Menyang kontèn

Irfan Bachdim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Irfan Bachdim
Katerangan priangga
Jeneng dawa Irfan Haarys Bachdim
Tanggal lair (1988-08-11) Agustus 11, 1988 (umur 35)
Papan lair Amsterdam, Walanda
Dhuwur 175 cm (5 ft 9 in)
Posisi main Gelandhang, Panyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Persema Malang
Angka 10
Karir nom
1999 - 2001
2002
2003 - 2007
Ajax Amsterdam
SV Argon
FC Utrecht
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008 - 2009
2009
2010 -
FC Utrecht
HFC Haarlem
Persema Malang
1 (0)
19 (2)
6 (3)
Tim nasional
2010 - Flag of Indhonésia Indhonésia 8 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23 November 2010.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 30 Dhésèmber 2010

Irfan Haarys Bachdim (lair ing Amsterdam, 11 Agustus 1988; umur 35 taun) ya iku juru main bal-balan Indonesia sing duwé turunan Walanda.[1] Saiki dhèwèké main ing klub Bali United, nalika sepisan teka ing Indonésia, Irfan Bachdim bélani klub bapaké biyèn yaiku Persema Malang. Sepisanan main ing Timnas Indonesia, sing dilatih Alfred Riedl nalika Piala AFF 2010. Posisi mainé racaké dadi penyerang utawa dadi glandhang utawa sayap.[2][3]

Latar wuri[besut | besut sumber]

Bapaké Irfan Bachdim, Noval Bachdim yaiku warga nagara Indonesia kelairan kutha Malang pernahé ing Kacamatan Lawang, Malang lan dumunung nganti taun 1980 an. Saiki manggon ing Walanda bareng karo garwané yaiku Hester van Dijic sing asli warga Walanda. Kulawarga Bachdim manggon ing kutha Amsterdam. Simbahé Irfan Bachdim, Ali Bachdim ya iku purnawirawan TNI Angkatan Laut.[3]

Kulawarga Irfan Bachdim iku juru main bal-balan ing jamané, Bapaké mantan juru main PS Fajar Lawang Persekam Malang ing taun 1980 an. Mbah kakungé ya iku Ali Bachdim, uga mantan juru main Persema Malang lan PSAD Jakarta.[3]

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Irfan Bachdim: Gol Internasional
Gol Tanggal Stadion Musuh Skor Asil Laga
1 1 Dhésèmber 2010 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonesia Flag of Malaysia Malaysia 5 - 1 5 - 1 Piala Suzuki AFF 2010
2 4 Dhésèmber 2010 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonesia Flag of Laos (negara) Laos 0 - 4 0 - 6 Piala Suzuki AFF 2010


Rujukan[besut | besut sumber]

  1. http://www.goal.com/id-ID/people/netherlands/20893/irfan-bachdim
  2. "Irfan Bachdim Cinta Mati Indonésia". Republika. 2011-01-04.
  3. a b c "Irfan Bachdim Pilih Tetap di Indonésia". Kompas. 2011-01-01.