Persebaya Surabaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Persatuan Sepak Bola Surabaya, racaké kawentar kanthi jeneng Persebaya Surabaya, utawa Persebaya, klub bal-balan profèsional sing manggoné ana ing Surabaya, Jawa Wétan, Indonesia. Klub iki main ana ing Indonesia Super League.

Stadion[besut | besut sumber]

Persebaya main tetandhingan kandhang ana ing Stadion Gelora Bung Tomo.[1]

Suporter[besut | besut sumber]

Suporter saka Persebaya iku kawentar kanthi jeneng Bonek (singkatané saka Bondo Nekat, arti literal "The Reckless People") lan padha dikenal kanthi sifaté sing ala lan holiganism ing kapungkur lan saiki.[2]

Bonek duwé mungsuh sing kuat ya iku Aremania, suporter saka klub Arema Indonesia.[3][4] Tetandhingan antarané klub loro iku kerep karan Dèrbi Jawa wétan.

Pakurmatan[besut | besut sumber]

Liga Nasional[besut | besut sumber]

  • Liga Indonesia Premier Division
    • Juara (3): 1996–97, 2004, 2013
    • Juara urutan angka 2: 1998–99
  • Perserikatan
    • Juara (6): 1941, 1950, 1951, 1952, 1978, 1988

Piala Nasional [besut | besut sumber]

  • Piala Utama
    • Juara: 1990

Rujukan[besut | besut sumber]