Kurniawan Dwi Yulianto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kurniawan Dwi Yulianto
Kurniawan Dwi Yulianto ketika bermain untuk Indonesia
Kurniawan Dwi Yulianto mangsa main ing Indonesia
Katerangan priangga
Jeneng dawa Kurniawan Dwi Yulianto
Dhuwur 1.73 m (5 ft 8 in)
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Indonésia PPSM Kartika Nusantara
Karir nom
1993–1994 Sampdoria Primavera
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1994–1995
1996–1997
1997–1999
1999–2001
2001
2002–2003
2004
2005
2006
2006
2007
2008–2009
2009–2010
2010
2011
2011-sekarang
FC Luzern
Sampdoria
Pelita Jaya
PSM Makassar
PSPS Pekanbaru
PSPS Pekanbaru
Persebaya Surabaya
Persija
Sarawak FA
PSS
Persitara
Persisam
Persela Lamongan
PSMS Medan
Tangerang Wolves FC
PPSM Kartika Nusantara
10 (1)
()
()
()
50 (28)
26 (11)
15 (3)
()
()
()
()
()
()
()
()
4 (2)
Tim nasional
1995–2006 Flag of Indonésia Indonésia 60 (31)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Kurniawan Dwi Yulianto lair wonten ing dhusun Kalinegoro Kabupatèn Magelang.[1] Kurniawan Dwi Yulianto punika salah satunggaling juru main bal-balan Indonésia.[1] Kurniawan punika kalebet salah satunggaling juru main bal ingkang paling saé ingkang dipungadhahi nagara Indonésia.[1] Kurniawan naté main wonten ing Persela Lamongan nalika ing Indonésia Super League.[1] Nalika taun 2010, Kurniawan Dwi Yulianto main wonten ing klub kebanggaan masarakat Tangerang inggih punika Tangerang Wolves ing Indonésia Premiere League.[1] Kurniawan punika salah satunggaling juru main Indonésia ingkang naté main ing Éropah.[1] Nalika wiwitan kariripun, Kurniawan naté main wonten ing tim ném-néman Sampdoria sadéréngipun Kurniawan pindhah wonten ing FC Luzern ing Swiss amargi wonten masalah kaliyan PSSI.[1] Kurniawan asring dipuntimbali kaliyan nama "Ade".[1] Kajawi punika, Kurniawan ugi naté dipunjuluki kanthi jeneng Kurus.[2] Punika amarga awakipun ingkang alit.[2] Kurniawan Dwi Yulianto ugi naté main wonten ing tim-tim ing Indonésia kados ta PSM Makassar, PSPS Pekanbaru, PS Pelita Bakrie, Persebaya Surabaya,Persija Jakarta, Persitara Jakarta Utara, Persela Lamongan, lan sapunika main wonten ing PSMS Medan.[2] Antawisipun wulan Dhésèmber 2005 dumugi Mèi 2006, Kurniawan main ing Sarawak FC wonten ing Malaysia, nanging amarga jarang ndamel gol Kurniawan lajeng putus kontrak.[1]

Karir Kurniawan naté surut amargi narkoba nalika akir taun 1990-an, nanging Kurniawan lajeng saged misuwur malih ing kariripun.[1] Sapunika Kurniawan dados juru main ingkang saged ndamel gol paling kathah nomer kalih wonten ing timnas bal-balan Indonésia kanthi gol kang cacahipun 31 gol sasampunipun Bambang Pamungkas kanthi 34 gol.[1] Kurniawan nikah kaliyan Kartika Dewi saha gadhah satunggal putra.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l bola.net(dipunundhuh tanggal 2 Oktober 2011)
  2. a b c ligaprimer.co.id(dipunundhuh tanggal 2 Oktober 2011)