Persebaya Surabaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Persatuan Sepak Bola Surabaya, racaké kawentar kanthi jeneng Persebaya Surabaya, utawa Persebaya, klub bal-balan profèsional sing manggoné ana ing Surabaya, Jawa Wétan, Indonesia. Klub iki main ana ing Indonesia Super League.

Stadion[besut | besut sumber]

Persebaya main tetandhingan kandhang ana ing Stadion Gelora Bung Tomo.[1]

Suporter[besut | besut sumber]

Suporter saka Persebaya iku kawentar kanthi jeneng Bonek (singkatané saka Bondo Nekat, arti literal "The Reckless People") lan padha dikenal kanthi sifaté sing ala lan holiganism ing kapungkur lan saiki.[2]

Bonek duwé mungsuh sing kuat ya iku Aremania, suporter saka klub Arema Indonesia.[3][4] Tetandhingan antarané klub loro iku kerep karan Dèrbi Jawa wétan.

Pakurmatan[besut | besut sumber]

Liga Nasional[besut | besut sumber]

  • Liga Indonesia Premier Division
    • Juara (3): 1996–97, 2004, 2013
    • Juara urutan angka 2: 1998–99
  • Perserikatan
    • Juara (6): 1941, 1950, 1951, 1952, 1978, 1988

Piala Nasional [besut | besut sumber]

  • Piala Utama
    • Juara: 1990

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Persebaya Surabaya Berencana Pindah Kandang Untuk Babak Delapan Besar ISL" (ing basa Indonesian). Dibukak ing 21 December 2014.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. Welcome to East Java — the Passionate, Crowded Center of Indonesian Football, Jakarta Globe, October 21, 2010
  3. http://halomalang.com/serba-serbi/awal-perseteruan-aremania-vs-bonek
  4. http://ongisnade.co.id/2014/06/06/aremania-sweeping-dilakukan-orang-berkaos-bonek