukutha pulo Réunion saka taun 1738.

Delengen uga[sunting | Owah sumber]

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]