Persitara Jakarta Utara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Persitara
Jeneng dawaPersatuan Sepak Bola
Indonesia Jakarta Utara
ParabanLaskar Si Pitung
Macan Priok
Yasa1979
StadhiyonStadion Tugu
Jakarta Utara, Indonesia
Momotan10.000
LigaLiga Nusantara
Liga Nusantara 2016Liga Nusantara,
Kandhang
Njaban
Current season

Persatuan Sepak bola Indonesia Jakarta Utara (dipunsingkat Persitara) ya iku satunggal klub sapak bola profésional ingkang bermarkas wonten ing Jakarta lèr. Persitara jumeneng wonten taun 1985 kaliyan asma Persija wétan-lèr (Persijatimut). sapunika tim ingkang berjuluk Laskar pun Pitung punika dados salah satunggal kontestan Divisi utami LI 2013.

sami halnya kaliyan tim asal Jakarta bèntenipun, Persitara sugeng saking sokongan dana APBD DKI Jakarta. namung kemawon, sejak jumenengipun, Persitara mboten nyagedaken kucuran dana rakyat sami kados ingkang katampi sedherek yuswanipun Persija Jakarta.

Puncaknya tembe tampuk kepangarsan wonten ing ibu kitha dipunasta Sutiyoso salebetipun kalih periode. Persitara sami pisan mboten dipunetangakenaken ugi namung dianggap dados tim pamepak. tirah-tirah kaliyan munculnya wacana "Jakarta satunggal". Yakni namung satunggal tim sapak bola ingkang tampil makili Jakarta. punika dipunmriksa saking dana APBD ingkang dipundeningaken. Persija nyaged dana APBD sakiwa-tengené Rp22 miliar, sementara Persitara namung kekageman Rp3 miliar.

sayangipun, semangat juang ugi pantang ngabrit tim ingkang ngantos kala punika taksih dipunpangagengi mantan Walikota Jakarta lèr Effendi Anas punika mboten naté kendur. kalebet mengsah wacana "Jakarta satunggal" punika sanaos kaliyan keterbatasan dana ingkang dipunpundhut. punika ugi ingkang ngasta beberapa tim bènten wonten ing Jakarta, kados Persija kilèn, Persija kidul, mboten mboten saged nguwawi.

mboten kunjung nyaged mirengan saking Pemprov DKI, prestasi Persitara pun terjun bébas, ngantos wonten ing kasta terendah divisi kalih wonten mangsa 2002. saking mrikua tim ingkang katampi dados anggota PSSI sejak 1980 punika miwiti merajut prestasi, ngantos akhirnya saged menembus Superliga, kaping ingkang punika ngrupikaken mangsa kekalihipun digelar.

ingkang paling tragis tentunya ya iku Persijatimur, ingkang ngrupikaken pecahan saking Persitara. amargi rumaos kirang nyaged mirengan wonten ing ibukota akhirnya tim punika dipunsade datheng Pemprov Sumatera kidul, ingkang lajeng berubah asma dados Sriwijaya Football Club (SFC).

wonten ing era perserikatan, prestasi paling saé Persitara kadadosan wonten mangsa 1985/86 tembe sukses menembus divisi utami. gandrung, Mansyur Lestaluhu ugi kawan-kawan kala punika namung saged nguwawi satunggal mangsa wonten ing level inggil kompetisi sapak bola nasional ugi kondur datheng divisi satul.

salira hukum[besut | besut sumber]

Persitara Jakarta lèr ngagungani salira hukum kaliyan asma PT. Batavia Union Sportindo Tbk.

[besut | besut sumber]

  • Mikasa Apparel
  • ACC (aditya citra cemerlang)

Taun Kejuaraan & Prestasi[besut | besut sumber]

  • 1994/1995: Divisi I
  • 1995/1996: Divisi I
  • 1996/1997: Divisi I
  • 1997/1998: Kompetisi dihentikan
  • 1998/1999: Semi-final Divisi I
  • 1999/2000: Peringkat ke-5 Divisi I Grup Tengah II
  • 2001: Peringkat ke-5 Divisi I Grup Tengah II
  • 2002: Degradasi ke divisi II
  • 2003: Peringkat ke-3 Divisi II Grup C
  • 2004: Delapan Besar Divisi II (Promosi ke Divisi I karena penambahan klub)
  • 2005: Peringkat ke-4 Divisi I (Promosi ke Divisi Utama)
  • 2006: Peringkat ke-8 Wilayah Barat
  • 2007: Peringkat ke-6 Wilayah Timur (Promosi ke Superliga)
  • 2008/2009: Peringkat ke-14 Superliga
  • 2009/2010: peringkat ke-18 superliga (Terdegradasi)
  • 2010/2011: Divisi utama
  • 2011/2012: Peringkat ke-5 Divisi Utama Liga Indonesia
  • 2012/2013: Juara ke-3 Divisi Utama Indonesia Premier League / Peringkat ke-5 Divisi Utama Liga Indonesia

Tim[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Divisi Utama Liga Indonesia Cithakan:Tim bal-balan di Jakarta