Firman Utina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Firman Utina
Firman-utina-pssi-bahrain.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Firman Utina
Dhuwur 165 m (541 ft 4.1 in)
Posisi main Gelandang Serang
Katerangan klub
Tim saiki
Sriwijaya FC
Angka 15
Karir nom
1993 - 1994 Indonésia Muda Manado FC
1995 - 1998 Bina Taruna Manado FC
1998 - 1999 Persma Manado Junior
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000-2004 Persita Tangerang 65 (8)
2005-2006 Arema Malang 38 (4)
2007-2008 Persita Tangerang 29 (0)
2008-2009 Pelita Jaya 40 (3)
2010 (6 Bulan) Persija Jakarta 15 (0)
2010- Sriwijaya FC 11 (0)
Tim nasioanl
2000 Indonésia Indonésia U-18
2000 Indonésia Indonésia U-19
2001 - 2003 Indonésia Indonésia U-23
2001- Indonésia Indonésia 53 (5)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 1 Juli 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 11 November 2011

Firman Utina lair wonten ing kampung Komo Luar, Manado nalika tanggal 15 Désémber 1981.[1] Firman Utina punika kapten énggal timnas Indonésia sasampunipun Bambang Pamungkas asring dados cadangan kaliyan pelatih Alfred Riedl.[2]

Firman Utina miwiti karir wonten ing klub Sepakbola Indonésia Muda ingkang wonten ing laladan Manado.[2] Sasampunipun dangu wonten ing sekolah bal-balan punika, Firman Utina lajeng pindhah wonten ing klub amatir Bina Taruna, sasampunipun yuswanipun sampun cekap, Firman Utina lajeng sekolah wonten ing sekolah bal-balan.[2] Firman Utina sangsaya trampil kanggé main bal-balan.[2] Sasampunipun tigang tau main wonten ing klub amatir punika, Firman Utina lajeng mlebet wonten ing Persma Junior.[2] Persma Junior punika salah setunggaling tim semi-profesional ingkang wonten ing laladan punika.[2]

Proses kanggé mlebet wonten ing Persma Junior punika boten kados seleksi pemain bal ingkang sanés.[2] Firman Utina punika dipunrekrut sasampunipun nyithak 12 gol nalika main ing salah setunggaling pertandingan wonten ing turnamen klub lokal ing Manado.[2] Pelatih Persma Manado ingkang namanipun Benny Dollo punika nggadhahi pepenginan kanggé mangertosi kaliyan striker lokal ingkang saged nyithak gol ingkang cacahipun setunggal lusin punika.[2] Sasampunipun punika, Firman lajeng mlébet dados anggotanipun Persma.[2] Sapunika Firman dados pemain ingkang misuwur wonten ing klub utawi nasional.[2] Pemain ingkang nggadhahi posisi dados gelandhang punika misuwur nggadhahi mobilitas ingkang saé, tendangan ingkang santer saha pantheng.[2] Nalika tanding kaliyan Laos wonten ing piala AFF 2010, Firman punika saged ndamel gol ingkang cacahipun kalih wonten ing gawang Laos.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)lintasberita.com(dipunundhuh tanggal 24 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)wartaberita.net(dipunundhuh tanggal 24 September 2011)

Cithakan:Skuat Indonésia PSAFF 2010


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Firman_Utina&oldid=1084747"