Persebaya Surabaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Persatuan Sepak Bola Surabaya, racaké kawentar kanthi jeneng Persebaya Surabaya, utawa Persebaya, klub bal-balan profèsional sing manggoné ana ing Surabaya, Jawa Wétan, Indonesia. Klub iki main ana ing Indonesia Super League.

Stadion[besut | besut sumber]

Persebaya main tetandhingan kandhang ana ing Stadion Gelora Bung Tomo.[1]

Pemain[besut | besut sumber]

Current squad[besut | besut sumber]

Per Cithakan:Currentdate.[2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Indhonésia GK David Ariyanto
3 Indhonésia DF Reva Adi Utama
4 Cithakan:Country data SLE DF Alie Sesay
7 Indhonésia MF Marselino Ferdinan
8 Indhonésia MF Oktafianus Fernando
9 Indhonésia FW Samsul Arif
10 Jepan MF Taisei Marukawa
11 Indhonésia MF Mochammad Supriadi
12 Indhonésia MF Rendi Irwan
13 Indhonésia DF Rachmat Irianto (captain)
14 Indhonésia DF Frank Sokoy
17 Indhonésia MF Ricky Kambuaya
18 Indhonésia MF Hambali Tolib
21 Indhonésia GK Ernando Ari Sutaryadi
23 Indhonésia MF Ady Setiawan
27 Indhonésia MF Fernando Pamungkas
No. Pos. Jeneng
28 Indhonésia DF Arif Satria
29 Indhonésia DF Mokhamad Syaifuddin
32 Indhonésia DF Rizky Ridho
33 Indhonésia DF Koko Ari Araya
45 Indhonésia FW Johan Yoga Utama
47 Indhonésia DF Arizky Wahyu Satria
52 Indhonésia GK Andhika Ramadhani
57 Indhonésia FW Akbar Firmansyah
66 Indhonésia MF Dicky Kurniawan
77 Indhonésia MF Ruy Arianto
86 Indhonésia GK Satria Tama
88 Indhonésia MF Alwi Slamat
92 Nèderlan FW Arsenio Valpoort
96 Indhonésia MF Muhammad Hidayat
99 Brazil MF Bruno Moreira

Suporter[besut | besut sumber]

Suporter saka Persebaya iku kawentar kanthi jeneng Bonek (singkatané saka Bondo Nekat, arti literal "The Reckless People") lan padha dikenal kanthi sifaté sing ala lan holiganism ing kapungkur lan saiki.[3]

Bonek duwé mungsuh sing kuat ya iku Aremania, suporter saka klub Arema Indonesia.[4][5] Tetandhingan antarané klub loro iku kerep karan Dèrbi Jawa wétan.

Pakurmatan[besut | besut sumber]

Liga Nasional[besut | besut sumber]

  • Liga Indonesia Premier Division
    • Juara (3): 1996–97, 2004, 2013
    • Juara urutan angka 2: 1998–99
  • Perserikatan
    • Juara (6): 1941, 1950, 1951, 1952, 1978, 1988

Piala Nasional [besut | besut sumber]

  • Piala Utama
    • Juara: 1990

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Persebaya Surabaya Berencana Pindah Kandang Untuk Babak Delapan Besar ISL" (ing basa Indonesian). Dibukak ing 21 December 2014.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "Squad Persebaya Surabaya Liga 1 2021-2022". ligaindonesiabaru.com. Dibukak ing 18 August 2021.
  3. Welcome to East Java — the Passionate, Crowded Center of Indonesian Football, Jakarta Globe, October 21, 2010
  4. http://halomalang.com/serba-serbi/awal-perseteruan-aremania-vs-bonek
  5. http://ongisnade.co.id/2014/06/06/aremania-sweeping-dilakukan-orang-berkaos-bonek