Ponaryo Astaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ponaryo Astaman lair ing Balikpapan, Kalimantan Wétan 25 Sèptèmber 1979, dhèwèké yaiku salah sawijining pemain bal-balan Tim Nasional Indonésia kang pènsiun ing taun 2010. Dhèwèké naté bélani pirang-pirang klub ing Indonésia antarané Persiba Balikpapan, PSM Makassar, Arema Malang, Persija Jakarta, Sriwijaya FC, lan Pusamania Bornéo FC. Siji klub ing Malaysia yaiku Tèlèkom Malaka. Mligi ing Bornéo FC dhèwèké uga nate dadi pemain ngrangkep pelatih ing taun 2015.

Nalika Indonèsia méntas ing ajang Piala Asia 2004, Ponaryo naté gawé gol kang bisa diarani gol paling apik ing ajang kuwi. Gol kang saka jarak kurang luwih 40 mètèr kasil jebol gawangé negara Bahrain.Telung taun candhaké Ponaryo kadhapuk dadi kaptèn Tim Nasional Indonséia nalika Indonésia dadi tuan Piala Asia 2007 bareng Malaysia, Thailand, lan Viètnam. Nanging emane ing wektu kuwi Indonèsia gagal lolos saka fase grup Piala Asia. Indonesia amung menang sepisan nalika mungsuh Bahrain, imbang sepisan mungsuh Arab Saudi, lan kalah mungsuh Koréa Kidul.

Saikiné Ponaryo dadi salah sawijining pakar kang pagawéyané ngomentari liga bal-balan Indonésia ing tèlèvisi swasta.