Stadion Siliwangi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stadion Siliwangi
Stadion Siliwangi (26968401584).jpg
Stadion Siliwangi Kutha Bandung
Nama lengkapSiliwangi
LokasiKutha Bandung, Jawa Tengah, Indonésia
Koordinat6°54′37″S 107°37′10″E / 6.910312°S 107.619367°E / -6.910312; 107.619367
Dibuat1 Januari 1954
Dibuka1 Januari 1956
Direnovasi1 Januari 1976
PemilikKodam III/Siliwangi
OperatorPersib Bandung
PermukaanRumput
ArsitèkFormatara Prima Sejati
Kapasitas25.000
Pemakai
Persib (1956-sekarang)
Bandung FC (2010-sekarang)

Stadion Siliwangi kang mapan ana ing dalan Lombok Bandung, nalika digawé stadion iki mligi kanggo pembinaan jasmani anggota Kodam III/Siliwangi.[1] Perkara iki amarga Stadion Siliwangi iku ana ing panguasane Kodam III/Siliwangi, dudu dhèwèké Pemprov Jawa Kulon utawa Pemkot Bandung.[1] Amarga durung ana stadion kang luwih representatif ana ing Kutha Bandung kanggo menggelar kagiyatan ulah raga kang gedhé, stadion kang duwé kapasitas sakiwa-tengené 25.000 penonton iki duwé identik karo kandang Persib Bandung.[1] Bintang-bintang Persib, kaya Adjat Sudradjat, Iwan Sunarya, Robby Darwis, l juru main =-juru main persib liyané wis tau nglakoni penggodokan lan karantina nganggo fasilitas kang ana ing Stadion Siliwangi.[1] Ora bisa disalahake uga yèn ana pemeo kang unine, “Jangan pernah merasa menjadi bobotoh bila belum pernah menonton kanthi langsung ‘Sang Maung’ di Stadion Siliwangi”.[1]

Wiwitan Pangyasa[besut | besut sumber]

Akeh kang durung ngerti yèn stadion kebanggaan warga Kutha Bandung iki diyasa kanggo mengeti peristiwa Bandung Lautan Api (BLA) nalika 24 Maret 1946.[2] Malah akèh kang durung ngerti yèn Stadion Siliwangi sakbenere diyasa kanggo didedikasikake marang 200.000 warga Kutha Bandung kang wis ngrelakake kabèh banda kang diduwèni kang entek nalika kadadéan BLA.[2] Pase sawisé 8 taun kadadéan iku, saka prakarsa Panglima Wadya lan Teritorium III, Kolonel Inf A.E.[2] Kawilarang banjur diwiwiti kanggo pangyasa stadion kang kanggo kagiyatan ulah raga warga Kutha Bandung lan kanggo latihan para wadya Siliwangi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Entri padha Situs WorldStadiums.com www.worldstadiums.com]
  2. a b c d simamaung.com