Posisi (bal-balan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Posisi ing bal-balan

Sajeroning ulah raga bal-balan posisi pamain gunggung 11 sajeroning sawiji tim. Sawijining tim dumadi saka siji kiper lan sepuluh pamain sing ngisi lapangan ing posisi bèk, gelandhang, lan penyerang. Gunggung saben posisi bèk, gelandhang, lan penyerang gumantung pola main sing dikembangaké.

Sajeroning ulah raga modhèren posisi pamain bal-balan ora melekat kanthi tetep kaya cabang ulah raga rugbi utawa Bal-balan Amérika. Nanging, saben pamain bal-balan mung bakal nyekel posisi winates sadawaning kariré, amarga saben posisi duwé ketrampilan mligi sing kudu diduwèni. Pamain bal-balan sing bisa main ing akèh posisi sinebut "pemain sarwa bisa".[1]

Sajeroning taktik Total Football, saben pamain dijaluk bisa main sajeroning manéka posisi. Taktik iki merlokaké pemain sarwa bisa, kaya Johan Cruyff sing bisa main ing saben posisi kajaba kiper.[2]

Kiper[besut | besut sumber]

Artikel baku: Kiper

Posisi kiper iku posisi kanthi kemampuan mligi. Tugas kiper ya iku nyegah bal mlebu gawang. Kiper kerep dadi palang pintu pungkasan tumrap lawan sadurungé nglebokaké bal menyang gawang. Kiper lumrahé duwé kemampuan sing mutlak dibutuhaké kaya rèflèks sing apik,kecepatan,postur ideal, lsp kanggo nyecah kebobolan gol.

Kiper misuwur[besut | besut sumber]

Bèk[besut | besut sumber]

Artikel baku: Bèk

Posisi pemain mburi utawa bèk iku pemain sing posisiné ana ing mburi lan tugasé mbantu kiper supaya ora klebon bal.

Bèk misuwur[besut | besut sumber]

Gelandhang[besut | besut sumber]

Artikel baku: Gelandhang

Pemain tengah utawa gelandhang iku pemain sing posisiné ana antarané para penyerang lan para bèk. Fungsi mliginé ya iku antuk lan njaga panguwasan bal, sarta mènèhaké bal marang para penyerang. Nanging ana uga gelandhang sing tugaséa luwih bertahan, lan ana uga sing posisiné amèh kaya penyerang.

Gelandhang misuwur[besut | besut sumber]

Penyerang[besut | besut sumber]

Artikel baku: Penyerang

Penyerang minangka posisi sing paling cedhak karo gawang lawan. Tugas utama penyerang ya iku nyithak gol. Posisi penyerang iku posisi sing mbutuhaké telung bab utama: kacepetan, tèknik, lan bakat.

Penyerang misuwur[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Bolton sign Portmouth utility man Taylor, Reuters, 17 January 2008, Accessed 5 June 2008
  2. ^ The total footballer, BBC Sport Academy, Accessed 5 June 2008