PSS Sléman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
PSS Sléman
logo PSS
Jeneng dawaPersatuan Sepakbola Sléman
ParabanSuper Garudha Jawa
Yasa1976
StadhiyonMaguwoharjo Stadium
Sléman, Indonésia
Momotan30,000[1]
BakuPT Putra Sleman Sembada
MantriIndonésia Marco Paulo Garcia
MènèjerBrazil Danilo Fernando
PanglatihSèrbi Dejan Antonić
LigaLiga 1
20198
Kandhang
Njaban
Stadhion Maguwoharjo Kandhang PSS Sleman

Persatuan Bal-balan Sléman (biyasa dicekak dadi: PSS Sléman) ya iku tim bal-balan kang basisé ana ing Kutha Sléman, Daerah Istimewa Yogyakarta, Indonésia.[2] Tim kang diadegaké nalika tanggal 20 Mèi 1976 iki duwé jejuluk dadi tim Super Garudha Jawa utawa Super Elja.[2] Tim iki uga sok ingaran karo jejuluk liyané ya iku Laskar Sembada.[2] PSS Sléman main ana ing divisi paling dhuwur ing kompetisi bal-balan ing Indonésia, Liga Indonésia.[2] PSS Sléman duwé suporter kang mènèhi jeneng awake karo jeneng Slemania.[2] Dene wiwit taun 2011 muncul suporter maneh yoiku BCS (Brigata Curva Sud) kang eksis tekan saiki. Kompetisi taun 2006 PSS Sléman dadi tim paling ngisor ana ing kompetisi amarga ana kadadéan lindu.[2] Stadion utama kang dadi markas saka PSS Sléman ya iku stadion Maguwoharjo, lan nggunakaké Stadion Tridadi dadi panggonan kanggo latihan rutin.[2] Prestasi saka tim PSS Sléman nalika ana ing jaman perserikatan ya iku taun 1980 Peringkat nomer-2 Kompetisi Perserikatan Komda DIY, taun 1990/1991 Peringkat nomer 6 Divisi IIA Jateng DIY, taun 1993/1994 8 Besar Divisi II Nasional (Juara Divisi II DIY).[3] Prestasi PSS ana ing Liga Indonésia: taun 1994/1995 16 Besar Divisi II Nasional, taun 1995/1996 Promosi menyang Divisi I (Playoff 4 Kecil), taun 1996/1997 Sepuluh besar Divisi I (Peringkat kaping 3 Grup A), taun 1997/1998 Kompetisi distop, taun 1998/1999 Divisi I Peringkat nomer 4 Grup II, taun 1999/2000 Divisi I Peringkat nomer 2 (Promosi), taun 2001 Divisi Utama Peringkat nomer 10 Grup Wétan, taun 2002 Divisi Utama Peringkat nomer 7 Grup Wétan, taun 2003 Divisi Utama Peringkat nomer 4, taun 2004 Divisi Utama Peringkat nomer 4, taun 2005 Divisi Utama Peringkat nomer 7 Wewengkon I, taun 2006 Divisi Utama-PSS ora ngrampungeke kompetisi amarga kadadéan lindu yogyakarta, taun 2007/2008 Divisi Utama Peringkat nomer 13 Wewengkon I, taun 2008/2009 Divisi Utama Peringkat nomer 8 Wewengkon Wétan, taun 2009/2010 Divisi Utama Peringkat nomer 10 Grup 3.[3]

Pemain[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki pasukan ingkang dipun mainke ing Liga 1 2020.[4]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
3 Indonésia DF Bagus Nirwanto (Captain)
21 Indonésia GK Ega Rizky
12 Indonésia GK Juprianto Alexander
30 Indonésia GK Hendra Molle
46 Indonésia GK Dimas Fani Firmansyah
5 Indonésia DF Asyraq Gufron
69 Indonésia DF Derry Rachman
83 Indonésia MF Efdal Prastiyo
24 Indonésia DF Hamdan Zamzani
13 Indonésia DF Syamsul Arifin
8 Indonésia DF Arthur Irawan
19 Indonésia DF Dendi Agustan Maulana
2 Ostrali DF Aaron Evans
6 Indonésia MF Wahyu Sukarta
88 Brazil MF Guilherme Batata
No. Pos. Jeneng
33 Indonésia MF Ocvian Chanigio
44 Indonésia MF I Gede Sukadana
97 Indonésia MF Muhammad Luthfi Kamal Baharsyah
66 Indonésia MF Misbakus Solikin
11 Cithakan:Country data LBR MF Zah Rahan Krangar
27 Indonésia MF Irkham Zahrul Milla
23 Indonésia MF Arsyad Yusgiantoro
77 Indonésia MF Jepri Kurniawan
7 Indonésia MF Fitra Ridwan
10 Ukraina FW Yevhen Bokhashvili
52 Indonésia FW Saddam Emiruddin
93 Indonésia FW Naufal Rahmanda
46 Indonésia FW Dimas Firmansyah
17 Indonésia FW Irfan Bachdim
29 Indonésia Muhammad Burhan Ikmalludim

Cathetan suku[besut | besut sumber]