Bissau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bissau
Pemandhangan Bissau saka Rio Gêba
Pemandhangan Bissau saka Rio Gêba
Location of Bissau in Guinea-Bissau
Location of Bissau in Guinea-Bissau
Country Guinea-Bissau
Region Bissau Region
Cacah jiwa (2004)
 • Total 355.000

Bissau iku kutha krajan sekaligus kutha paling gedhé ing Guinea Bissau. Kutha iki dumunung ana ing sungapaning Kali Geba, ing pesisir Samudra Atlantik. Kutha iki minangka kutha kang paling gedhé, kutha pelabuhan utama lan kutha pusat administrasi lan militèr. Padunungé ana 388.000 jiwa (2004). Kacang, kayu, kopra, lenga sawit, lan karèt minangka produk unggulan saka kutha iki.

Kutha Kembar[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  • Richard Andrew Lobban, Jr. and Peter Karibe Mendy, Historical Dictionary of the Republic of Guinea-Bissau, 3rd ed. (Scarecrow Press, 1997, ISBN 0-8108-3226-7) pp. 91–96


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bissau&oldid=968649"