Bima Sakti Tukiman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bima Sakti
Bima Sakti.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Bima Sakti Tukiman
Tanggal  lair (1976-01-23) Januari 23, 1976 (umur 43)
Papan  lair    Balikpapan, Indonesia
Dhuwur 1.76 m (5 ft 9 12 in)
Posisi main Glandhang
Club information
Klub saiki Persema Malang
Klub remaja
Ossiana Sakti
PKT Junior
Sampdoria Primavera
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
1995-1996
1996-1999
1999-2000
2001-2004
2006
2007
2008-2009
2009-2010
Pelita Jaya
PSM Makassar
PSPS Pekanbaru
Persiba Balikpapan
Persema Malang
Persema Malang
Persema Malang







35 (2)   
Tim Nasional
1995-2001 Indonesia 55

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 17 Juni 2010.
* Panampilan (Gol)

Bima Sakti Tukiman utawa Bima Sakti (lair ing Balikpapan, Kalimantan Wétan, 23 Januari 1976; umur 43 taun) ya iku sawijining juru main bal-balan Indonésia.Samangsa kariré, Bima duwé kabiasaan dadi juru main glandhang. Panjenengané uga misuwur déning tendangan bébas kang akurat lan jitu Kariré ing tim nasional Indonesia miwiti ing tanggal 4 Dhésèmber 1995samangsa umut 19 taun. Wiwit iku,panjenengané bisa nyathet rekor 55 kali panampilan sesarengan timnas Indonésia — minangka kalah karo Kurniawan Dwi Julianto minangka main kaping 60 kali. Bima uga dadi kapten tim nasional sajeroning kompetisi.

Karier[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]