Irfan Bachdim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Irfan Bachdim
Irfan bachdim.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Irfan Haarys Bachdim
Dhuwur 1.72 m (5 ft 7 12 in)
Posisi main Gelandhang, panyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Persema Malang
Angka 10
Karir nom
1999-2001
2002
2003-2007
Ajax Amsterdam
SV Argon
FC Utrecht
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008-2009
2009
2010-
FC Utrecht
HFC Haarlem
Persema Malang
1 (0)
19 (2)
6 (3)
Tim nasional
2010- Flag of Indonésia Indonésia 8 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23 November 2010.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 30 Dhésèmber 2010

Irfan Haarys Bachdim (lair ing Amsterdam, 11 Agustus 1988; umur 31 taun) ya iku juru main bal-balan Indonésia sing duwé turunan Walanda.[1] Saiki dhèwèké main ing klub Bali United, nalika sepisan teka ing Indonésia, Irfan bélani klub bapaké biyèn yaiku Persema Malang. Sepisanan main ing Timnas Indonésia, sing dilatih Alfred Riedl nalika Piala AFF 2010. Posisi mainé racaké dadi penyerang utawa dadi glandhang utawa sayap.[2][3]

Latar wuri[besut | besut sumber]

Bapaké Irfan, Noval Bachdim yaiku warga nagara Indonésia kelairan kutha Malang pernahé ing Kacamatan Lawang, Malang lan dumunung nganti taun 80-an. Saiki manggon ing Walanda bareng karo garwané yaiku Hester van Dijic sing asli warga Walanda. Kulawarga Bachdim manggon ing kutha Amsterdam. Simbahé Irfan Bachdim, Ali Bachdim ya iku purnawirawan TNI Angkatan Laut.[3]

Kulawarga Irfan iku juru main bal-balan ing jamané, Bapaké mantan juru main PS Fajar Lawang Persekam Malang ing taun 80-an. Mbah kakungé ya iku Ali Bachdim, uga mantan juru main Persema Malang lan PSAD Jakarta.[3]

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Irfan Bachdim: Gol Internasional
Gol Tanggal Stadion Musuh Skor Asil Laga
1 1 Dhésèmber 2010 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Malaysia Malaysia 5–1 5–1 Piala Suzuki AFF 2010
2 4 Dhésèmber 2010 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Laos (negara) Laos 0–4 0–6 Piala Suzuki AFF 2010


Rujukan[besut | besut sumber]

Cithakan:Skuat Indonésia PSAFF 2010