Elie Aiboy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Elie Aiboy
Elie Aiboy.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Elie Aiboy
Dhuwur 170 cm (5 ft 7 in)
Posisi main Glandhang
Katerangan klub
Tim saiki
Semen Padang
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1997-1998
1998-1999
1999-2002
2002-2004
2005-2006
2007
2008
2008-2009
2009-2010
2010-
PSB Bogor
Persipura Jayapura
Semen Padang
Persija Jakarta
Selangor FC
Arema Malang
Selangor FC
PSMS Medan
Persidafon Dafonsoro
Semen Padang
Tim nasional
Indonésia 42 (8 gol)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Elie Aiboy (lair ing Jayapura, Papua, 20 April 1979; umur 40 taun) inggih punika juru main bal-balan tim nasional bal-balan Indonésia.[1] Sapunika Elie Aiboy main ing klub Semén Padang ing Liga Super Indonésia (ISL). Sadèrèngipun punika, Elie Aiboy ndhèrèk klub Persidafon Dafonsoro satunggalipun klub ingkang badhé mlebet Divisi Utami Liga Indonésia.[1] Sadèrèngipun ten klub Persidafon, panjenenganipun main ing PSMS Medan sadangunipun sepalih mangsa, sadèrèngipun main ing klub saking Malaysia, Selangor FC.[1] Sasampunipun Liga Indonésia mangsa 2007 pungkasan, Elie Aiboy langsung wangsul dhateng klub Selangor FC, klub ingkang naté dipunbela sadangunipun 2 taun (2005-2006).[2] Ing mangsa sepisanan kaliyan Selangor FC 2005-2006 Elie saged nyembahaken gelar treble kanthi dados juwara Liga Perdana Malaysia, Piala Malaysia, lan Piala FA Malaysia.[2] Prestasi kasebat dipundamel déning Elie Aiboy kaliyan Bambang Pamungkas ingkang ing wekdal punika Bambang dados top skor ing Liga Perdana Malaysia.[2] Wonten ing Piala Asia 2007, Elie Aiboy nyumbangaken satunggal gol tumrap tim Indonésia nalika adu tandhing mungsuh tim nasional bal-balan Arab Saudi ing panyisihan Grup D, nanging Indonésia kalah 2-1 ing menit-menit ingkang pungkasan.[2] Elie saiki dadi manajer klub Indonesia ing Divisi 2 Villa 2000 FC.[3][4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Elie Aiboy dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. a b c d [1] dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. "Elie Aiboy Menjadi Pelatih Villa 2000 FC" (ing basa English). Dijupuk 28 December 2018. 
  4. https://panditfootball.com

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Elie Aiboy

Cithakan:Skuad Indonésia sajeroning Piala Asia AFC 2007