Oktovianus Maniani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Oktavianus Maniani
Okto.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Oktavianus Maniani
Dhuwur 1.62 m (5 ft 4 in)
Posisi main Panyerang Sayap utawa Panyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Persiram Raja Ampat
Angka 28
Tim nasional
Taun Tim Main (Gul)
?
2010-
2010-
Indonésia U-17 Indonésia
Indonésia U-23 Indonésia
Flag of Indonésia Indonésia
0??
??
14 (3)


‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23 September 2011

Oktavianus Maniani (lair ing Papua, Indonésia, 27 Oktober 1990; umur 28 taun).[1] Oktovianus Maniani punika salah satunggaling juru main bal ingkang asalipun saking Papua, Indonésia.[1] Oktovianus Maniani naté nggabung kaliyan PSMS Medan nalika taun 2008-2009.[2] Nalika putaran 2 ISL 2009-2010, Oktovianus nggabung kaliyan klub Persitara Jakarta Utara.[2] Sajrone main bal-balan, Oktavianus Maniani punika gadhah kaluwihan nalika main inggih punika mlayunipun ingkang banter saha target shot ingkang pas nalika nendhang bal saking jarak ingkang tebih.[2] Nalika ISL taun 2010-2011, Oktovianus Maniani nggabung kaliyan klub Sriwijaya FC.[2] Klub punika dipunlatih kaliyan Ivan Kolev.[2] Oktovianus ugi naté main wonten ing Indonésia naliak piala AFF 2010.[2] Nalika main bal wonten timnas, Oktovianus dipunlatih kaliyan Alfred Riedl.[2] Wonten ing timnas senior, Oktovianus Maniani sampun ndamel gol ingkang cacahipun kalih.[2] Gol-gol punika dipuncithak Oktovianus nalika Timnas main mengsah kaliyan nagara Maladewa saha Timor Leste.[2] Okto wiwit mangertos bal punika nalika yuswanipun taksih gangsal taun.[2] Nalika alit Okto boten pitados manawi saged main bal wonten ing klub ingkang profésional amargi Oktovianus Maniani punika asalipun boten saking kulawarga juru main bal.[2] Okto punika gadhah idola ingkang namanipun Elie Aiboy.[2] Okto punika putra ingkang pungkasan saking pasangan Benyamin Maniani saha Dorci Maniani.[2] Okto dados putra jaler piyambak saking sedhérék ingkang cacahipun gangsal.[2]

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Oktavianus Maniani: Gol Internasional
Gol Tanggal Stadion Musuh Skor Asil Laga
1 12 Oktober 2010 Stadion Siliwangi, Bandung, Indonésia Flag of Maladewa Maladewa 1–0 3–0 Persahabatan
2 21 November 2010 Stadion Gelora Sriwijaya, Palembang, Indonésia Flag of Timor Wétan Timor Wétan 2–0 6–0 Persahabatan
3 4 Dhésèmber 2010 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Laos (negara) Laos 0–6 0–6 Piala Suzuki AFF 2010


Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b goal.com(dipunundhuh tanggal 30 September 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n selebonline.com(dipunundhuh tanggal 30 Oktober 2011)

Cithakan:Skuat Indonésia PSAFF 2010 Cithakan:Skuat SEA Games 2011 Indonésia