PSS Sléman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka PSS Sleman)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stadhion Maguwoharjo Kandhang PSS Sleman
PSS Sléman
logo
Jeneng dawaPersatuan Sepakbola Sléman
ParabanSuper Garudha Jawa
Yasa1976
StadhiyonMaguwoharjo Stadium
Sléman, Indonésia
Momotan30,000[1]
BakuPemkab Sleman
MènèjerJarwo
PanglatihSeta Nurdiantara
LigaLiga 1
Kandhang
Njaban

Persatuan Bal-balan Sléman (biyasa dicekak dadi: PSS Sléman) ya iku tim bal-balan kang basisé ana ing Kutha Sléman, Daerah Istimewa Yogyakarta, Indonésia.[2] Tim kang diadegaké nalika tanggal 20 Mèi 1976 iki duwé jejuluk dadi tim Super Garudha Jawa utawa Super Elja.[2] Tim iki uga sok ingaran karo jejuluk liyané ya iku Laskar Sembada.[2] PSS Sléman main ana ing divisi paling dhuwur ing kompetisi bal-balan ing Indonésia, Liga Indonésia.[2] PSS Sléman duwé suporter kang mènèhi jeneng awake karo jeneng Slemania.[2] Dene wiwit taun 2011 muncul suporter maneh yoiku BCS (Brigata Curva Sud) kang eksis tekan saiki. Kompetisi taun 2006 PSS Sléman dadi tim paling ngisor ana ing kompetisi amarga ana kadadéan lindu.[2] Stadion utama kang dadi markas saka PSS Sléman ya iku stadion Maguwoharjo, lan nggunakaké Stadion Tridadi dadi panggonan kanggo latihan rutin.[2] Prestasi saka tim PSS Sléman nalika ana ing jaman perserikatan ya iku taun 1980 Peringkat nomer-2 Kompetisi Perserikatan Komda DIY, taun 1990/1991 Peringkat nomer 6 Divisi IIA Jateng DIY, taun 1993/1994 8 Besar Divisi II Nasional (Juara Divisi II DIY).[3] Prestasi PSS ana ing Liga Indonésia: taun 1994/1995 16 Besar Divisi II Nasional, taun 1995/1996 Promosi menyang Divisi I (Playoff 4 Kecil), taun 1996/1997 Sepuluh besar Divisi I (Peringkat kaping 3 Grup A), taun 1997/1998 Kompetisi distop, taun 1998/1999 Divisi I Peringkat nomer 4 Grup II, taun 1999/2000 Divisi I Peringkat nomer 2 (Promosi), taun 2001 Divisi Utama Peringkat nomer 10 Grup Wétan, taun 2002 Divisi Utama Peringkat nomer 7 Grup Wétan, taun 2003 Divisi Utama Peringkat nomer 4, taun 2004 Divisi Utama Peringkat nomer 4, taun 2005 Divisi Utama Peringkat nomer 7 Wewengkon I, taun 2006 Divisi Utama-PSS ora ngrampungeke kompetisi amarga kadadéan lindu yogyakarta, taun 2007/2008 Divisi Utama Peringkat nomer 13 Wewengkon I, taun 2008/2009 Divisi Utama Peringkat nomer 8 Wewengkon Wétan, taun 2009/2010 Divisi Utama Peringkat nomer 10 Grup 3.[3]

Pemain[besut | besut sumber]

Berikut skuat yang diturunkan untuk ajang Liga 1 2019.[4]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
3 Indonésia DF Bagus Nirwanto (Captain)
6 Indonésia MF Wahyu Sukarta
7 Indonésia MF Ricky Kambuaya
10 Ukraina FW Yevhen Bokhashvili
11 Indonésia MF Sidik Saimima
12 Indonésia FW Haris Tuharea
14 Sepanyol DF Alfonso de la Cruz
15 Indonésia MF Rangga Muslim
18 Indonésia DF Jajang Sukmara
21 Indonésia GK Ega Rizky
22 Indonésia DF Purwaka Yudhi
23 Indonésia MF Arsyad Yusgiantoro
No. Pos. Jeneng
24 Brazil MF Guilherme Batata
27 Indonésia MF Irkham Zahrul Milla
31 Indonésia DF Samuel Christianson
29 Indonésia FW Rudi Widodo
52 Indonésia FW Saddam Emiruddin
30 Indonésia GK Dhika Bayangkara
32 Irak MF Brian Ferreira
34 Indonésia GK Try Hamdani Goentara
44 Indonésia DF Ikhwan Ciptady
55 Indonésia DF Asyraq Gufron
69 Indonésia DF Derry Rachman
92 Indonésia MF Dave Mustaine
97 Indonésia MF Arie Sandy
99 Indonésia FW Kushedya Hari Yudo

Cathetan suku[besut | besut sumber]