Guinéa-Bissau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Guinea-Bissau)
República da Guiné-Bissau
Flag of Guinea-Bissau.svg
(Gendéra Guinea-Bissau) (Lambang Guinea-Bissau)
Motto: Unidade, Luta, Progresso
(Portugis: Persatuan, Perjuangan, Kemajuan)
LocationGuineaBissau.png
Basa resmi Portugis
Kutha krajan Bissau
Presiden José Mário Vaz
Perdana Mentri Carlos Correia
Wewengkon
 - Total
 - % air
Urutan ka-133
36.120 km²
12% / ora ana
Padunung


 - Total (2006)
 - Kapadhetan

Urutan ka-147


1.442.029
48/km²

Kamardikan


 - Deklarasi
 - Dikenal

(dari Portugal)


24 September 1973
10 September 1974

Mata uang Franc CFA
Zona wektu UTC
Lagu kebangsaan Esta é a Nossa Pátria Bem Amada
TLD .gw
Kode telepon 245

Républik Guinea-Bissau iku sawijiné nagara cilik ing tonjolan kulon bawana Afrika. Nagara iki ndarbèni luwih saka 25 gugusan kapuloan. Jembar laladané kira-kira sebanding karo propinsi Kalimantan Kidul. Nagara tetanggané ya iku Senegal ing sisih lor lan Guinea ing sisih kulon.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guinéa-Bissau&oldid=1052676"