Budi Sudarsono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Budi Sudarsono
Budgol.gif
Katerangan priangga
Jeneng dawa Budi Sudarsono
Dhuwur 174 cm (5 ft 9 in)
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Indonésia Sriwijaya FC
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999-2000
2000-2001
2001-2002
2003-2004
2005-2007
2008
2008
2008-2009
2009-2010
2010-
Indonésia Persebaya
Indonésia Persija
Indonésia Deltras
Indonésia Persija Jakarta
Indonésia Persik
Malaysia PDRM
Indonésia Persik
Indonésia Sriwijaya FC
Indonésia Persib
Indonésia Sriwijaya FC
28 (15)
19 (5)
32 (19)
12 (6)
69 (18)
? (?)
? (?)
? (?)
16 (2)
Tim nasional
2001- Flag of Indonésia Indonésia 35 (10)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 7 Dhésèmber 2008

Budi Sudarsono (lair ing Kediri, Jawa Wétan, 19 Sèptèmber 1979; umur 39 taun) inggih punika salah satunggalipun paraga bal-balan ingkang dados piandelipun tim nasional (timnas) Indonésia.[1] "Gocekan maut" Budi Sudarsono dados momok kanggé mengsah-mengsahipun ingkang dipunadhepi ing salebetipun lapangan.[1] Panjenenganipun dipunpitados mlebet ing timnas kanggé main wonten ing kajuwaran Piala Asia nalika taun 2004.[1] Panjenenganipun saged nglebetaken gol nalika mengsah Qatar.[1]

Paraban[besut | besut sumber]

Budi gadhah asma paraban (jejuluk) ingkang misuwur inggih punika "budigol" utawi si "ular phyton".[1] Asma paraban punika amargi saking gaya mainipun Budi ingkang saged damel bombonging manah lan damel gumun kanggé sinten kemawon ingkang mirsani.[1] Budi kalebet satunggalipun panyerang ingkang gadhah sipat "oportunis" lan sagend manpaataken saalit-alitipun peluang.[1] Budi gadhah satunggal kekirangan, inggih punika kirang saged ngontrol emosinipun.[1]

Karier Klub[besut | besut sumber]

Panjenenganipun naté mbela klub bal-balan Deltras Sidoarjo, Persija Jakarta, kaliyan Persik Kediri.[2] Sapunika Budi Sudarsono main ing klub Sriwijaya FC.[2]

PDRM[besut | besut sumber]

Sakpurnanipun Liga Indonésia 2007, Budi nyobi ndhèrèk klub bal-balan Malaysia inggih punika nalika panjenenganipun nggabung kaliyan klub PDRM (Polis Diraja Malaysia), klub anggota Liga Super Malaysia.[2] Budi dipunkontrak 4 sasi kanthi regi kontrak sakitar Rp 800 juta.[2] Nalika main wonten ing klub punika Budi saged damel 3 gol, 2 gol dipuncetak nalika debutipun kaliyan PDRM wonten ing ajang FA Malaysia mengsah KOR RAMD kanthi sekor pungkasan 5-1 kanggé kamenanganipun PDRM.[2] Salah satunggal golipun dipundamel ing Liga Super Malaysia inggih punika nalika mengsah Perak FC, gol kapisan ingkang boten saged menangaken timipun Budi, nalika samanten PDRM kalah kanthi sekor 5-1.[2]

Persib Bandung[besut | besut sumber]

Sasampunipun dipunampil déning Sriwijaya FC lan telas kontrakipun ing klub Persik Kediri, Budi lajeng dipunkontrak klub Persib ing mangsa 2009-2012 Liga Super.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Skuad Indonésia sajeroning Piala Asia AFC 2007