Rahmad Darmawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rahmad Darmawan
Rahmad darmawan.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Rahmad Darmawan
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1985–1995 Persija Jakarta ?? (??)
1996–1998 Persikota Tangerang ?? (??)
Tim nasional
1989–1995 Indonesia 33 (1)
Tim dikemunah
1998–2000 Persikota Tangerang (asisten pelatih)
2000–2004 Persikota Tangerang
2002 Indonesia (asisten pelatih)
2005 Persipura Jayapura
2005–2006 Persija Jakarta
2006–2010 Sriwijaya F.C.
2010–2011 Persija Jakarta
2011 Indonesia (asisten pelatih)
2011 Indonesia U-23
2012– Pelita Jaya [1]

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Rahmad Darmawan punika kalebet salah setunggaling pelatih bal ingkang dadod pelatih lokal paling suksés.[2] Kanthi wekdal kirang langkung gangsal taun, Rahmad sampun pikantuk gelar ingkang cacahipun gangsal, inggih punika kalih gelar Liga Indonésia saha tiga gelar Piala Indonésia.[2] Rahmad Darmawan punika naté kuliyah wonten ing Fakultas Olah Raga Keséhatan IKIP Jakarta, ingkang sapunika dados Universitas Negeri Jakarta (UNJ).[2] Wonten ing ngriki, Rahmad Darmawan sinau babagan dhasar-dhasar ngèlmu kepelatihan ngantos pikantuk gelar gelar S1.[2] Kajawi punika, Rahmad ugi ndhérék kursus kepelatihan C, B saha A License AFC.[2] Rahmad Darmawan ugi sinau wonten ing COnditioning Coach of Football ing Malaysia nalika taun 2003.[2] Sasampunipun satunggal taun, Rahmad lajeng tindak Jerman saha ndhèrèk Internasional Coaching Coach.[2]

Sasampunipun medal saking Sriwijaya FC, Rahmad Darmawan sangsaya dipunremeni dados pelatih klub-klub ageng.[3] Rahmad Darmawan punika pelatih ingkang saged nglatih Persipura saha Sriwijaya FC saéngga dados juwara Indonésia Super League.[3] Sanajan kathah klub ingkang gadhah kepenginan supados Rahmad Darwanan dados pelatihipun, nanging Rahmad Darmawan milih dados pelatih Persija.[3] Nalika nembé dados pelatih Persija, Rahmad Darmawan sampun mbahas ngenani juru main ingkang dados anggota Persija kanggé mangsa ngajengipun.[3] Kajawi taksih gadhah anggota juru main lawas ingkang naminipun Firman Utina, Bambang Pamungkas, Ramadani Lestaluhu, Agus Indra, saha Ismed Sofyan, nalika samanten, Rahmad Darmawan dipunkabaraken mbeta juru main ingkang cacahipun wolu saking Laskar Wong Kito.[3] Pemain punika kados ta Ferry Rotinsulu, Charis Yulianto, Ambrizal, Muhammad Nasuha, Ponaryo Astaman, Isnan Ali, Cristian Worabay, saha Tony Sucipto.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Pelita Jaya Langkah Awal RD Go International id.berita.yahoo.com, diakses 21 Januari 2012
  2. a b c d e f g sepakbolaonline.com(dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)
  3. a b c d e f tvbola.info(dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)