Guinea-Bissau

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
República da Guiné-Bissau
Flag of Guinea-Bissau.svg
(Gendéra Guinea-Bissau) (Lambang Guinea-Bissau)
Motto: Unidade, Luta, Progresso
(Portugis: Persatuan, Perjuangan, Kemajuan)
LocationGuineaBissau.png
Basa resmi Portugis
Ibu kutha Bissau
Presiden Malam Bacai Sanhá
Perdana Mentri Carlos Gomes Júnior
Wilayah
 - Total
 - % air
Urutan ka-133
36.120 km²
12% / ora ana
Pedunung


 - Total (2006)
 - Kapadhetan

Urutan ka-147


1.442.029
48/km²

Kamardikan


 - Deklarasi
 - Dikenal

(dari Portugal)


24 September 1973
10 September 1974

Mata uang Franc CFA
Zona wektu UTC
Lagu kebangsaan Esta é a Nossa Pátria Bem Amada
TLD .gw
Kode telepon 245

Republik Guinea-Bissau kuwi sawijiné negara cilik ing tonjolan kulon bawana Afrika. Negara iki ndarbèni luwih saka 25 gugusan kapuloan. Jembar daerahé kira-kira sebanding karo provinsi Kalimantan Kidul. Negara tetanggané yakuwi Senegal ing sisih lor lan Guinea ing sisih kulon.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Guinea-Bissau ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guinea-Bissau&oldid=816019"