Muhammad Ilham

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Muhammad Ilham
M Ilham-Persija-inilah.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Muhammad Ilham
Tanggal lair 22 Januari 1981 (umur 35)
Papan lair Flag of Indonesia.svg Majene, Indonesia
Posisi pamain Gelandang
Informasi klub
Klub saiki Persib Bandung
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
PSPS Pekanbaru
Petrokimia Putra
Pelita Jaya
Persikota Tangerang
Persija Jakarta
Persib Bandung




(11)
Tim nasional
2008- Flag of Indonésia Indonesia 20 (2)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only. † Appearances (Goals).


Muhammad Ilham (dipunlairaken ing Majene, Sulawesi Kulon, 22 Januari 1981; umur 35 taun).[1] Muhammad Ilham punika salah setunggaling pamain bal saking nagara Indonésia.[1] Muhammad Ilham punika putra ingkang kaping enem saking sedulur ingkang cacahipun wolu.[1] Muhammad Ilham punika putranipun pasangan H. Baharuddin Said (alm.) saha H. Nurdian (alm.).[1] Sapunika, Muhammad Ilham main wonten ing klub Persija.[1] Muhammad Ilham punika nggadhahi idhola ingkang namanipun Kurniawan Dwi Yulianto saha pamain bal manca nagara ingkang namanipun Kaka.[1] Kejawi remen main bal, Muhammad Ilham ugi nggadhahi hobi mancing.[1] Nalika Kualifikasi Piala Dunia FIFA 2014 (AFC) mengsah kaliyan Turkmenistan ingkang dipunwontenaken nalika tanggal 23 Juli 2011, Ilham nyumbang setunggal gol.[1] Nalika tandhing kaliyan Deltras Sidoarjo wonten ing lanjutan Indonésia Super League utawi ISL 2010/2011 wonten ing Gelora Bung Karno Jakarta, Muhammad Ilham boten saged main wonten ing Persija Jakarta.[1] Pemain ingkang kalebet pilaripun timnas Indonésia punika pikantuk aumulasi kertu kuning nalika main mbela Timnas nglawan Malawadewa ing dinten-dinten sadéréngipun.[1] Rahmad Darmawan minangka pelatih nedahaken bakal nggantos Muhammad Ilham kaliyan pemain ném ingkang anami Ramdani Lestaluhu .[1] Muhammad Ilham nginggilipun 168 cm saha awratipun 68 kg.[2] Limrahipun, Muhammad Ilham main dados gelandhang kanthi nomer geger 81.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)bola.net(dipunundhuh tanggal 2 Oktober 2011)
  2. ^ a b (id)goal.com(dipunundhuh tanggal 2 Oktober 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Muhammad_Ilham&oldid=1008545"