Hamka Hamzah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hamka Hamzah
Hamka hamzah.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Hamka Hamzah
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Posisi main Bek
Katerangan klub
Tim saiki
Mitra Kukar
Karir nom
2000-2001 PSM Makassar Junior
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2001-2002 PSM Makassar 8 (0)
2002-2003 Persebaya Surabaya
2004-2008 Persija Jakarta 26 (1)
2008-2009 Persik Kediri
2009-2010 Persisam Samarinda 20 (5)
2010-2011 Persipura Jayapura 19 (1)
2011- Mitra Kukar 0 (0)
Tim nasional
2004- Indonésia Indonesia 26 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 11 November 2011

Hamka Hamzah (lair ing Makassar, Sulawesi Kidul, 29 Januari 1984; umur 35 taun.[1] Hamka Hamzah punika salah satunggaling juru main bal ingkang asalipun saking nagara Indonésia.[1] Hamka Hamzah punika mantan bek Persija Jakarta.[1] Sapunika, Hamka Hamzah main wonten ing Persipura Jayapura.[1] Hamka Hamzah ugi dados anggota tim nasional bal-balan Indonésia.[1] Sanajan main dados bek utawi juru main mburi, nanging Hamka Hamzah ugi naté main dados striker.[1] Nalika main dados striker, Hamka Hamzah ngginakaken kaos kanthi nomer geger 23.[1] Hamka Hamzah punika gadhah badan ingkang nginggilipun 172 cm saha awratipun 61 Kg.[2] Hamka Hamzah ugi naté dipunwartakaken badhé main wonten ing klub Sriwijaya FC.[2] Ngenani [[[pawarta]] punika pelatih Persipura Jayapura ingkang namanipun Jacksen F Tiago lajeng mbantah pawarta punika.[2] Jacksen boten ngleresaken manawi bek Hamka Hamzah badhé nggabung kaliyan Sriwijaya FC nalika kompetisi mangsa 2011/12.[2] Hamka Hamzah ugi boten naté nedahaken pawarta punika tumrap manajemen utawi pelatih.[2] Jacksen nedahaken manawi punika namung gosip saking medhia.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Hamka Hamzah naté main wonten ing klub-klub bal-balan kados ta ingkang kasebutaken wonten ing ngandhap punika.[1]

Karir Junior[besut | besut sumber]

  • 2000-2001: PSM Makassar Junior

Karir Senior[besut | besut sumber]

  • 2001-2002: PSM Makassar
  • 2002-2003: Persebaya Surabaya
  • 2004-2008: Persija Jakarta
  • 2008-2009: Persik Kediri
  • 2009-2010: Persisam Samarinda
  • 2010-Sekarang: Persipura Jayapura

Karir Timnas[besut | besut sumber]

  • 2004-Sapunika: Indonésia

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h bola.net(dipunundhuh tanggal 2 Oktober 2011)
  2. a b c d e f goal.com(dipunundhuh tanggal 2 Oktober 2011)