Ferry Rotinsulu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ferry Rotinsulu
Ferry-capek.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ferry Rotinsulu
Dhuwur 182 cm (5 ft 11 12 in)
Posisi main Penjaga Gawang
Katerangan klub
Tim saiki
Sriwijaya FC
Karir nom
Persijatim
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004
2006-Sapunika
Persipal Palu
Sriwijaya FC
Tim nasional
2005- Indonésia Indonesia 7 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Ferry Rotinsulu (lair ing Palu, Sulawesi Tengah, 28 Dhésèmber 1982; umur 36 taun).[1] Ferry Rotinsulu punika salah satunggaling kiper Indonésia.[1] Sapunika Ferry Rotinsulu main wonten klub Liga Indonésia Sriwijaya F.C..[1] Ferry Rotinsulu nginggilipun 182 cm.[1] Ferry Rotinsulu saded ndadosaken "Laskar Wong Kito" utawi Sriwijaya F.C dados jawara wonten ing Piala Indonésia nalika taun 2007 sasampunipun final wonten ing Stadion Gelora Bung Karno, Jakarta.[1] Nalika samanten Sriwijaya Football Club saged ngalahaken klub ingkang asalipun saking Papua Persipura Jayapura lumantar adu penalti kanthi skor 3-0.[1] Wonten ing babak adu penalti Ferry Rotinsulu saged ngalangi tendangan juru main Persipura ingkang namanipun David Da Rocha saha Eduard Ivakdalam.[1] Sadèrèngipun wonten babak semifinal, nalika babak adu penalti, Ferry ugi saged nepis tendangan juru main Pelita Jaya Purwakarta inggih punika Ardan Aras saha Vagner Luis.[1] Nanging sanajan ingkang kapilih dados juru main paling saé wonten ing Copa Indonesia 2007.[1] Déné kang dados juru main paling apik inggih punika Bambang Pamungkas.[1] Ferry Rotinsulu miwiti karir dadi juru main bal profésional kanthi nggabung kaliyan Persipal, Palu, wiwit taun 1999.[2] Sekawan mangsa tampil sareng kaliyan klub Persipal Palu nanging nalika taun 2003, Ferry Rotinsulu lajeng main wonten ing klub Persijatim Sala FC.[2] Ferry tetep main main wonten ing klub punika ngantos namanipun klub bsl-bslsn owah dados Sriwijaya Football Club (SFC).[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j lintasberita.com(dipunundhuh tanggal 27 September 2011)
  2. a b c goal.com(dipunundhuh tanggal 27 September 2011)

Cithakan:Skuad Indonesia sajeroning Piala Asia AFC 2007