Firman Utina

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Firman Utina
Firman-utina-pssi-bahrain.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Firman Utina
Tanggal lair 15 Dhésèmber 1981 (umur 34)
Papan lair Manado, Indonésia
Dhuwur 1.65 m (5 ft 5 in)
Posisi pamain Gelandang Serang
Informasi klub
Klub saiki Sriwijaya FC
Nomer 15
Karir remaja
1993 - 1994 Indonésia Muda Manado FC
1995 - 1998 Bina Taruna Manado FC
1998 - 1999 Persma Manado Junior
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2000-2004 Persita Tangerang 65 (8)
2005-2006 Arema Malang 38 (4)
2007-2008 Persita Tangerang 29 (0)
2008-2009 Pelita Jaya 40 (3)
2010 (6 Bulan) Persija Jakarta 15 (0)
2010- Sriwijaya FC 11 (0)
Tim nasional
2000 Flag of Indonésia Indonésia U-18
2000 Flag of Indonésia Indonésia U-19
2001 - 2003 Flag of Indonésia Indonésia U-23
2001- Flag of Indonésia Indonésia 53 (5)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 1 Juli 2011.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 11 November 2011


Firman Utina lair wonten ing kampung Komo Luar, Manado nalika tanggal 15 Désémber 1981.[1] Firman Utina punika kapten énggal timnas Indonésia sasampunipun Bambang Pamungkas asring dados cadangan kaliyan pelatih Alfred Riedl.[2]

Firman Utina miwiti karir wonten ing klub Sepakbola Indonésia Muda ingkang wonten ing laladan Manado.[2] Sasampunipun dangu wonten ing sekolah bal-balan punika, Firman Utina lajeng pindhah wonten ing klub amatir Bina Taruna, sasampunipun yuswanipun sampun cekap, Firman Utina lajeng sekolah wonten ing sekolah bal-balan.[2] Firman Utina sangsaya trampil kanggé main bal-balan.[2] Sasampunipun tigang tau main wonten ing klub amatir punika, Firman Utina lajeng mlebet wonten ing Persma Junior.[2] Persma Junior punika salah setunggaling tim semi-profesional ingkang wonten ing laladan punika.[2]

Proses kanggé mlebet wonten ing Persma Junior punika boten kados seleksi pemain bal ingkang sanés.[2] Firman Utina punika dipunrekrut sasampunipun nyithak 12 gol nalika main ing salah setunggaling pertandingan wonten ing turnamen klub lokal ing Manado.[2] Pelatih Persma Manado ingkang namanipun Benny Dollo punika nggadhahi pepenginan kanggé mangertosi kaliyan striker lokal ingkang saged nyithak gol ingkang cacahipun setunggal lusin punika.[2] Sasampunipun punika, Firman lajeng mlébet dados anggotanipun Persma.[2] Sapunika Firman dados pemain ingkang misuwur wonten ing klub utawi nasional.[2] Pemain ingkang nggadhahi posisi dados gelandhang punika misuwur nggadhahi mobilitas ingkang saé, tendangan ingkang santer saha pantheng.[2] Nalika tanding kaliyan Laos wonten ing piala AFF 2010, Firman punika saged ndamel gol ingkang cacahipun kalih wonten ing gawang Laos.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)lintasberita.com(dipunundhuh tanggal 24 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)wartaberita.net(dipunundhuh tanggal 24 September 2011)

Cithakan:Skuat Indonésia PSAFF 2010


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Firman_Utina&oldid=1051728"