Posisi (bal-balan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Posisi ing bal-balan

Sajeroning ulah raga bal-balan posisi juru main gunggung 11 sajeroning sawiji tim. Sawijining tim dumadi saka siji kiper lan sepuluh juru main kang ngisi lapangan ing posisi bèk, gelandhang, lan penyerang. Gunggung saben posisi bèk, gelandhang, lan penyerang gumantung pola main kang dikembangaké.

Sajeroning ulah raga modhèren posisi juru main bal-balan ora melekat kanthi tetep kaya cabang ulah raga rugbi utawa Bal-balan Amérika. Nanging, saben juru main bal-balan mung bakal nyekel posisi winates sadawaning kariré, amarga saben posisi duwé ketrampilan mligi kang kudu diduwèni. Pamain bal-balan kang bisa main ing akèh posisi sinebut "pemain sarwa bisa".[1]

Sajeroning taktik Total Football, saben juru main dijaluk bisa main sajeroning manéka posisi. Taktik iki merlokaké juru main sarwa bisa, kaya Johan Cruyff kang bisa main ing saben posisi kajaba kiper.[2]

Kiper[besut | besut sumber]

Posisi kiper iku posisi kanthi kemampuan mligi. Tugas kiper ya iku nyegah bal mlebu gawang. Kiper kerep dadi palang pintu pungkasan tumrap lawan sadurungé nglebokaké bal menyang gawang. Kiper lumrahé duwé kemampuan kang mutlak dibutuhaké kaya rèflèks kang apik,kecepatan,postur ideal, lsp kanggo nyecah kebobolan gol.

Kiper misuwur[besut | besut sumber]

Bèk[besut | besut sumber]

Posisi juru main mburi utawa bèk iku juru main kang posisiné ana ing mburi lan tugasé mbantu kiper supaya ora klebon bal.

Bèk misuwur[besut | besut sumber]

Gelandhang[besut | besut sumber]

Pemain tengah utawa gelandhang iku juru main kang posisiné ana antarané para penyerang lan para bèk. Fungsi mligi ya iku olèh lan njaga panguwasan bal, sarta mènèhaké bal marang para penyerang. Nanging ana uga gelandhang kang tugaséa luwih bertahan, lan ana uga kang posisiné amèh kaya penyerang.

Gelandhang misuwur[besut | besut sumber]

Penyerang[besut | besut sumber]

Penyerang minangka posisi kang paling cedhak karo gawang lawan. Tugas utama penyerang ya iku nyithak gol. Posisi penyerang iku posisi kang mbutuhaké telung bab utama: kacepetan, tèknik, lan bakat.

Penyerang misuwur[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Bolton sign Portmouth utility man Taylor, Reuters, 17 January 2008, Accessed 5 June 2008
  2. ^ The total footballer, BBC Sport Academy, Accessed 5 June 2008